Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
15-10-2009, 20:26
Kupno Galusia
Autor Wiadomość
Spoxik 
Mitsumaniak
Autko z duszą

Auto: Galant EA2A 1997r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-06-2009, 17:45   Kupno Galusia

Witam!

Pisze do ludzi orientujących się w kupnie i sprzedarzy galusiów. Jak to zwykle jest w tej zakładce, chce sobie kupić Mitsubishi Galanta silnik 2.0 lub 2.5 i mam na to do przeznaczenia 11 tys. zł (możliwość podniesienia górnej granicy o około 1 tys.), miejscowość nie gra roli. Nie chce tutaj żadnego oceniania zdjęć bo wszystkie lub okolo 90% tych które brałem pod uwage były oceniane i tutaj mam pytanie:
1. Czy jest możliwość kupna Galusia za taką cenę i mieć pewność, że nie był bity lub jest w stanie przejechac kolejne np. 5 lat?
2. Jeżli ma ktoś jakąś oferte która jest sprawdzona lub w 90% pewna, byłbym bardzo wdzięczny o umieszczenie linka na forum lub oferty(rzecz jasna na maila) jeśli ktoś chce sprzedać swój skarb w dobre ręce, lub jeśli ktoś się orientuje gdzie jest ich dużo (w komisach lub na giełdach) też będą to informacje bardzo przydatne.

PS. Pisze ten temat na tym forum bo w lublinie (może źle szukałem, albo nie tam gdzie trzeba) znalazłem tylko jednego galusia no ale miałem lekkie obawy, że mogł mieć jakąś małą kolizje...

Z góry dzięki za wszelkie informacje.
Pozdrawiam

spown 
Mitsumaniak
^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Wysłany: 28-06-2009, 18:47   

Jeżeli chcesz kupić "rekina" to za te pieniądze będzie bardzo ciężko.

Spoxik 
Mitsumaniak
Autko z duszą

Wysłany: 28-06-2009, 19:12   

miałem propozycje wyjazdu na litwe, ale czy oplaty sa takie same jak sprowadzane z niemiec?

Już sprawdziłem...

http://www.litwa.10x15.pl/index.php?module=wyjazdy

Przydatne jeśli się ktoś wybiera...

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2009, 20:34   

szkoda ze sie spozniles poszedl za 10500 SE poliftowy niebity ect z Poniatowej. sam go wyszukalem w niemczech, szkoda ze tak pozno... bo to byla okazja i niestety trafila na niewartego tej oferty.
jak przedmowcy, za te kwote bardzo ciezko, porownaj niemieckie ogloszenia i bedziesz wiedzial ze to co u nas tansze po sprowadzeniu ma cos w sobie :twisted:

carlos3006 
Nowy Forumowicz

Auto: galant 2.5v6 kombi SE
Wysłany: 28-06-2009, 21:24   

A przepraszam bardzo czemu Plpynton mówisz ze ta okazja z Poniatowej trafiła na niegodnego tej oferty, skoro stoi u mnie w garażu jest dopieszczana i chuchana a transakcja przebiegła bardzo miło :) No chyba że o czymś nie wiem:) Jak wyszykuje sprzęt to wstawie zdjęcia . Dzięki plpynton za fotki bo juz myslałem ze tego gala nie ma :) Pozdrawiam

Spoxik 
Mitsumaniak
Autko z duszą

Wysłany: 28-06-2009, 23:55   

ja moge powiedzieć tylko tyle, że jak tylko zobaczyłem ten samochód 2 lata temu, to sie w nim zakochałem i nie myslę o żadnym innym jak tylko o tym samochodzie, żeby sobie kupić... wcześniej brałem pod uwagę honde civic, lub acord ale jak dla mnie zero porównania...
teraz myślę żeby jednak udać sie za naszą zachodnią granice w germańskie strony i nabyć jedno z tych cacuszek:)

w dalszym ciągu czekam na jakieś fajne propozycje. Jeśli ktoś nawet przez przypadek trafi na jakieś ogłoszenie to bede wdzięczny za podanie.

a co możecie powiedzieć o tych:

1. http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9045634

2. http://moto.allegro.pl/it...bezwypadek.html

3. http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9130479

4. http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9007629

5. http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9124304

6. http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7999331

7. http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9121753

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2009, 01:24   

carlos3006 pewnie myslisz o fioletowym hmm? ja o czarnym. to ty kupiles tego fioletowego bo slyszalem ze poszedl? a ten fiolet tez niczego sobie musze przyznac, pamietaj tylko zeby poprawic naciag paska rozrzadu, jak bylem tam ostatnio to zdejmowalem z ciekawosci obudowe i widzialem ze za luzno- popraw bo beda glowice do wymiany- rozrzad byl wymieniony ale niestarannie napieta/dokrecona rolka napinacza.
Spoxik link numer 1 to link do ogloszenia mojego kolegi, na bank ma nowy rozrzad paski blabla i wiem ze bezwypadkowy. na zdjeciach calkiem fajny kolor, ladniejszy niz w rzeczywistosci. pasek walka balansowego byl tam do poprawki po wymianie rozrzadu, dopytaj. spoiler w kolor ori tez maja na stanie. jesli potrzebujesz dokladna historei tego auta to napisz na PW bo jest co opowiadac ;)

carlos3006 
Nowy Forumowicz

Auto: galant 2.5v6 kombi SE
Wysłany: 29-06-2009, 09:42   

Plpynton kupiłem fioletowego, nie wiedziałem że jeszcze jakiś czarny oprócz avanca jest. Fioletowy jest mechanicznie ok, tylko kosmetyka do roboty. Ogólnie jestem zadowolony. Dzięki za rade zaraz rozbiorę osłony rozrzadu i zobacze co i jak, pewnie cięzki dostęp jest :)
Spoxik gal nr 1 jest od gośćia od którego ja kupiłem swojego, myśle że jesli chcesz 2.4 to warto podjechać obejrzeć, gość jest uczciwy, wszystko Ci wytłumaczy i opowie :) Pozdrawiam[/b]

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2009, 15:13   

no bo ten czarny sedan SE byl jednym z moich a fioletowy jego. btw wlasnorecznie wymienialem mu w fioletowym wszystkie plyny, oleje ect takze nie musisz juz tego robic ;) da sie tak powiedziec ze delakatnie go naciagnalem bo mam duze ilosci w/w ale przynajmniej klient zadowolony ;)

Spoxik 
Mitsumaniak
Autko z duszą

Wysłany: 29-06-2009, 22:24   

a jeszcze zauważyłem jedną rzecz która mnie zaniepokoiła odnośnie 1 samochodu, mianowicie jak na moje oko i mój monitor to wydaje mi się, że tylne lampy są troszkę nie takie same... może się mylę, ale czy to może być dowód, że jednak był uderzony w tył?

A może te różnice w wyglądzie to tylko efekt tego pod jakim kątem pada światło...?
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 29-06-2009, 22:36, w całości zmieniany 1 raz  

Danyael 
Mitsumaniak

Auto: EA5W-6A13-F4A42
Wysłany: 30-06-2009, 00:18   

Spoxik jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości zawsze warto wydać te ok. 150 zł i zabrać samochód, który na pierwszy rzut oka wygląda dobrze na jakąś stację diagnostyczną, albo wziąć ze sobą kolegę mechanika/lakiernika. Ja kilkukrotnie zabierałem sprawdzane samochody na Autotest i nie żałuję, bo panowie prześwietlają tam samochody kawałek po kawałku. Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Gala 2,5 V6, który fakt - był malowany, ale sprawdzałem go na Autoteście i u dwóch znajomych i każdy mówi - fakt malowany, ale dzwona porządnego nie miał, a Silnik i zawieszenie igła - czyli to co najważniejsze jest ok. Fakt, że będę musiał trochę dopieścić swoje auto, ale mam czas - szybko się z nim raczej nie rozstanę ;-)
Tutaj masz zebraną prawie całą podstawową wiedzę potrzebną do zakupu:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803
Sam miałem to wydrukowane i sprawdzałem wszystko po kolei nie raz nie dwa, bo oglądałem w sumie 7 i dopiero 7go kupiłem.
Powodzenia w poszukiwaniach i szczęścia życzę!

Spoxik 
Mitsumaniak
Autko z duszą

Wysłany: 30-06-2009, 07:32   

Wiesz dla mnie prawde mówiąc nie jest ważne żeby ten samochód wyglądał jak nowy bo takiego to mógłbym szukać i szukać najwazniejsze jest dla mnie żeby geometria podwozia była oryginalna jak również stan zawieszenia i silnika. Wiadomo, że różne rzeczy mogą się przytrafić użytkując samochód na naszych polskich drogach.

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2009, 15:20   

Spoxik napisał/a:
najwazniejsze jest dla mnie żeby geometria podwozia była oryginalna jak również stan zawieszenia

Przy stanie polskich dróg.....powiem tak.....Takie rzeczy to tylko w erze....

Danyael dał ci bardzo piękny temacik, który przygotował Owczar zbierając wszystko co w niedługim czasie pojawiło się na forum i było najbardziej rzeczowe. Są to rzeczy, punkty, które każdy zwykły śmiertelnik (nawet "ślepy") mógł sprawdzić. Geometrię możesz skrzywić na wiele sposobów, ale jak posprawdzasz wszystko z listy, to wykluczysz dzwona w 90%. A tenże jest jednym z najważniejszych punktów jeśli chodzi o "Krzywienie" czegokolwiek w aucie.

Auto, które przejechało dziurę i dalej już tylko na tarczy hamulcowej jechało, po wymianie zawiasu da się ustawić i będzie szło jak z fabryki (oczywiście nie zawsze ale w większości) a po dzwonie......dłuuuugo trzeba ustawiać.

Poczytaj.....a na 100% dasz radę. Myślę że wszystko jest tam ładnie wyjaśnione.

Spoxik 
Mitsumaniak
Autko z duszą

Wysłany: 06-07-2009, 16:36   

a co powiecie o tym?

http://moto.allegro.pl/it...gls_okazja.html

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 06-07-2009, 17:08   

Ładny....tylko: