Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.8 GDI] Pasujące łożyska koła - OŚ PRZEDNIA
Autor Wiadomość
Sk00tie
[Usunięty]

Wysłany: 07-07-2009, 19:18   [1.8 GDI] Pasujące łożyska koła - OŚ PRZEDNIA

Z nadgorliwości zamieszczam informację odnoście pasujących z miejsca łożysk do kół osi przedniej w Pajero Pinin 3D, rocznik 2001:

KANACO / KOYO -numer według katalogu GeParts: 10L5008OYO DAC4074CWCS73

Porządny japoński kawał blaszaka - koszt w hurtowni około 130-150 zł od sztuki.

foto: http://img443.imageshack....edniakanaco.jpg

UWAGA: W załączonym komplecie brak jest segera niestey ( sic! ). Jeśli ktoś ma zapieczone segery co by trzeba było palinkiem wyciągać szukać trzeba analogowego kompletu zestawu naprawczego łożyska:

foto: http://img17.imageshack.u...edniakanaco.jpg

BTW - ktoś wspominał że miał problemy z łożyskami w Pininie 5D - dziś w autoryzowanym serwisie zapewniali mnie że łożyska są anlogowe. Weź Panie nasz Ojsze Wszechomgący miejże nas w opiece na rany Chrystusa co by my wierzyli we wszystko co nam masy niewiernych powiadają.

[/b]

Grelu 
Mitsumaniak

Auto: ASX 4wd i+ Pinin 1,8gdi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-07-2009, 23:54   

Ja kupowałem za 82,19 zł firmy JC AUTO
opis: MITSUBISHI COLT/LANCER 91-
kod: H15008JC
Komplet zawiera łożysko i 2 uszczelniacze.

Wychodzi na to że stosowane były w Colt Carisma Lancer Space Star :?

Też kawał żelastwa ale jak się sprawdzi i ile wytrzyma - zobaczymy.

PS. mój pingwin to '99 3D 1,8GDI ale z tego co zdążyłem zorientowac wszystkie miały te same łożyska

Sk00tie
[Usunięty]

Wysłany: 09-07-2009, 01:16   

No to chyba chłopakom ceny skoczyły albo im inne diabelstwo wyskoczyło na podstawie vinu - dzwoniłem do JC i taki komplet chcieli mi upchną za 130 ziko.

Jeden pies z tymi różnicami - jak bangla to najważniejsze prawdaż przyjacielu?

Grelu 
Mitsumaniak

Auto: ASX 4wd i+ Pinin 1,8gdi
Wysłany: 10-07-2009, 01:11   

hmm... może skoczyły, ja kupowałem w... a puszczę na priv ;) może nie wszystkim skoczyły :mrgreen:

Banglać bangla, ale nie wiadomo jak długo, a skoro nie wiadomo, to po co przepłacać :mrgreen:

ETER 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi L200
Wysłany: 04-12-2013, 13:29   Wymiana

Cześć Witam.
Chciałem zapytać czy może ktoś z szanownych kolegów wymieniał łożysko przednie w Pniaczu? I Czy może dać jakieś rady instrukcje lub posiada manuala do tego przedsięwzięcia?

mstrucz 
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Wysłany: 04-12-2013, 13:41   

Wymiana łożyska z przodu jest bardzo łatwa i każdy mechanik poradzi sobie bez manuala. Wystarczy wyjąć piastę (amortyzator zostaje) i wycisnąć łożysko. Łożyska całe szczęście też są łatwo dostępne, bo to to samo co w Lancerze i nawet Nissanie Almera. Tylko, że z tego samego powodu (Pinin jest dużo cięższy od tych kompaktów i ma w porównaniu z nimi ogromne i ciężkie koła) wytrzymują zdecydowanie za krotko bo i oryginalne mogą nie dać rady przejechać 20 tyś km. Mój tak miał.

Odpowiedz do tematu