Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
14-10-2009, 19:36
Galant do sprawdzenia
Autor Wiadomość
Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-06-2009, 14:56   

Tak jak mówi Owczar cena powala jak za Elegance,z opłatami wyniesie 30000PLN,stanowczo za dużo,u wroga kupisz w tym roczniku Avance i to sporo taniej,moim zdaniem gra nie warta świeczki,gość chce się za szybko dorobić wystawiając go za taka cenę.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 24-06-2009, 15:08   

Dołożysz troszkę i możesz mieć VR-4 z przekładką :D

miszozon
[Usunięty]

Wysłany: 24-06-2009, 15:14   

VR-4 mmmmm :) . Może kiedyś. Na razie 2.5 ma dla mnie idealny stosunek spalanie/frajda i raczej przy tej opcji zostaje.

Aleksander 
Nowy Forumowicz

Auto: Misiek
Wysłany: 24-06-2009, 15:19   

Kmer napisał/a:
Tak jak mówi Owczar cena powala jak za Elegance,z opłatami wyniesie 30000PLN,stanowczo za dużo,u wroga kupisz w tym roczniku Avance i to sporo taniej,moim zdaniem gra nie warta świeczki,gość chce się za szybko dorobić wystawiając go za taka cenę.

Słuchaj Kmer ,kolego z Jawora :wink: Jesli przyprowadzisz mi do Polski Avanca z 2003roku do 26tys.zl biore go od Ciebie od razu. Wykladam pieniadze na stol i jesli auto bedzie naprawde w idealnym stanie jak w tej aukcji opisuje sprzedajacy,to biore bezproblemowo. Tylko 2.5 v6 Avance najlepiej srebrny. 26tys. place jesli bedzie idealny. Moze byc nawet 2002rok. Dla przykladu mozesz mi podac jakies ogloszenie ze stron zagranicznych : Avance 2002-2003r 2.5 v6 sedan do 7tys euro! Czyli o 1200niz chce gosc z Wolomina. Wiem,ze nie ma takiego,poniewz szukam dla siebie Avanca moze byc nawet 2001r i i tak do 7tys nic nie ma,a tyle jestem w stanie dac! NADAL jestem tego zdania,ze cena tego 2003r jest rozsadna jesli faktycznie jest w stanie idealnym. Jesli jutro zobaczysz auto daj znac co i jak;)

miszozon
[Usunięty]

Wysłany: 24-06-2009, 15:28   

a jakie poza wyglądem zewnętrznym są różnice poza Avance, a Elegance? Ogólnie chyba nawet bardziej pasuje mi Elegance z racji, że autem często będzie jeździć żona nie koniecznie po czarnym i niski zderzak może być szybko zniszczony. Moim zdaniem jeśli auto jest perfekt to chyba warto. Opłaty podobno w 1200zł się zmieszczą. Wiemy jak żywotne są te auta i mając taki egzemplarz ma się samochód na wiele lat. Jak mi się uda jutro go zobaczyć to porobię zdjęcia, spiszę VIN i zamieszczę. Wtedy podejmę decyzję.

Aleksander 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-06-2009, 15:38   

Dokladnie. 2.5v6 jest niezniszczalny :lol: :lol: Avance jest obnizony,najczesciej na alufelgach 17,18 :roll: a to nie zawsze jest plusem-w moim przypadku minus poniewaz u mnie sa takie drogi,ze jezdze na 15 i jest akurat. Do tego pulpit w srodku(wg mnie jest beznadziejny no,ale coz...) elegance ma drewno ktore bardzo elegancko wyglada,avance ma bardziej sportowe ospojlerowania,tapicerka. No i co najwazniejsze Avance jest trudno dostepny,a i niestety drozszy,a nie jak napisal KMER. Porob zdjecia szczegolow,czegos co nie bedzie Ci odpowiadalo i mysle,ze wszyscy postaraja sie pomoc. Staraj sie potargowac-co utargujesz to Twoje! :) Jesli bedzie ok jestem tego zdania,ze warto.

