Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
SIGMA BOLI GŁOWA OD ROBIENIA JEJ
Autor Wiadomość
BAZUKA 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi sigma
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 25-06-2009, 05:37   SIGMA BOLI GŁOWA OD ROBIENIA JEJ

Witam wszystkich
Na poczatku chcę się przywitać poraz pierwszy
Moja rakietka to Sigma 1995 rok 12 kraników automat kombi,kupiłem strasznie zah.......ną ale jest prawie lepiej niż było za traktowanie tak auta to bym wieszał na pasku klinowym ,prosba do kogoś z Wawki o pomoc diagnoza,pogadać itp.
Pozdrawiam Wszystkich.

Rajek 
Forumowicz
fajek

Auto: Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24v
Wysłany: 25-06-2009, 08:34   

no wreszcie ktoś z Wawy... jak chcesz to możesz podjechać pogadać, nie wiem czy będe mógł pomóc w diagnozie ale może na podstawie moich doświadczeń, ale zapraszam podjedź pogadamy na Sadybę...

BAZUKA 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-06-2009, 17:29   

Witam
Dzięki napewno skorzystam 70% auta zrobiłem zostały pierdoły

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 25-06-2009, 17:41   

Cóż, jeśli kupiłeś egzemplarz za 5000 albo mniej to nie ma co narzekać - nikt nie sprzedaje takiego samochodu za grosze bez powodu.

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

BAZUKA 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-06-2009, 05:27   

Nie jest kwestia ceny auta,ale sposób jego traktowania bo jak ci piszą że wyjechane ma 120 000 tyś a rocznik np.1993 a i jeszcze że kobieta i nie palone to musi być sciema.....celowo i świadomie nabyłem aut za 2000 bo jak zrobie dla siebie to wiem jak i co ,a nie okazuje sie potem że gostek twierdzi że cimesik wszystko a tu...bum zrobione na gów..i sznurki.Błedne myslenie że jak dasz 10 000 zł to wyjmiesz ,,RODŻYNKA,,OOOOOOOOOOOOOOBY.

BartekWu 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Diamante, 6G72 DOHC
Wysłany: 26-06-2009, 05:45   

Tak, tak..ja dałem dwójkacza i wiedziałem przynajmniej, że kupuję złom :)

wojtas 
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Wysłany: 26-06-2009, 08:01   

BAZUKA napisał/a:
Nie jest kwestia ceny auta

Moim zdaniem jest to kwestia ceny. Czasami lepiej wydać kilka złoty więcej na egzemplarz w dobrym stanie, nawet rocznikowo starszy.
Większość Sigm na naszym rynku które są wystawione na sprzedaż, to egzemplarze mocno wyeksploatowane i wymagające dużych inwestycji. :cry:

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Auto: Diamante XS'94
Wysłany: 26-06-2009, 09:51   

niestety sie zgodze z wojtas021180 . Ja długo wybierałem i pojeździłem tu i uwdzie aby dorwać mój egzemplaż , zapłaciłem 13.5k , ale warto było :)

Zajc3w 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica
Wysłany: 26-06-2009, 21:04   

Wszystko zależy od szczęścia, Większość samochodów na rynku nie jest wartych swojej ceny(nie mówię tyko o sigmach). Kumpel kupował auto do pracy, kombi. Stwierdził że kupi nawet drogo- byle zadbany. i Kupił golfa 3 kombi 1.9 TDI'97rok za 9 Tyś i w ciągu 6 miesięcy wpakował następne 4 i jeszcze nie skończył, przy okazji wyszło że auto po przeszczepie silnika i zawieszenia, przód ma od golfa GTI, wahacze od kombi nawet na oko nie pasują. Kumpel twierdzi że to taki "upgrade" ja podejrzewam, że spawany z dwóch rozbitków.

A mógł kupić "trupa" za 4- 5 tyś włożyć 4 -5 i autko miałby jak nowe, a tak ma "coś" z rozwaloną elektryką i modli sie żeby mu aku nie padł bo centralny nie ma ani jednego mastera i jak padnie aku, nie otworzy samochodu.
Sigma kombi '95 - sprzedana
Galant E33A '92 - zniszczony przez wandali
Mazda 323F 1.8 16V SOHC '89 - sprzedana

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 26-06-2009, 21:25   

Dlatego najlepiej auto kupować od kogoś z forum albo chociaż zainteresować się jak ściągnąć i przez kogo np z Niemiec , bo na zachodzie troszkę inaczej podchodzi się do aut niż u nas chociaż tez są partacze ale większa pewność ze nie kupi się złom po dzwonie np w drzewo bo takie auto nie ma prawa bytu na tamtejszych drogach a przecież tyle jest okazji kupna dobrej sigmy chociażby w landach Niemieckich

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Auto: Diamante XS'94
Wysłany: 26-06-2009, 23:34   

dlatego trzeba obejrzeć co się kupuje :) , jest kanał , przegląd , itd etc :)

BAZUKA 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-06-2009, 05:09   

Macie chłopaki rację że nie ma patentu na auto czy tanie czy drogie kwestia trafienia.
Kiedyś jeżdziłem SAABEM 9000 MIAŁEM 2 I WYCZAIŁEM 3 ZA SZEŚĆ STÓWEK gość twierdził że zwłoki władował ok 5 tyś i martwy full nowych części i kupiłem z przeznaczeniem na cześci a tu niespodzianka nie było poprostu paliwa a wskażnik wisiał az mi sie nogi podgieły ze śmiechu.A Sigmunie kupiłem świadomie tak zaniedbaną i na moje nieszczęście z Radomia tam zawsze auta są po atakach nuklearnych czy cuś.Złosci mnie czasem to auto alr zafajoskie do długiego gniewania Kosior niebawem odwiedzi Stolicę to jej USG zrobi poswojemu,

Herdi
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2009, 10:50   Re: SIGMA BOLI GŁOWA OD ROBIENIA JEJ

Witaj :) , mam tel do Dominika diagnosty jak chcesz, przyjedzie i wtyknie komputerek, wyjdzie wszystko co może :) , chłop pracował kilka lat w Auto GT na Bemowie a teraz na swoim :)

[ Dodano: 28-06-2009, 10:51 ]
Kosiorowi to mi sie wydaje zę coś te 3 dni w wawie to na pewno nie wystarczą hahahhahaha

BAZUKA 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-06-2009, 13:56   Diagnoza

Wielkie dzięki mam człowieka robiącego kompa w aucie za grosze oprócz tego ma dostęp do komory ultradzwiękowej ina moje szczęści zero błędów sorka jeden wtrysk i dlatego szukam.A PRZYGOTOWANY BYŁEM NA CAŁY SZEREG BŁĘDÓW a tu niespodzianka.

Herdi
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2009, 15:50   Re: Diagnoza

Just Sigma :mrgreen:

Odpowiedz do tematu