Przesunięty przez: Hubeeert 30-06-2006, 00:18 |
ZAmierzam kupic galanta prosze o pomoc w wyborze modelu |
Autor |
Wiadomość |
maciek604 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2006, 22:19 ZAmierzam kupic galanta prosze o pomoc w wyborze modelu
|
|
|
siemanko wszystkim zakochanym w galach.
chce przeznaczyc ok 8000 euro na gala z roku 2001 tylko zastanawiam sie czy 2.5 czy 2.4 gdi . oczywicie sedna lub hathbeck
czytalem na formu ze do 2.4 nie mozna zalozyc gazu dalczego??
mam prosbe aby podac mi roznice i ktory jest mnie awaryjny bo z tego co sie orientuje to w niemczech mam slaba opinie czy to prawda?
jesli widzieliscie ten rocznik gala to wyslijcie mi linki bo z 2 kiech jade do niemiec po takiego i prosze o jakies informacje co najlepiej sparwdzic w takim aucie
aah jeszcze jedna prozba jesli macie takiego gala i jestescie pewni ze jest 100% bezwypadkowy to prosze o zdjecia tego 2.5 i 2.4 gdi bo chce miec pojecie czy czasem nie jest zmieniona karoseria zderzaki i inne. dzieki bardzo
piszcie na gg 4016362 i e mail maciek604@op.pl
:mrgreen: |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-06-2006, 22:27
|
|
|
maciek604 napisał/a: | czytalem na formu ze do 2.4 nie mozna zalozyc gazu dalczego?? |
Bo to GDI - Gasoline Direct Injection. Jak FSI w VW tylko lepsze tego się nie gazuje.
maciek604 napisał/a: | mam prosbe aby podac mi roznice i ktory jest mnie awaryjny bo z tego co sie orientuje to w niemczech mam slaba opinie czy to prawda?
jesli widzieliscie ten rocznik gala to wyslijcie mi linki bo z 2 kiech jade do niemiec po takiego i prosze o jakies informacje co najlepiej sparwdzic w takim aucie |
Jak czytałeś forum to czytałeś też w Dziale Galant-Ogólne pytania o Galanty. Tam jest wszystko.
maciek604 napisał/a: | aah jeszcze jedna prozba jesli macie takiego gala i jestescie pewni ze jest 100% bezwypadkowy to prosze o zdjecia tego 2.5 i 2.4 gdi bo chce miec pojecie czy czasem nie jest zmieniona karoseria zderzaki i inne. dzieki bardzo |
Pewni że co? że bezwypadkowy? Człowieku w Niemczech samochody sprzedają Polacy i Turcy a Ty wierzysz w bezwyopadkowe
Poważniej - tez jest taki temat gdzie Koledzy wklejają zdjęcia i linki do aukcji. Wystarczy poczytać. Przy okazji może się okazać że Twoja super okazja jest znana już od pół roku jako były przystanek PKS w miejscowości Chlewiki Małe koło Zadupkowa Starego.
Na początek czytaj forum. I zadawaj pytania. Ale.... bez jaj - nikt za Ciebie samochodu nie znajdzie i nie kupi. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
maciek604 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2006, 22:52
|
|
|
ok rozumie a co lepiej zakupic 2.5 czy 2,4 gdi |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 29-06-2006, 23:10
|
|
|
Są dwie drogi
2,4 GDI - fajny czterocylindrowy silnik który nie lubi kiepskiej benzyny i gazu.
2,5 V6 - można zagazowac dobrą instalką (nie I i II gen)
Co kto lubi. Ja bym brał V6. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
maciek604 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2006, 23:57
|
|
|
a jak instalacje zalozyc ktorej generacji i jakiej firmy najlepiej do 2.5
[ Dodano: 30-06-2006, 00:01 ]
i co przemiawia jeszcze za 2.5 v6
w czym jest lepsze od 2,4 gdi
[ Dodano: 30-06-2006, 00:04 ]
a co jeszcze przemawia za 2.5 v6 w czym jest jeszcze lepsze od 2. gdi
aha do ktorego roku byla produkowana 2.5 v6
[ Dodano: 30-06-2006, 00:05 ]
a co mozeszecie powiedzc tym autku
http://www.autoscout24.de...ft&TFCA=286.704 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 30-06-2006, 00:07
|
|
|
maciek604 napisał/a: | a jak instalacje zalozyc ktorej generacji i jakiej firmy najlepiej do 2.5 |
Co najmniej III jak nie IV generacji.
maciek604 napisał/a: | a co jeszcze przemawia za 2.5 v6 w czym jest jeszcze lepsze od 2.4 gdi |
V6 zawsze jest lepsze niż R4. Inna kultura pracy dźwięk no i wyższa moc oraz moment. maciek604 napisał/a: | aha do ktorego roku byla produkowana 2.5 v6 |
Pojęcia nie mam. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
maciek604 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2006, 00:16
|
|
|
a moze wiesz czy 2.5 v6 wystepowl w wersji avance czy to znaczy ze zostaly przelozone ospojlerowanie od 2.4 gdi |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 30-06-2006, 00:18
|
|
|
maciek604, poczekaj do rana - chłopaki od Galantów na pewno sie odezwą |
Just think...
. |
|
|
|
 |
maciek604 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2006, 00:23
|
|
|
oki dzieki zza twoje informacje pozdro |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2006, 01:02
|
|
|
za 8000 euro masz passata 2.5 TDi z 2000-2001 roku i dobrym wyposażenie. pasek ma lepszy silnik, lepsze blachy, porównywalne wyposażenie, jest bezpieczniejszy i łatwiej go później odsprzedać. nie wspominając już ospalaniu rzędu 8 l ropy/100 km zamiast 12-13 benzyny.
jedyny minus to chodliwość u pożyczających inaczej. paski z tym silnikiem są w stanie robić ogromne przebiegi bez ingerencji w silnik (w rodzinie mam takiego - 550 tyś km i dalej hula). jedynie turbosprężarki nie żyją zbyt długo (w tym pasku była raz regenerowana i chyba kończy się jej żywot). no i wygląd bardziej standardowy...ale mając taką kase nie zastanawiałbym się i brał paska. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 30-06-2006, 10:20
|
|
|
shovel tyle że przez Ciebie przemawia gorycz z powodu Twojego Gala. Jak Kolega chce kupić Galanta i to nowszego niż Twój strup to jego sprawa nie uważasz? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2006, 11:31
|
|
|
hubeert: to nie ma nic wspólnego, absolutnie. gal EA mi się podoba, i gdybym dysponował środkami powiedzmy 5 tyś euro pewnie bym się na niego skusił. ale za 8 tyś jest lepszy wybór - w tym wspomniany passat. gal EA mi się bardziej podoba zewnętrznie i przyjemnie się nim jeździ, ALE wykonany jest gorzej. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 30-06-2006, 11:37
|
|
|
A moje motto?
Dorian uśmiechnij się |
Just think...
. |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2006, 11:46
|
|
|
spoko, ja się nie denerwuje. pisząc to wyrażam moją prywatną opinię. |
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2353 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 30-06-2006, 12:26
|
|
|
Panowie tylko bez jaj. Passat to nie jest nawet porzadne auto. A to ze shovelowi zrobil taki przebieg to ewenement. Podejrzewam ze shovel auto ma od nowosci i eksploatuje go zgodnie z intrukcja. Bo normalnie auto z drugiej reki typu vw tdi jest zwykle zarzniete. Szczegolnie chodzi tu o turbiny. Na codzien naprawiam hobbystycznie te autka sasiadom i psuje sie to bardzo ale taka jest przypadlosc nowych autek. |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|
 |