Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: lukasz12
12-12-2009, 18:50
Gubi olej jak pokręcony...
Autor Wiadomość
Tommyd88 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Sigma 3.0
Wysłany: 17-06-2009, 10:45   Gubi olej jak pokręcony...

Niestety moja Sigma zaczęła gubić mi olej, na szczęście udało mi się doczłapać do chaty, ale pod samochodem tworzy się nie małych rozmiarów plama (bliżej lewego koła), mam pytanie, czy to tylko uszczelka od miski olejowej czy coś z miską olejową? A może co innego (oby nie...)? Jakie są wasze zdania na ten temat?

Tutaj pojawia się pytanie: Wiecie może gdzie w ogóle mogę dostać części do Sigmy w Poznaniu i okolicach (miski olejowe, uszczelki itp.)?

puntspusy 
Forumowicz

Auto: CBO SuperCharger i CSO
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-06-2009, 11:44   

wejdz pod auto i bedziesz wiedzial skad leci :mrgreen:
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz

wojtas 
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Wysłany: 17-06-2009, 12:26   

Najlepsza opcja to wyciek z pod miski. Najgorsza to wyciek z uszczelniacza na wale od strony skrzyni. Ale jeśli masz spore wycieki to może być kilka nieszczelności naraz.

Szymon82 
Mitsumaniak
Szymon

Auto: Mitsubishi Sigma kombi 3,0 12v
Wysłany: 17-06-2009, 12:30   

A na bagnecie zaczęło ubywać oleju? Sprawdź, czy nie leci z pompy wspomagania. Wyciek możesz mieć z miski, z rozrządu... trzeba spojrzeć. Co do części, to ja zaopatruję się u Japaneze ale kosior mówił mi, że na Źródlanej też mają.

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Auto: Diamante XS'94
Wysłany: 17-06-2009, 12:51   

a u kosiora robota :) - on da rade.

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2009, 20:19   

Tommyd88, jeśli wycieka jest duży i zostawia spora plamę to na bank będzie uszczelniacz walu , moja rada najlepiej nie jeździć i szybko to zrobić bo jak się poprzestawia rorzad to kaplica a części tak jak Szymon pisał na źródlanej jeśli będziesz coś potrzebować to daj znać mam tam dobre upusty jeśli zaś chcesz naprawiać zapraszam do mnie na warsztat

Tommyd88 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Sigma 3.0
Wysłany: 18-06-2009, 17:30   

Widzę, że Kosior chętny do roboty od zaraz:] Ale jako rzetelnemu i zaufanemu mitsumaniakowi z chęcią powierzył bym swoją Sigme do Twojego warsztatu, tylko czy holowanie nie będzie problemowe, musiałbym ją dostarczyć z Lubonia (tak przy okazji mógłbyś podać adres twojego warsztatu?). Co do mojej diagnostyki, to niestety nie jestem taki oblatany w tych sprawach i wolałbym by to wprawne oko mechanika obejrzało, dlatego też samochodu nie będę ruszał do tego czasu (ewentualnie go zholuję).

Teraz spod samochodu nic nie cieknie, nie wiem tylko czy to wina tego, że olej zgęstniał czy cały wypłynął... :|

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2009, 19:20   

Puki silnik nie pali nie rozchlapuje oleju dlatego przestał płynąć jak tylko odpalisz zaraz przez simering pójdzie na kolo rozrządu na wale i będzie chlapać jak głupi jeśli będziesz chciał bym cie zaholować daj znać a warsztat mam na gnieźnieńskiej 13/15 w podwórzu
jak coś to dzwon do mnie w moim opisie masz nr tel 662 96 11 55

Odpowiedz do tematu