Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
14-10-2009, 19:36
Galant do sprawdzenia
Autor Wiadomość
miszozon
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2009, 06:43   Galant do sprawdzenia

Witam Wszystkich.
Był bym wdzięczny za ocenę tego egzemplarza.
Tak na marginesie czy na 220tkm nie jest za nowa kierownica i gałka od biegów?
Poza tym tak jak w opisie tematu. Jeśli jest jakiś klubowy Gal do sprzedania to chętnie zobacze.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-06-2009, 10:10   

CO do kierownicy i gałki zmiany biegów to ok. Tak właśnie powinna wyglądać, a nie tak jak w większości z przebiegiem poniżej 200tys poobdzierana.

Ogólnie autko wygląda ładnie, nie mam się do czego przyczepić. Brakuje tylko zdjecia komory silnika.
Sprawdź jeszcze VIN. Jeśli faktycznie jest 98 i jego stan jest jak w opisie to warto.

spown 
Mitsumaniak
^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Wysłany: 23-06-2009, 10:20   

Ponownie spotykam się z czymś takim: gałka od biegów i kierownica w skórze, ręczny nie. To było normą? Bo u mnie wszystko jest w skórze - tzn. te 3 elementy.

carlos3006 
Nowy Forumowicz

Auto: galant 2.5v6 kombi SE
Wysłany: 23-06-2009, 10:52   

Witam. Z tego co wiem to tego srebrnego 2.5 sedana już nie ma, facet ma jeszcze jednego (zielonego 2.0) 97r. ale jakas biedna opcja chyba.

miszozon
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2009, 10:55   

No z tym ręcznym faktycznie coś nie tak. Chyba, że niektóre tak miały.
Co do VIN to czy ta strona się nadaje?
Ostatnio zmieniony przez miszozon 23-06-2009, 10:57, w całości zmieniany 1 raz  

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 23-06-2009, 10:57   

Jak najbardziej.

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2009, 11:05   

miszozon, Powiem tak:

Gal piękny i ja osobiście nie widzę jakichś niedociągnięć w tym aucie. Zadbany i równo poustawiany. Dużo zdjęć więc mogłem się przyjżeć.

Jedno mnie tylko martwi.

Na końcu ogłoszenia gość pisze że udostępnia komputer diagnostyczny i podnośnik.
O ile to 2 to fajna opcja, to właśnie ten komputer mnie martwi. Nie mówię że od razu misi być coś nie cacy, ale jak koleś posiada to może być tak że pokasował błędy i nawet podłączając nic nie znajdziesz. Generalnie warto go obejżeć e. zakupić, bo jest ładny. Co do komputera, to i tak nie jesteśmy w stanie tego zweryfikować, a jeżeli ma coś nie cacy i wyjdzie to w trakcie użytkowania to podchodzi to pod "Niezgodność towaru z umową" i zawsze można dojść swoich praw.

Tak jak mówię. Poza tym jednym reszta jest OK.

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 23-06-2009, 11:09   

Forest_Taft, jeśli będzie coś poważnego to błędy wyjdą zaraz po odpaleniu silnika lub chwilę po. Więc jakoś bym się mocno nie martwił... Choć sam interfejs to zbędny gadżet, bo jeśli nie świeci się CE to musi być wszystko ok.

miszozon
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2009, 11:13   

I jak tu sie nie zdenerwować. Dzwoniłem i za auto jest już dana zaliczka. Tak więc szukam dalej.
Ogólnie auto musi wyglądać tak:
- 2.5L
- Manual
- Sedan
no i fajnie jak by był w skórze. Może macie jakiś egzemplarz na oku?

