MMC - wyniki sprzedaży w Polsce. |
Autor |
Wiadomość |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 11-05-2009, 23:57
|
|
|
arturro napisał/a: | razem z kiepskim kursem zlotego |
Ale kiepski kurs złotego działa odwrotnie czyli podwyższa ceny samochodu.... Ale ciii jest coraz lepiej. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2009, 08:18
|
|
|
krzychu napisał/a: | Ale kiepski kurs złotego działa odwrotnie czyli podwyższa ceny samochodu |
od kiedy polska "odciela" sie od takiego ustalania cen niski kurs nie podnosi cen, a zwieksza popyt, zwlaszcza na rynku polska-UE |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-05-2009, 10:21
|
|
|
krzychu napisał/a: | Jak tak dalej pójdzie to można będzie stwierdzić że to forum wspomaga sprzedaż Mitsubishi w Polsce! | Żeby było smieszniej to nie pierwszy rok gdzie tak jest.
Już 4 lata temu twierdziłem, że Forum gdzie uzytkownik Mitsu może uzyskać pomoc poprawi sprzedaż. A najpierw pokazało się to w samochodach uzywanych. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-05-2009, 12:03
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | A najpierw pokazało się to w samochodach uzywanych. |
To jak by można stwierdzić łatwiej. Z tym że na tym chyba MMC nie zależy żeby pomagać ludziom którzy już nie serwisują w ASO itd. Ale teraz widać że dużo ludzi korzystając z forum decyduje się na nowy samochód z salonu czy wymieniają się informacjami co gdzie i za ile można kupić jaki rabat dostać (tutaj też reklama grafixa może na mniejszej marży ale sprzedają więcej przez forum) więc tym się powinno MMC zainteresować. Wtedy można by było przeznaczyć kasę na konkursy, zloty, nagrody, gadżety itd itp. |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2009, 19:12
|
|
|
krzychu napisał/a: | (patrz nowy Lancera, nowy Outlander) |
Do tego dopiszmy L200 |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 12-05-2009, 21:49
|
|
|
W Moim przypadku zakup Outka II i danej wersji był podyktowany typowo wiedzą wziętą z forum i u naszego znajomego dealera
Już niedługo odbieramy : jakieś 16dni |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 15-05-2009, 22:59
|
|
|
Jackie napisał/a: | To prawda, to co się dzieje teraz w salonach to szaleństwo. Nawet na krańcach wszechświata (u mnie znaczy się ) gubimy nogi Jak tak dalej pójdzie będę musiał zatrudnić więcej sprzedawców
Pozdrawiam |
Hej Jackie, mam pytanie odebralem auto ale najprawdopodobniej nie mialem zrobionego przegladu zerowego., ktory chyba jest obowiazkowy. Przejechalem juz 800km i sie zorientowalem ze nie mam wypisanej ksiazki serwisowej. Jak to w rzeczywistosci jest?
Cos obawiam sie ze to zakupowe szalenstwo ciagnie za soba pogorszenie jakosci przedazy... |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 15-05-2009, 23:04
|
|
|
To śmigaj do ASV niech Ci robią przegląd jak najszybciej, żeby później nie zbywali Cie. (oczywiście jeśli to tam kupowałeś). |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-05-2009, 23:11
|
|
|
Juiceman napisał/a: | To śmigaj do ASV niech Ci robią przegląd jak najszybciej, żeby później nie zbywali Cie. (oczywiście jeśli to tam kupowałeś). |
Problem w tym ze do tego salonu mam 300km Obecnie probuje to z nimi wyjasnic ale przekazali sprawe do sojego serwisu i tak czekam i czekam na odpowiedz...w miedzyczasie chce sie dowiedziec co moge zrobic w takiej sytuacji? Moze moge na taki przeglad pojechac do swojego ASO w miejscu zamieszkania? |
dab
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-05-2009, 23:15
|
|
|
No jak dali ciała i masz to pewne to niech pokryją to 600km paliwa i powiedz że to tylko tak lekko licząc nie będąc pazernym bo przecież Twój czas też kosztuje. |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 16-05-2009, 15:43
|
|
|
dab, to by było bardzo niedobrze gdyby "Zerówka" nie była zrobiona...Mam nadzieję, że tylko nie wpisali. Podjedź do jakiejś stacji benzynowej i zobacz jakie masz ciśnienie w kołach - jak przekracza 2,2 - to lipa. Wtedy jak najszybciej do ASO i niech robią. To oczywiście jest obowiązek dealera, który potwierdza (własną firmą!) że na dzień wydania auta klientowi samochód jest zgodny z założeniem producenta i nadaje się do bezpiecznej jazdy. Sorry, że tak krótko ale nie mam teraz czasu, moje dzieciaki są oba w szpitalu a ja wpadłem jedynie się wykąpać, wyprać i może lekko zdrzemnąć.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-05-2009, 22:42
|
|
|
dzieki za info. Rozuiem ze fabrycznie stadardowo pompuja wszystkie auta wyzszym cisnieniem? po tym m.in mozna poznac czy ruszali auto? Cos jeszcze mozna sprawdzic? Daj znac w wolnej chwili i niech dzieciaki zdrowieja! Sam mam dwojke i wiem jak to jest w takich cwilach... |
dab
 |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 19-05-2009, 19:39
|
|
|
dab, standardowo powinno być nadmuchane coś koło 3 atmosfer (chodzi o transport coby się opony nie odkształcały przy wiązaniu pasami auta), oprócz tego rzuć okiem na zawiasy drzwi (powinny być nasmarowane), klemy akumulatora (smar miedziany) oraz płyn do spryskiwaczy (powinien być zalany). Poza tym najlepiej jak zadzwonisz do dealera i zwyczajnie zapytasz czy robili "zerówkę"
Ad. dzieciaki - jesteśmy już w domu ale o tym za chwilę w "Chcę powiedzieć, że..."
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Zorro123 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-07-2009, 22:59
|
|
|
Jackie napisał/a: | dab, standardowo powinno być nadmuchane coś koło 3 atmosfer (chodzi o transport coby się opony nie odkształcały przy wiązaniu pasami auta), oprócz tego rzuć okiem na zawiasy drzwi (powinny być nasmarowane), klemy akumulatora (smar miedziany) oraz płyn do spryskiwaczy (powinien być zalany). |
.... i czy wszystkie koła są dokręcone |
|
|
|
 |
|