|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 15-10-2009, 20:33 |
[97-04]Galant EAxA/W- Prosze o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
Danyael
Mitsumaniak

Auto: EA5W-6A13-F4A42
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-06-2009, 21:06
|
|
|
Co do tego spasowania myślałem, że chodzi Wam o maskę i się trochę zdziwiłem, bo co do zderzaka to to zauważyłem i wiem że nie jest tak jak być powinno.
Tak że moje pytanie brzmi: czy spasowanie maski z nadkolami jest ok? |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2009, 11:26
|
|
|
Danyael napisał/a: | nie zwróciłem uwagi na złe spasowanie |
po czym:
Danyael napisał/a: | przedni zderzak jest "luźny", migacze przednie i boczne wymienione na białe (w tym lewy boczny jest zbity) |
Czyli jednak
Danyael napisał/a: | skąd wiesz że kopci? |
Bo na zdjęciu było widać, ale to już Krzyżak Wyjaśnił
Danyael napisał/a: | Jak rozpoznać Nivomaty i czy każdy kombi je ma? |
Nivomaty, rozpoznasz po grubości. Zwykły Amortyzator przypuszczam ze widziałeś, więc i grubość tegoż znasz, a nivo jest spokojnie 2x grubszy. Jest bardzo gruby i na 100% go poznasz. Wystarczy zajżeć z tyłu pomiędzy kołem a nadkolem i zobaczyć grubość amorka
Danyael napisał/a: | musiałyby wyglądać na robione albo wymienione, tak samo cały przód od wewnętrznej strony |
Jeżeli był bity, i jest prawidłowo i dobrze zrobiony, to nie zauważysz. (Ja też niestety)
Danyael napisał/a: | jak sprawdzić olej w skrzyni? to jest pierwszy automat jakiego oglądałem i nie wiem... |
Teorii i szkół jest Kilka. Jedno je tylko łączy. Olej w Automacie sprawdza się na "GORĄCO" czyli przy normalnej temperaturze pracy silnika. Z kolei dalej są różne teorie. Jedna mówi że na pracującym silniku i w pozycji skrzyni N, druga ze można wyłączyć silnik i sprawdzać. Ja kiedyś się pobawiłem u znajomego (Audi 100) i sprawdzałem ich sens.....Oby dwa sposoby są dobre, bo wskazania nie różniły się.
Danyael napisał/a: | czy przy tej cenie warto się jeszcze nad nim zastanawiać, czy już dać sobie spokój... |
Powiem tak:
Decyzja i tak zostanie zawsze twoja na końcu.
Za cenę niespełna 13k masz zarejestrowanego Gala, w całkiem nie głupim stanie. Jadąc na oględziny ponowne, zajedź do jakiegoś warsztatu i zabierz (zapłać mu) ze sobą blacharza i niech on to zobaczy. Na pewno zauważy jak był malowany i oceni stan podłużnic z przodu. Generalnie auto jest warte uwagi, pomimo niedociągnięć. Martwi mnie jednak ten luźny zderzak. Jednak nawet jezeli go kupisz, to proponuję go dobrze przejżeć, i pozwolić jakiemuś dobremu Lakiernikowi go poustawiać, bo w oczy kłuje.
Co do śilnika, ze zdjęć wydaje mi sie ze ulewa się spod pukla zaworów. Ale koszt uszczelki jest na tyle niewielki że można to zaakceptować. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 22-06-2009, 11:47
|
|
|
akurat z tym korkiem i cieknacym olejem to norma - niemal wszystkie EA, ktore widzialem tak mialy...
pomaga wymiana uszczelki - kilka zl kosztuje oryginal |
|
|
|
 |
Danyael
Mitsumaniak

Auto: EA5W-6A13-F4A42
|
Wysłany: 24-06-2009, 00:31
|
|
|
Nie chwaląc się stoi u mnie pod blokiem i uśmiecha się spode łba Ale o tym założę inny temat... Jeszcze raz dziękuję za wszystkie uwagi i wszelką pomoc, była nad wyraz użyteczna!
PS. Teraz liczę, że pomożecie przy ewentualnych rzeczach do zrobienia jeżeli nie znajdę na forum I będę jeszcze więcej zawracał głowę...
Pozdrawiam wszystkich i bardzo się cieszę, ze w końcu jestem pełnoprawnym mitsumaniakiem |
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 24-06-2009, 08:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
xo83
Forumowicz
Auto: Narazie Polonia :P
|
Wysłany: 28-06-2009, 23:51
|
|
|
Witam ponownie.
Panowie mam już nie małego doła jeśli o "mojego" Galka, juz tak chciałbym go mieć! Dzisiaj pojechał znajomy do Norymbergi pojutrze bede wiedział czy są tam jakieś Gale bo jak pisałem wcześniej byłem tam , ale nic nie widziałem :/ Jak nic tu nie znajde a tam coś będzie to wybieram się za tydzień, ale póki co mam jeszcze takie oto egzemplarze:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8789131
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9106594
i ewentualonie, ale to sotateczność, chyba, że ktoś napisze naprawde warto;
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8955490
już sam nie wiem..., może macie coś do zapronowania do 13500PLN 2,5 automat i wart uwagi? Pomóżcie coś znaleźć. |
|
|
|
 |
|
|