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 24-06-2009, 15:39   

Aleksander,
http://suchen.mobile.de/f...ng=&tabNumber=2
http://suchen.mobile.de/f...ng=&tabNumber=2
http://suchen.mobile.de/f...ng=&tabNumber=1
Przeważnie wszystkie są na 17" i chyba tylko jeden nie ma w kompl. opon zimowych

[ Dodano: 24-06-2009, 15:47 ]
Aleksander napisał/a:
No i co najważniejsze Avance jest trudno dostępny,a i niestety droższy,a nie jak napisał KMER.

Avance to nie inaczej jak następca SE na europe,co do dostępności to jest ich sporo,w większości dostępnych w europie z silnikiem GDI niestety.
Poczytaj forum bo z tego co widzę to jeszcze masz małe rozeznanie w tej marce.
Popytaj kolegów na forum którzy połamali zęby na marce Mitsubishi,i mogą Ci więcej powiedzieć o Galantach i modelach jakie wychodziły i czym się różniły,mój dorobek wiedzy nie jest tak wielki jak co niektórych osób wypowiadających się w tym temacie.
Ostatnio zmieniony przez Kmer 24-06-2009, 15:53, w całości zmieniany 1 raz  

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 24-06-2009, 15:49   

miszozon napisał/a:
Opłaty podobno w 1200zł się zmieszczą.

Bądź realistą i zajrzyj do FAQ w którym Foret_Taft wyliczył przykładowe opłaty.

Aleksander to drewno w tym aucie wygląda tandetnie... Wstawki z drewna pasują do Mercedesów W340, W360 w wersji copue itp.

Poza tym Aleksander, to że w ogłoszeniu jest idealny to nie znaczy, że na żywo także.

Aleksander 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-06-2009, 16:01   

Pierwszy odpada od razu poniewaz to automat! w porownaniu do tego z Polski cena wyzsza o 663euro czyli okolo 3tys zl.!! i o rok starszy.

Drugi kombi 2002r drozszy o 187euro w dodatku w nazwie komisu jakies jugolskie/chorwackie nazwisko. juz tam na pewno do nich jade.

Trzeci kombi w dodatku 2001rok,cena podobna,ale ja nie szukam kombi a i ten w Polsce jest sedan,wiec co Ty mi tu porownujesz??

Czwarty: Kolejny kombi w dodatku ten wyglad-nie tego szukam.

Piaty: Kombi ktorego sprzedaje Pan Ivanov Vladimir.

Powiem Ci szczerze,ze za bardzo sie nie spisales w tych poszukiwaniach! Poszukuje Galanta Avanca Sedana 2001-2003 tylko 2.5v6 najlepiej bez skory choc jesli bedzie ciekawy moze ja miec no i TYLKO w manualu. Madrowales sie strasznie,a wydaje mi sie,ze teraz braknie pomyslow. Szukam auta DLA SIEBIE,nie na handel,takze bede zwracal uwage czy sprzedajacy nazywa sie "ABIBI" czy "Mark Muller". Jestem w stanie zaplacic 7tys euro za takie auto i uwierz mi,ze nie ma,a Ty cos tu wypisujesz,ze mozna kupic avanca za mniej niz 5800(tyle chce ten gosc z Polski z Eleganca 2003r.) Poszukaj jeszcze jesli mozesz... ;) moze akurat mi cos podpasuje hehehehe.

Silnik GDI mnie nie interesuje. Ale co mam czytac na forum? Male rozeznanie mam? Jak widzisz orientuje sie w cenie Avanca lepiej niz Ty,ale jesli jestes w stanie przyprowadzic mi tego Avanca sedana za 26tys 2003 r to zaplace;) moze byc 2002 tak jak wspomnialem. Madrym sie jeszcze jest tylko wypisujac tutaj,ale jedz do Niemiec i przyprowadz auto w idealnym stanie za dobre pieniadze,dogadaj sie tam,zalatw formalnosci! W dodatku wszystko kosztuje. Mowie Ci jedz i przyprowadz mi takiego Avanca,to sie DOROBISZ tak jak napisales o tym gosciu na poczatku.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 24-06-2009, 16:01   

Owczar napisał/a:
wygląda tandetnie

bo jest tandetne.....

