Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Cykliczne Spotkania Grupy Łódzkiej
Autor Wiadomość
Forest
[Usunięty]

Wysłany: 27-06-2009, 15:25   Cykliczne Spotkania Grupy Łódzkiej

Witam.

Jako że obiecałem, a wiem już praktycznie na 90% że mój grafik pracy się nie zmieni przedstawiam listę "CYKLICZNYCH SPOTKAŃ GRUPY ŁÓDZKIEJ", które będę organizował.

Daty:
11 lipca
8 sierpnia
5 wrzesień
3 październik
31 październik

Zaznaczam że są to terminy, w których na 100% będzie zorganizowane miejsce.
Szczerze pisząc mam dosyć patrzenia jak się umawiacie i nic z tego nie wychodzi.
Są to takie terminy, w których mam wolne już na 3 dni przed i jestem w stanie się zakręcić i coś zorganizować.

Jako okolicę spotkań proponuję:

W dni słoneczne i ciepłe (wykorzystam pomysł Choopera) Grille nad "zalewem" czyli stawikiem nad którym odbył się niedawny grill.

W dni chłodne i niepewne OSADA SERĘCZYN, która dysponuje wielkim zadaszonym hmmmmm MOLO? TARASEM? nie wiem jak to nazwać, ew ciepłą chatą.

Powyższe nie ulegnie zmianie za wyjątkiem tego ostatniego ale o tym poinformuję. Do czasu pojawienia się stosownych informacji powyższe jest jak najbardziej aktualne.

Listy tworzymy po kolei dla każdej daty i wpisujemy się już przy 80% pewności że będziemy (100% nigdy nie ma bo pozostają przypadki losowe :( ) Czyli: Po 11 lipca zaczynamy nową listę dla 8 sierpnia itd. W razie wątpliwości proszę pytać na PW.

UWAGA!!!
CSGŁ 8 sierpnia będzie jedynym przed Ogólnopolskim Zlotem w którym będziemy z Madzią uczestniczyć, i będę chciał poruszyć parę kwestii organizacyjnych w związku z ww.

Tyle z Faktów od Foresta :)

Lista na 11-go Lipca:
1. Forest_Taft + Madzia :)

misiek-misiek 
Mitsumaniak
Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-06-2009, 15:36   

Lista na 11-go Lipca:
2. misiek-misiek + kizia-mizia :D :D :D

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 27-06-2009, 16:09   

Forest_Taft napisał/a:
Daty:
11 lipca
8 sierpnia
5 wrzesień
3 październik
31 październik

mam jedno "ale". Jak to sie ma do tego, że na termin cyklicznych spotkań największa grupa zadeklarowała 3 weekend miesiąca, i na cykliczne tego terminu bym sie trzymał. W w/w terminach masz wolne, chcesz sie podjąć organizacji spotkania, ok nie ma problema, ale nazywajmy tego cyklicznymi spotkaniami grupowymi, bo widze, że rozrzut weekendowy jest w tych terminach spory. Z resztą poczekamy zobaczymy jak to sie rozwinie.
Jak by nie patrzeć to nie o terminy sie tu rozchodzi a o miejsce. Po prostu NIE ROZUMIEM, jak nikt z tylu osób zarejestrowanych w łódzkim nie potrafi zaproponować KONKRETNEGO miejsca (cego sie boicie, krytyki? bez przesady, bo nie uwieże, że nikt z miejscowych nie zna ani jednego lokalu, gdzie można sie udzielać towarzysko).

Wiem, że na razie 3 weekend nie ma racji bytu, ale już by miał, gdyby nie to nieszczęsne ognisko. Dla którego przesunięty został o tydzień licząc na pogodę i większą frekwencję.

Jednak jestem za tym, aby Cyklicznymi pozostawić te spotkanie które odbywają sie w każdy 3 weekend, czyli najbliższe 18.07.

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 27-06-2009, 16:31   

Oczywiście. Masz rację. Tylko że jak sam pewnie zauważyłeś, to po raz kolejny cały plan wziął w łeb....

To co ja napisałem jest pewne, a nazywać to możemy tak jak nam się rzewnie podoba.

Ja to nazwałem tak, bo poza (również nieregularnymi) chaotycznymi "próbami" zorganizowania czegoś, niczego nie można znaleźć. Mi osobiście nie zależy na nazwie.

Nazwałem to w ten sposób, bo zgodnie z ustaleniami:
-Miejsce jest pewne i stałe.
-Termin jest pewny.
-Organizacja 100% bo osobiście się wszystkim zajmę.
-Wygodne (bo ludzie z odległych miejsc (np Misiek-misiek i Kizia-mizia, Shark itp.) mają pewniaka i jak wyjadą wcześniej to nie wrócą po paru godzinach z niczym).
-Wiadome na 4-y miesiące przed datą spotkania.
Więcej argumentów "ZA" nie przychodzi mi do głowy....a jak sam napisałeś:

Chooper napisał/a:
mam jedno "ale"

I jest to (oczywiste nawet)tak jak piszesz, mało cykliczne choć co 28 dni (więc jednak....)......, a uzależnione jest od mojego wolnego......i możliwości organizacyjnych w tychże dniach.
Ostatnio zmieniony przez Forest 27-06-2009, 19:29, w całości zmieniany 1 raz  

piotruswie 
Mitsumaniak
piotruswie

Auto: Galant 97 kombi EA5W 2.5 V6
Wysłany: 27-06-2009, 17:37   

Lista na 11-go Lipca:
2. misiek-misiek + kizia-mizia :D :D :D
3. piotruswie + rodzinka :mrgreen:

amrowczynski 
Mitsumaniak
mrówa

Auto: mitsubishi space runner 1.8
Wysłany: 27-06-2009, 19:07   

Lista na 11-go Lipca:
1. Forest_Taft + Madzia
2. misiek-misiek + kizia-mizia
3. piotruswie + rodzinka
4. amrówczyński + rodzinka

kamil73-73 
Forumowicz
Gal 2,5 V6 Elegance

Auto: Mitsubishi galant 2,5 V6
Wysłany: 27-06-2009, 23:19   

Foreścik czy wiesz co to jest'' spontan''?Czy do tego są potrzebne jakieś listy i składanie obietnic że się będzie?Kto chce naprawde przyjechać to przyjeżdża.Każdy do spotkania odnosi się indywidualnie i mówi że najlepiej pasowałoby nam wtedy albo wtedy bo to imieniny cioci,robota,zmiana nie taka itp.Cieżko jest znależć termin który będzie pasował wszystkim.Po za tym to nie jest zbiórka harcerska .Czasem większą niespodzianką jest to że przychodzą osoby na które nie liczyłeś i dawno ich nie widziałeś .Rozmowy się kleją jak nigdy i jest naprawdę spoko.Czy ważna jest knajpa i rezerwacje?,w promieniu 20 km jest ich ze 30 .Można się spotkać na parkingu ,stacji itp i pojechac w wybrane miejsce .Czy mała rundeczka po mieście komuś zaszkodzi?I jeszcze jedno ,z tym ''mam dość'' to trochę nie na miejscu ,ognisko nie odbyło się z wiadomych przyczyn i nikt nie proponował nic innego.A takie spotkania ''na siłe'' nigdy nie mają dobrej frekwencji[ '' p l a n wziął w łeb '' o czym ty...........mówisz ??? zaczynam się denerwować] :twisted: :twisted: :evil: :evil:

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2009, 15:22   

kamil73-73 napisał/a:
Foreścik czy wiesz co to jest'' spontan''?

Myślisz że nie wiem????

kamil73-73 napisał/a:
Każdy do spotkania odnosi się indywidualnie i mówi że najlepiej pasowałoby nam wtedy albo wtedy bo to imieniny cioci,robota,zmiana nie taka itp.

Oczywiście.....i ja nikogo na siłę nie ciągnę.....

kamil73-73 napisał/a:
Po za tym to nie jest zbiórka harcerska .

Zadziwiające porównanie.....choć Harcerze są bardziej zgrani i decyzyjni .....

kamil73-73 napisał/a:
Czasem większą niespodzianką jest to że przychodzą osoby na które nie liczyłeś i dawno ich nie widziałeś .Rozmowy się kleją jak nigdy i jest naprawdę spoko.

Oczywiście że tak. Popieram.

kamil73-73 napisał/a:
w promieniu 20 km jest ich ze 30 .Można się spotkać na parkingu ,stacji itp i pojechac w wybrane miejsce .

A jak do tej pory było?? Bo mi się wydaje że właśnie tak.....choć różne "grupy" dojeżdżały z różnych i wygodniejszych dla siebie parkingów.

kamil73-73 napisał/a:
I jeszcze jedno ,z tym ''mam dość'' to trochę nie na miejscu

kamil73-73 napisał/a:
'' p l a n wziął w łeb '' o czym ty...........mówisz ???

Piszesz.....BTW. A nie wziął? Powiedz mi tylko dla czego usilnie starasz się mnie zniechęcić? Oczywiście. Masz rację. Ognisko nie odbyło sięz przyczyn od nikogo nie zależnych i każdy o tym wie.....więc skoro się nie odbyło to chyba wziął w łeb?! Nie uważasz? Dla czego odnoszę wrażenie że na mnie naskakujesz tym postem? Ja nie napisałem nic co by chociaż w domyśle miało że to TY nawaliłeś. Wcale tak nie uważam. A moje texty po których:

kamil73-73 napisał/a:
zaczynam się denerwować]

nie miały trafić w Ciebie, tylko w ogół. bo Jak "organizator" nie może z przyczyn niezależnych zorganizować czegoś, to ogół nie potrafi "SIĘ" zorganizować.....Więc.....po prostu ogół czeka aż KTOŚ coś rzutem na taśmę zorganizuje na szybko.....

Więc jak widzisz

kamil73-73 napisał/a:
Czy do tego są potrzebne jakieś listy i składanie obietnic że się będzie?
jest to potrzebne, bo przynajmniej wiadomo do kogo zadzwonić w przypadku nagłej REORGANIZACJI.

Pomyśl proszę zanim naskoczysz na kogoś, kto chce dobrze.

kamil73-73 
Forumowicz
Gal 2,5 V6 Elegance

Wysłany: 28-06-2009, 19:53   

Foresciku proszę nie spinaj się, jesteś młodym , energicznym człowiekiem i dobrze zapowiadającym się organizatorem.Rób dalej swoje, może nasze spoty kiedyś będą największe w Polsce.Mam do Ciebie szacunek i do wszystkich zdolniachów.Co do mojej ostatniej wypowiedzi to jest to jasna ocena sytuacji i odpowiedz na Twoje sformułowania dotyczące nieudanego spotkania ,niestety tak to odebrałem .Widać że pisałeś pod wpływem emocji i krew się w Tobie burzyła, no cóż młodość....Ja trochę z innej perspektywy patrzę na to wszystko. Pozdrawiam Kamil-maniak motoryzacji :wink: :wink:
Ostatnio zmieniony przez kamil73-73 28-06-2009, 20:51, w całości zmieniany 1 raz  

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2009, 20:01   

kamil73-73 napisał/a:
proszę nie spinaj się

kamil73-73 napisał/a:
pisałeś pod wpływem emocji i krew się w Tobie burzyła

Eeeeee......Ja nie z tych burzliwych. Wybacz jeżeli coś Cię dotknęło.

kamil73-73 napisał/a:
Mam do Ciebie szacunek

I w drugą stronę jest niemal identycznie, choć słodził Ci nie będę.

Uważam jednak że to jakim jesteś człowiekiem i jak bardzo otwarcie się wypowiadasz/wypisujesz świadczy tylko i wyłącznie o tym jaki jesteś na prawdę. Jesteś szczery a to cenię sobie najbardziej.

Konstruktywna krytyka jest o 100 a nawet 1000% lepsza niż zafałszowana pochwała :)

Dzięki. I Pozdrawiam.

piotruswie 
Mitsumaniak
piotruswie

Auto: Galant 97 kombi EA5W 2.5 V6
Wysłany: 01-07-2009, 10:43   

właśnie mnie kolega poprosił bym zawiózł go galem na ślub swojej córki :)
będę jechał w orszaku ślubnym
zła wiadomość to termin 11 :( ale jak go zawiozę to wale prosto na spota

kamil73-73 
Forumowicz
Gal 2,5 V6 Elegance

Wysłany: 01-07-2009, 20:54   

Moja propozycja na spotkanie to 04 .07 17-18 godz.Knajpa a raczej zajazd'' Czarna Woda'' Nowy Adamów 3 znajduje się ok 4km za Aleksandrowem jadąc w stronę Poddębic.Byłem i oglądałem jest tam naprawdę uroczo.Z parkowaniem nie będzie kłopotów,ceny żarełka i piwka do zaakceptowania.W środku jak i na zewnątrz dużo swobody.
Kod:
[URL=http://www.zumi.pl/1605321,Czarny_Staw,Aleksandrow_Lodzki,firma.html]
Jeżeli będą chętni to w piątek zarezerwuje miejsca

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 01-07-2009, 22:34   

Po rozmowie z Kamilem propozycja jest taka, że jak sie pogoda utrzyma to w sobote ognisko :mrgreen: start 20:00, zabrać co sie da, o ile to możliwe jak najmniej aut, czyli popakowac sie w zestawy ;) i jazda do Kamila (mapka w temacie o spotkaniu czerwcowym). Jeżeli nagle pogoda by pomieszała szyki, to wtedy do "Czarnej Wody"

co Wy na to ?

misiek-misiek 
Mitsumaniak
Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Wysłany: 01-07-2009, 22:45   

"A my na to jak na lato" :D

ale kurczaczek....przypomniało mi się, że jedziemy do kielc, do rodzinki, no i kiszka z ogniskiem :(

ale 11sty dalej aktualny :?: :wink:

yaro1976 
Mitsumaniak
Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Wysłany: 02-07-2009, 10:45   

u nas też lipa, mamy weselisko znajomych 04.07, udanej zabawy...

Odpowiedz do tematu