|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Firmy kurierskie - którą wybrać |
Autor |
Wiadomość |
yaro1976
Mitsumaniak Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-06-2009, 17:16 Firmy kurierskie - którą wybrać
|
|
|
jak w temacie, chciałbym zasięgnąć wiedzy u Mmaniaków, czasami muszę wysłać jakąś paczkę, przeróżniastej wielkości, od małych po czasami paletę (wyposażenie łazienek), jakie macie doświadczenia z firmami kurierskimi. dodam że byłbym klientem indywidualnym. Dopiero zaczynam się w to bawić i nie mam wystarczającej wiedzy.
Any help?
pzdr |
_________________ Primo: "Traktuj innych tak jak sam chciał byś być przez nich traktowanym!" |
|
|
|
 |
romero
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
|
Wysłany: 15-06-2009, 18:51
|
|
|
OPEK nie polecam,
DHL O.K. ale trochę drogo
UPS w porządku
SIÓDEMKA w tej chwili dali najlepszą ofertę i po pół roku żadnych zastrzeżeń.
Pozdrawiam. |
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
|
Wysłany: 15-06-2009, 19:00
|
|
|
w "7" niezłą opcją są "prepaidy", czyli kupujesz 50 listów przewozowych na paczki do 30 kg, płacisz za to mniej, niż przy stałej umowie za paczki do 5 kg.....Z minusów "7" - totalny burdel w magazynach (bynajmniej na Matuszewskiej) - kilka paczek pojechało mi nie tam dokąd trzeba, doręczali je w końcu, ale ze sporym poślizgiem.....
W Wawce polecam usługi "Express Line" - od kilku lat mam z nimi umowę, ceny w miarę ok i "expres" mają nie tylko w nazwie. Przy krajówkach posiłkują się innymi kurierami, ale z dobrym skutkiem, bo jak dotąd nie zaliczyli poważnej wpadki... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
yaro1976
Mitsumaniak Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
|
Wysłany: 16-06-2009, 08:14
|
|
|
oooo właśnie o takie podpowiedzi mi chodziło, też się bardziej skłaniam ku UPS, ale indywidualnego trochę traktują po macoszemu, DHL mnie zabił cenami, z SIÓDEMKĄ jeszcze nie próbowałem, chyba zaryzykuję jak polecacie
thx |
_________________ Primo: "Traktuj innych tak jak sam chciał byś być przez nich traktowanym!" |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 16-06-2009, 08:35
|
|
|
jako byly kurier nie polecam zadnej firmy kurierskiej
ups-em to bym cegly nie wyslal, chyba tylko zeby kopiacemu w paczke cos sie w noge stalo,
kolporter - stan techniczny ich pojazdow u mnie w regionie jest tak straszny, ze o szklo bym sie obawial nawet z opcja bezpiecznie
no ale jak juz bym mial wysylac, to tam gdzie najtaniej
czyli opek ~ 50zl za paczke do 30kg z ubezpieczeniem to taniej niz poczta polska, a do tego nie ma wplywu na cene wielkosc paczki jak to ma miejsce w innych firmach |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
|
Wysłany: 16-06-2009, 08:54
|
|
|
Ja moge polecic DPD korzystam z nich i jestem zadowolony - w maire nie drogo, w maire sprawnie, paczki docieraja tam gdzie maja, nie zdarzylo sie im posliznac (chociaz ja duzo nie wysylam, sporadycznie cos) <chociaz z tego co zerkam na ich storne to wymyslili sobie jakies oplaty paliwowe > |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 16-06-2009, 09:59
|
|
|
Współpracowałem z firmami DHL, UPS, Siódemka, Schenker ... którą bym wyróżnił ... żadną.
Dlatego, że wysyłając paczki/paplety w całą Polskę, każda z powyższych firm miała swoje "słabe regiony" w której klienci narzekali ...de facto na kurierów, któzy to bardzo często są podnajętymi firmami przewoźnymi.
Jeśli chodzi od strony mojej - czyli nadawcy - to podoba mi sięprogram jaki mają w siódemce ... działą poprzez www i zaletą jego jest to, że wszystkie listy (3 egz) do jednej paczki mieszczą się na jednym arkuszu A4, oraz to, że na jednej zbiorczej kartce (z reguły mieści się na A4) drukujemy kody kreskowe wszystkich wydanych danego dnia paczek.
Ceny ...Jarek, umów się z kilkoma wymienionymi tu kurierami i negocjuj ceny ... firmy kurierskie do każdego podchodzą indywidualnie. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 16-06-2009, 11:02
|
|
|
yaro1976 napisał/a: | DHL mnie zabił cenami |
bo dhl wycofuje sie z klientów indywidualnych i docelowo planuje obsługiwać tylko biznesowych, tak mi coś znajoma mówiła która pracuje w dhl. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
|
|