Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: lukasz12
12-12-2009, 18:50
róznice w silnikach i elektryce sigma / 3000GT SL
Autor Wiadomość
zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-07-2009, 14:27   róznice w silnikach i elektryce sigma / 3000GT SL

jak w temacie otóz .....rozglądam się za silnikiem i chciałbym wiedzieć fachowo o róznicach może coś wiecie ....doradzicie - wiecie że w 3000GT przebiegi będą niższe ponadto kompletowane były z automatami , no i zamiesciłem ogłoszenie na otomoto/allegro ale wolałbym nie sprzedawac autka tylko kupic silnik .znalazłem w słupsku i wzrokowo już widzę różnicę np. w elektryce /3 wpięcia w dolot / ponadto jest aparat.nie ma grzybka tak jak u mnie -jak z mocowaniem silnika -łapy i td totalnie wszystko co wiecie - pomóżcie bo sigma mi wrośnie w ziemię .....
dalej jak bym kupił ten egzemplarz mogę rozważyć propozycję dawcy szczelnych głowic z mojego silnika oraz innych podzespołów ....to tak jakby ...
wydaje mi się ze powinno wszystko pasować ale sami wiecie - chcę się poradzić

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Auto: Diamante XS'94
Wysłany: 02-07-2009, 18:04   

Zbyszek - przekładka bez problemu - to jest identyczne , jak bedziesz miał ecu jeszcze od tamtego to już w ogóle bajka. Zadzwoń do mnie , bo mam ciekawy pomysł i chyba by Ci sie spodobał ;)

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 03-07-2009, 22:29   

no więc tak ....wszystko spróbuję i włożę ten od 3000Gt jak nie z kimś to sam bo boję się oddać już ten samochód gdziekolwiek - limit zaufania dla pseudo mechaników wyczerpany....

bubek
[Usunięty]

Wysłany: 03-07-2009, 23:56   

zbyszek05, nie wierzyłem w to, że będziesz chciał się rozstać ze swoim autem...ja, jeśli miałbym taką sytuację przechowałbym ją w stodole przez nawet 7 lat :)

wojtas 
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Wysłany: 04-07-2009, 09:17   

Zbyszek trzymam kciuki za twój projekt przekładki silnika z 3000 gt. Mam nadzieję że wszystko zagra tzn. komputer, przeniesienie napędu itd. Powodzenia :thumbright:

Noritsu
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2009, 10:59   

Jak słyszałem od Kosiora co VirMan i Łukasz wyprawiali u niego to wiem jedno, dla tych panów nie ma rzeczy której nie da się zrobić !!! :) Także na pewno z ich pomocą można to spokojnie zrobić. Tak na boku pisząc, Kosior, VirMan i Łukasz we trzech to Wy chyba każdą Sigmę na nogi postawicie choćby nie wiem co w niej siedziało :)

Herdi
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2009, 11:19   

A może przeflancować kombi na 4WD :)

Noritsu
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2009, 11:30   

Teoretycznie i to jest pewnie do zrobienia :)

Herdi
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2009, 11:37   

Noritsu napisał/a:
Teoretycznie i to jest pewnie do zrobienia :)

Wszystko jest do zrobienia, bo mogłem taką z Australii ściągnąć więc tam jeździły :)

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 04-07-2009, 11:54   

Herdi napisał/a:
A może przeflancować kombi na 4WD :)

Nie tak prosto niestety, chodziło nam to po głowie z diamante ale płyta podłogowa jest inaczej skonstruowana (sprawdzane) , mozna by spróbować przerobić diamante 4wd na wersję z kierownicą po lewej - chyba mniejsza ingerencja w strukturę samochodu niż montaż 4wd do wersji 2wd

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

Herdi
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2009, 12:39   

a kto powiedział że to proste :P

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Auto: Diamante XS'94
Wysłany: 04-07-2009, 12:52   

ja chcę sobie od priusa wsadzić na tylną oś silnik elektryczny :) hybrydka będzie ;) i kopa niezłego na starcie dostanie :]

Noritsu
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2009, 13:21   

VirMan tobie się chyba nigdy pomysły nie skończą :) Diamante hybryda, ciekawy projekt.

Herdi
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2009, 13:25   

Noritsu napisał/a:
VirMan tobie się chyba nigdy pomysły nie skończą :) Diamante hybryda, ciekawy projekt.

Bo chłop ma za dużo wolnego czasu siedzi i wymyśla sobie :D

Odpowiedz do tematu