Jest równie plastikowe jak "karbon" czy "aluminium"..... Dodatkowo przekonałem się niedawno, że "karbon" w SE jest o wiele bardziej tandetny niż "karbon" oryginalny z VR-4

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Aleksander 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-06-2009, 16:05   

Owczar napisał/a:
miszozon napisał/a:
Opłaty podobno w 1200zł się zmieszczą.

Bądź realistą i zajrzyj do FAQ w którym Foret_Taft wyliczył przykładowe opłaty.

Aleksander to drewno w tym aucie wygląda tandetnie... Wstawki z drewna pasują do Mercedesów W340, W360 w wersji copue itp.

Poza tym Aleksander, to że w ogłoszeniu jest idealny to nie znaczy, że na żywo także.

Nie mowie,ze to drewno pasuje tu idealnie,ale coz zrobic jesli nie wsadzali nic innego?:) Bardziej widzi mi sie to drewno niz ten dziwny plastik w Avance. No ja doskonale wiem,ze napisac mozna wszystko,ale idealy sie trafiaja;) Dlatego jak napisalem: trzeba jechac i zobaczyc ten samochod,jesli ktos takiego szuka,a faktycznie jest ok to brac! Ja szukam Avanca juz bardzooo dlugo i jesli sie trafi(nawet po wyzszej cenie) to biore.

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 24-06-2009, 16:26   

Piękny Avance z delikatną wgniotką:
http://www.autoscout24.de...id=lgajzgnbwl3q
Myślę, że naprawa nie wyniosła by dużo, a może za 5,5K Euro by poszedł.
A autko piekne, alufelgi również.

Poza tym jak chce się kupić taniej, to nie szuka się po ogłoszeniach. Handalrze mają swoje sposoby. Inna sprawa, że nie wiemy od kogo ten handlarz kupił to auto.

Aleksander, co do manuala, to zyczę powodzenia... Poza tym jak można chcieć manual jak można mieć Tiptronic z automatem. Gdyby miał taki wybór, to nawet bym nie spojrzał na manual...

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 24-06-2009, 19:02   

Moje zdanie: jeśli auto ma wyjść na gotowo 30 tys. to jest to przesada. Jak ktoś powiedział zaawansowany wiekowo i technologicznie. Aleksander mówi, że jak nowy, he he. Ładnie nowy - 6 lat i 140 tys. (o ile...) przebiegu. Do 6-ki mazdy nawet nie porównujmy, nie ta epoka.
Natomiast wasze uwagi, że za avance'a warto, a za elegance'a nie warto zapłacić takiej kasy traktuję trochę z przymrużeniem oka - a czy avance jest szybszy? ładniejszy? mniej pali? Niektórym bardziej podoba się elegance i nie ma co dyskutować. Reszta to samo. Nawet ten pseudokarbon, czy pseudomarmurek jest tak samo niewyjściowy jak ta okleina drewnopodobna.
PS. Owczar - ten z linku naprawdę bardzo fajny, jak bym szukał na pewno bym się zastanowił :wink:
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 24-06-2009, 19:11   

macia, tu nawet nie chodzi o względy eestetyczne tylko o to, że Avance są na rynku sporo droższe, dlatego taka cena za Avance by nie dziwiła, ale za elegance już tak ;)
Osobiście Avance mi się podoba dużo bardziej.

W tym moim linku zastanawia mnie tylko ta okleina drewnopodobna w Avance...

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 24-06-2009, 22:36   

No ta okleina to zupełnie nie pasi do avance'a. Pewnie mamy do czynienia z puzzlami:) No chyba, że na zamówienie to zrobione przy kupnie, w co z resztą wątpię :lol:
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi