Odpalanie samochodu z pilota |
Autor |
Wiadomość |
elriba
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.4 16V (USA
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-06-2009, 19:39 Odpalanie samochodu z pilota
|
|
|
Witam, posiadam wyżej wymienione auto i dowiedziałem się, że istniała możliwość uruchamiania tego auta pilotem - czy ktoś spotkał może się z taką sytuacją lub wie jak to działa ?? Posiadam w nim instalacje z pilotem firmy Sherwood, model pilota to R300.
Dziękuje za pomoc i Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 03-06-2009, 11:50
|
|
|
Kolego co to za instalacja? Sherwood? Tą instalacją było odpalane auto? Ilu kanałowy pilot?
Jeśli chcesz odpalać auto zdalnie to polecam alarm ExusV9000
Np tutaj: http://allegro.pl/item649..._na_pilota.html
Tylko pozostaje kwestia immo... |
|
|
|
 |
elriba
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-06-2009, 22:13
|
|
|
Ja u siebie mam już gotową instalacje - właśnie firmy Sherwood, ale na plakietce przy szybie wytarty jest już model, a nie mogę się dogrzebać gdzie jest umieszczona centralka, najprawdopodobniej ten system był tam montowany seryjnie, dlatego chciałem się dowiedzie czy ktoś ma właśnie taki alarm z takimi funkcjami bo nie wiem jak uruchomić to ustrojstwo. |
|
|
|
 |
Konrad30 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2009, 14:30
|
|
|
Ja mam u siebie EXUS-a i proces rozruchu zdalnego silnika wygląda następująco:
- samochód przede wszystkim powinien mieć ustawiony bieg na P lub N
- zaciągnięty hamulec ręczny
i jeśli te warunki spełnisz wysiadając z autka to następnym razem jak będziesz chciał nim jechać możesz uruchomić go z pilota
W przypadku EXUS-a wciska się kombinację dwóch klawiszy na pilocie, przytrzymuje przez chwile i autko odpala. Nastepnie odblokowujesz alarm, wsiadasz do autka, wkładasz kluczyki do stacyjki, przekręcacz zapłon i jazda....
Jeśli nie włożysz kluczyka do stacyjki to przy pierwszym nacisnieciu hamulca samochód zgaśnie.
Świetna sprawa wyłącznie w mroźne dni. W innych przypadkach nie uzywam tego bajeru. |
|
|
|
 |
elriba
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-06-2009, 21:44
|
|
|
Dzięki wielkie za podpowiedź, ja mam wersje manualną skrzyni i zastanawiam się czy tutaj nie ma żadnego problemu, a czy możesz mi powiedzieć które klawisze naciskasz ? U mnie układ klawiszy na pilocie wygląda następująco - dwa po lewej jeden pod drugim, a po prawej trzeci. |
|
|
|
 |
Konrad30 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-06-2009, 17:25
|
|
|
Skoro manualna to napewno musisz mieć samochun "na luzie" i z zaciągniętym ręcznym. Co do przycisków to muszę sprawdzić bo teraz moja żona użytkuje samochód od jakiegoś czasu i niepamiętam poprostu ale to i tak Ci nic nie da bo to całkiem inne alarmy.
musisz próbować po kolei tylko pamiętaj - auto na luzik, ręczny do góry, zamykasz, uzbrajasz alarm i próbujesz
możesz jeszcze zrobić zdjęcie pilota i tu wrzucić może ja albo ktoś inny Ci pomoże |
|
|
|
 |
elriba
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-07-2009, 12:17
|
|
|
Uruchomiłem , dzięki wielkie za pomoc ! Wrażenie robi niesamowite ;] Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|