Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Francja i wszystko o tym - luźna dyskusja.
Autor Wiadomość
Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-07-2006, 11:27   

Jackie napisał/a:
Frnacuskie to ja lubię.....wina

Hehe
Skąd się wzięli Francuzi?
Otóż gdy Rzymianie wybierali się z Biurem Rome Legions Tour na wycieczę tematyczną "Palenie i mordowane jako sposób wprowadzania cywilizacji Romańskiej" na drugą stronę Kanału (La Manche lub Angielskiego jak kto woli) to zostawili wszystkich wariatów i chorych.

Tak powstał Naród Francuski :lol:

Może dlatego nigdy nie podobały mi się ich samochody :wink:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 04-07-2006, 14:04   

Robert Bryl napisał/a:
A francuskie filmy też są niezłe :-)

beznadziejne - kręcone by akcja działa się w przyśpieszonym tempie, z tragicznymi zbliżeniami twarzy i bezsensowną akcją...

a ten ten dowcip o powstaniu Francji też często cytuję
Ostatnio zmieniony przez Krzyzak 04-07-2006, 14:21, w całości zmieniany 1 raz  

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 04-07-2006, 14:19   

Ja znam jeszcze inny: Francuzi to pedały, Francuzki to dz...kobiety lekkich obyczajów a przyrost naturalny odbywa się dzięki kosmitom ;)
(tak mawia moja lepsiejsza połowa, która kończyła romanistykę pod wpływem chwilowego zaćmienia ;) )

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2006, 14:40   

Krzyzak napisał/a:
Robert Bryl napisał/a:
A francuskie filmy też są niezłe :-)

beznadziejne - kręcone by akcja działa się w przyśpieszonym tempie, z tragicznymi zbliżeniami twarzy i bezsensowną akcją...

Z pewnością piszesz o "Królowej Margot" czy "Amelii" albo "Cenie Strachu" (z tych starszych :-) ) A teraz leci taki jeden serial na jedynce, francuski, całkiem bezsensowny i w przyspieszonym tempie, "Królowie przeklęci" się nazywa :-)

Jackie napisał/a:
Ja znam jeszcze inny: Francuzi to pedały, Francuzki to dz...kobiety lekkich obyczajów a przyrost naturalny odbywa się dzięki kosmitom ;)

Iiii, kosmitom zaraz, to pewnikiem starsza wersja, teraz to od czego mają tam hydraulików :-)
Ostatnio zmieniony przez Robert Bryl 04-07-2006, 14:51, w całości zmieniany 1 raz  

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 04-07-2006, 14:46   

Robert Bryl napisał/a:
Z pewnością piszesz o "Królowej Margot" czy "Amelii" albo "Cenie Strachu" (z tych starszych :-) ) A teraz leci taki jeden serial na jedynce, francuski, całkiem bezsensowny i w przyspieszonym tempie, "Królowie przeklęci" się nazywa :-)

Prawdę mówiąc, to miałem pożyczonych mnóstwo filmów dvd i divx i po kilku minutach takiej bezsensownej, przyśpieszonej sieczki stwierdzałem, że to francuz, po czym płyta lądowała na stosie i zapuszczany był kolejny film; niestety tv oglądam niezmiernie mało.

arek 69
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2006, 17:28   

coś w tych francuzach pokreconego musi bys(auta mam na mysli :lol: ) bo moj bliski znajomy,rodowity francuz na zadane przeze mnie pytanie dlaczego kupil se audi a zonie vw odpowiedzial francuzką angielszczyzną: French cars are for pussies!!!!!!
a Space runnery i wagony śmigały po ulicach jak francki nie wiedzialy jeszcze co to suv.

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2006, 17:38   

arek 69 napisał/a:

a Space runnery i wagony śmigały po ulicach jak francki nie wiedzialy jeszcze co to suv.

Żeby byc jeszcze precyzyjniejszym w owych czasach nawet japończyki tego nie wiedziały, podobnie jak giermańce i makaroniarze oraz pi razy drzwi wszystkie inne nacje :-)

Pzdrw.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 05-07-2006, 10:29   

arek 69 napisał/a:
coś w tych francuzach pokreconego musi bys(auta mam na mysli :lol: ) bo moj bliski znajomy,rodowity francuz na zadane przeze mnie pytanie dlaczego kupil se audi a zonie vw odpowiedzial francuzką angielszczyzną: French cars are for pussies!!!!!!

a jak Adams12 wiózł ekipę Żana Miszela Żara na koncert i facetka powiedziała, że jej się spieszy, to on przycisnął, zrobił kilka karkołomnych manewrów renówką, na co ta facetka powiedziała, że już się jej jednak nie śpieszy i żeby Adams zwolnił, bo - cytuję - "to francuskie auto i nie mamy pewności, czy się poduszki otworzą"

biorąc pod uwagę, że w citroenie (C5) poduszki otwierają się po drugiej stronie niż jest zderzenie (test w Auto Świecie), to może i miała rację...

igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Wysłany: 05-07-2006, 10:59   

Robert Bryl napisał/a:
A francuskie filmy też są niezłe

Może Jackie rozwinie ten temat bo on bardzo lubi francuskie filmy :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 05-07-2006, 11:09   

Tu proszę kontynuować duskusje o Francuzach i ich "cywilizacji"

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 05-07-2006, 11:38   

Ja lubie miłośc francuską :mrgreen:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 05-07-2006, 12:01   

cimon102 napisał/a:
Ja lubie miłośc francuską :mrgreen:

Po francusku to i owszem ..... ale nie mówię 8)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Dudo
[Usunięty]

Wysłany: 05-07-2006, 12:09   

Po francusku to znaczy:
w zawiązanej apaszce pod szyją i w berecie z antenką :P

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Wysłany: 06-07-2006, 00:10