Pozdrawiam

[ Dodano: 23-06-2009, 11:41 ]
A może takie cudo? Tylko mam pytanie czy jesteście w stanie określić jaką ma tapicerke pod spodem. Tzn. czy w jakieś wzorki i jednolita?
Ostatnio zmieniony przez miszozon 24-06-2009, 14:43, w całości zmieniany 1 raz  

rick 
Mitsumaniak

Auto: EA2W 2.0Pb+lpi
Wysłany: 24-06-2009, 14:05   

niestety ale wydaje mi sie ze to jest wlasnie jego tapicerka. nie wyglada mi to na pokrowce

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 24-06-2009, 14:17   

Tak to jest tapicerka, poza tym ta cena z kosmosu. Gdyby to był Avance to jeszcze.... i pewnie to nie jest 2003 rok tylko 2002.

miszozon
[Usunięty]

Wysłany: 24-06-2009, 14:32   

nie jestem ekspertem ale na zdjęciu tylnej kanapy widać zamek z tyłu przedniego fotela i na zagłówku w rogu pomarszczony materiał. Mi to wygląda jednak na pokrowce. Sam mam w MSR pokrowce i też wyglądają jak tapicerka.
Gdyby jednak się okazało, że auto jest z 2003 i w nienagannym stanie to warto za taką cenę?

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 24-06-2009, 14:40   

Rzeczywiście to pokrowce... Ale tekst, że welur pod nimi jest jak nowy raczej bym podzielił przez 5. Widziałem już nie raz co dzieje się z fotelem na którym są pokrowce.
Jeszcze zależy jakiej jakości pokrowce i czy przepuszczały bród.

Nawet jeśli jest z 2003 roku i w nienagannym stanie, to osobiście nie dałbym tyle za Galanta. Pewnie jeszcze do opłat, bo nic nie wspomniane, że opłacony...
Jak dla mnie sprzedawca urwał się z choinki. W ogóle co za porównanie Mazdy 6 i gala. Przecież to auta z różnych epok. Auto niby jest z 2003 roku, a tak naprawde jest zaawansowane technologicznie na poziomie z 97 roku z małymi zmianami.

Taką kasę mógłbym dać za takiego galanta jak ma Costa_Brava. Piękny czarny Avance z czarnymi skórami ;]

Aleksander 
Nowy Forumowicz

Auto: Misiek
Wysłany: 24-06-2009, 14:45   

Owczar napisał/a:
Tak to jest tapicerka, poza tym ta cena z kosmosu. Gdyby to był Avance to jeszcze.... i pewnie to nie jest 2003 rok tylko 2002.

Ojj.. co do tego to ja bym sie kłócił... W swoim aucie tez mam pokrowce i w sumie nie idzie poznac,ze to pokrowce;D tutaj gosc nawet napisal w ogloszeniu,ze sa zalozone POKROWCE. W dodatku tak jak napisal miszozon-na zdjeciu tylnej kanapy widac zamek przedniego fotela.

A dlaczego napisales "pewnie nie jest to 2003rok"? przeszukujac allegro juz nie raz widzialem galanty z tego rocznika,moze faktycznie jest tak jak gosc napisal czyli: Ostatni wypust Mitsubishi Galant-a 2.5 V6 z tego modelu produkowanego w Japonii.

Co do tego czy warto? Juz nie raz na forum opisywane byly Galanty z 99,2000roku i kosztowaly one po 20-24tys. Tu jest 2003rok czyli praktycznie nowy misiek. Jak widac cena jest jeszcze do jakiejs negocjacji... Gdybym szukal Galanta w miare dobrym roczniku czyli 01-03 to na pewno bym sie zainteresowal. Wg mnie warto. Na zdjeciach nie ma sie do czego przyczepic,niby po wszystkich wymianach.. Gosc opisuje auto jako ideal to moze tez tak i jest,ale to trzeba juz zobaczyc na zywo;)

miszozon
[Usunięty]

Wysłany: 24-06-2009, 14:52   

tak czy siak zobaczyć można. Może jest ktoś z Wołomina obeznany w temacie Galantów, abyśmy razem go obejrzeli? Jutro koło 17-tej powinienem być na miejscu.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi