[1.8 GDI] Pasujące łożyska koła - OŚ PRZEDNIA |
Autor |
Wiadomość |
Sk00tie [Usunięty]
|
Wysłany: 07-07-2009, 19:18 [1.8 GDI] Pasujące łożyska koła - OŚ PRZEDNIA
|
|
|
Z nadgorliwości zamieszczam informację odnoście pasujących z miejsca łożysk do kół osi przedniej w Pajero Pinin 3D, rocznik 2001:
KANACO / KOYO -numer według katalogu GeParts: 10L5008OYO DAC4074CWCS73
Porządny japoński kawał blaszaka - koszt w hurtowni około 130-150 zł od sztuki.
foto: http://img443.imageshack....edniakanaco.jpg
UWAGA: W załączonym komplecie brak jest segera niestey ( sic! ). Jeśli ktoś ma zapieczone segery co by trzeba było palinkiem wyciągać szukać trzeba analogowego kompletu zestawu naprawczego łożyska:
foto: http://img17.imageshack.u...edniakanaco.jpg
BTW - ktoś wspominał że miał problemy z łożyskami w Pininie 5D - dziś w autoryzowanym serwisie zapewniali mnie że łożyska są anlogowe. Weź Panie nasz Ojsze Wszechomgący miejże nas w opiece na rany Chrystusa co by my wierzyli we wszystko co nam masy niewiernych powiadają.
[/b] |
|
|
|
 |
Grelu
Mitsumaniak
Auto: ASX 4wd i+ Pinin 1,8gdi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 57 Skąd: Jaworzno
|
Wysłany: 08-07-2009, 23:54
|
|
|
Ja kupowałem za 82,19 zł firmy JC AUTO
opis: MITSUBISHI COLT/LANCER 91-
kod: H15008JC
Komplet zawiera łożysko i 2 uszczelniacze.
Wychodzi na to że stosowane były w Colt Carisma Lancer Space Star
Też kawał żelastwa ale jak się sprawdzi i ile wytrzyma - zobaczymy.
PS. mój pingwin to '99 3D 1,8GDI ale z tego co zdążyłem zorientowac wszystkie miały te same łożyska |
|
|
|
 |
Sk00tie [Usunięty]
|
Wysłany: 09-07-2009, 01:16
|
|
|
No to chyba chłopakom ceny skoczyły albo im inne diabelstwo wyskoczyło na podstawie vinu - dzwoniłem do JC i taki komplet chcieli mi upchną za 130 ziko.
Jeden pies z tymi różnicami - jak bangla to najważniejsze prawdaż przyjacielu? |
|
|
|
 |
Grelu
Mitsumaniak
Auto: ASX 4wd i+ Pinin 1,8gdi
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 57 Skąd: Jaworzno
|
Wysłany: 10-07-2009, 01:11
|
|
|
hmm... może skoczyły, ja kupowałem w... a puszczę na priv może nie wszystkim skoczyły
Banglać bangla, ale nie wiadomo jak długo, a skoro nie wiadomo, to po co przepłacać |
_________________ Pozdrawiam Serdecznie!
Grelu. |
|
|
|
 |
ETER
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi L200
|
Wysłany: 04-12-2013, 13:29 Wymiana
|
|
|
Cześć Witam.
Chciałem zapytać czy może ktoś z szanownych kolegów wymieniał łożysko przednie w Pniaczu? I Czy może dać jakieś rady instrukcje lub posiada manuala do tego przedsięwzięcia? |
|
|
|
 |
mstrucz
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Lip 2010 Posty: 272 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 04-12-2013, 13:41
|
|
|
Wymiana łożyska z przodu jest bardzo łatwa i każdy mechanik poradzi sobie bez manuala. Wystarczy wyjąć piastę (amortyzator zostaje) i wycisnąć łożysko. Łożyska całe szczęście też są łatwo dostępne, bo to to samo co w Lancerze i nawet Nissanie Almera. Tylko, że z tego samego powodu (Pinin jest dużo cięższy od tych kompaktów i ma w porównaniu z nimi ogromne i ciężkie koła) wytrzymują zdecydowanie za krotko bo i oryginalne mogą nie dać rady przejechać 20 tyś km. Mój tak miał. |
|
 |
|