Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hubeeert
30-05-2013, 12:52
Legnum VR4 Krisa
Autor Wiadomość
jkrzysztof80 
Forumowicz
vrmaniak

Auto: Białe i czerwone
Kraj/Country: UK
  Wysłany: 11-07-2009, 22:56   Legnum VR4 Krisa

Chciałbym opisać moją historię z Legnumem.
Przybyłem do UK w 2006 do znajomych, a że lubili samochody to zabierałem się z nimi wszędzie i natrafiliśmy na komis aut importowanych z Japonii i już wtedy wpadł mi w oko Legnum, ale szukałem akurat Subaru Imprezki, którą w późniejszym czasie nabyłem. Jednak ciągle ciągnęło mnie do konkurencji czyli Mitsubishi :mrgreen:
Więc w końcu zdecydowałem się. Pod koniec wakacji 2008 roku zacząłem nałogowo przeglądać ebaya, autotradera i inne takie. Jeździłem jeszcze Subarynką więc w lutym tego roku postanowiłem ją sprzedać. O dziwo poszła od ręki, ledwo wystawiłem ogłoszenie a tu już pełno telefonów, gość nawet nie targował się i udało udało mi się sprzedać z tyle ile dałem :shock: normalnie byłem zdziwiony. Jak Subaru poszło tak w UK spadł śnieg no i pomykałem do pracy rowerkiem i jak na złość codziennie padało :evil: więc w zmorzyłem moje poszukiwania i trafił mi się Legnumik rocznik 1997 przebieg udokumentowany certyfikatem z Japonii 76000 km. Zegar został przeskalowany na mile, więc od tamtego czasu wskazuje mile. Dostałem go też na nowych zimówkach więc na święta do polski jak znalazł :lol:
Mam jego kilka pierwszych zdjęć

Koleś powiedział że wymienił olej na półsyntetyk więc mówię ok, do póki nie skontaktowałem się z Tomkiem. Wyjaśnił mi dużo rzeczy olej powiedział żeby jak najszybciej wymienić na pełen syntetyk więc tak też zrobiłem :wink:
W tym czasie również dołączyłem do mitsumaniaków gdzie dowiedziałem się dużo różnych rzeczy :)
Dorzuciłem czarne fele 17".
Mitsumaniaki zrobiły też spocik na który także dotarłem

Ok miesiąca później nabyłem komplet pasków w tym rozrządu i napinacze które wymieniłam zaraz po wypłacie :biggrin:
Kazałem mechanikowi zachować zużyte paski. Kiedy je zobaczyłem stwierdziłem, że chyba nikt jeszcze rozrządu nie wymieniał przez ok 12 lat no nieźle ale ja lubie trzymać terminów więc na 50 tyś mil spokój :)
Zostały jeszcze inne płyny i oleje do wymiany ale z tym później

Niedawno wybraliśmy się na Snowdon

Oczywiście Legnum na pierwszym planie :mrgreen:

Mam nadzieję że wszystko dobrze pójdzie i dotrę na zlot w Żywcu :) będzie można zobaczyć go na żywo :wink:
Ostatnio zmieniony przez jkrzysztof80 03-11-2011, 22:47, w całości zmieniany 5 razy  

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 11-07-2009, 23:53   

Przeglądałem ogłoszenia na Japantrade i trfiłem na albo identycznego, albo jeszcze tego nie usunęłi....Normalnie kropla w krople. Pozdrawiam i gratuluję wyboru. Oby się sprawował. No i oczywiście do zobaczenia w żywcu :)

wojtas20 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9 TD 2000r 90km
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-07-2009, 11:20   

piękny :D

adaxo 
Mitsumaniak

Auto: EC5W
Wysłany: 13-07-2009, 00:24   

Ladne to Legnum, no i widze ze coraz wiecej nas mitsumaniakow w UK :biggrin: , mam nadzieje ze kiedys go obejrze na zywo, btw ja prawdopodobnie tez niedlugo dolacze do grona VR4 tylko najpierw musze sie uporac z moja skromna gromadka Galantow :mrgreen:

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 13-07-2009, 02:02   

No cudeńńńńńńńńńńńnkoooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zeby nie bło za słodko to powiem ze kieronica mi sie nie widzi :lol: :lol: :lol:
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 13-07-2009, 06:11   

mi jednak bardziej pasuje oryginalny wyglad legnuma ,bez tej kiery, zderzakow,progow, lusterek, bez tej dokladki na tylnie swiatla, ale najwazniejsze jest to, zeby Tobie sie podobal !
cos co ma pieknego, to serduszko :D

jkrzysztof80 
Forumowicz
vrmaniak

Wysłany: 13-07-2009, 18:31   

wojtas20 napisał/a:
piękny :D

Dzięki 8)
adaxo napisał/a:
Ladne to Legnum, no i widze ze coraz wiecej nas mitsumaniakow w UK :biggrin: , mam nadzieje ze kiedys go obejrze na zywo, btw ja prawdopodobnie tez niedlugo dolacze do grona VR4 tylko najpierw musze sie uporac z moja skromna gromadka Galantow :mrgreen:

Przyjedź na zlocik mitsumaniaków w UK, także tam będę więc będziesz mógł zobaczyć :)
rosomak1983 napisał/a:
No cudeńńńńńńńńńńńnkoooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zeby nie bło za słodko to powiem ze kieronica mi sie nie widzi :lol: :lol: :lol:

Szczerze to powiem Ci że mi też się nie podobała ale po ok tygodniu przyzwyczaiłem się i teraz chyba źle prowadziłoby mi się z orginalną :wink:
Rafal_Szczecin napisał/a:
mi jednak bardziej pasuje oryginalny wyglad legnuma ,bez tej kiery, zderzakow,progow, lusterek, bez tej dokladki na tylnie swiatla, ale najwazniejsze jest to, zeby Tobie sie podobal !
cos co ma pieknego, to serduszko :D

Każdemu się podoba co innego ale jak dla mnie pasuje trochę zwraca uwagę policji więc muszę uważać :mrgreen:

DiPi
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2009, 20:07   

jkrzysztof80 napisał/a:

Mam nadzieję że wszystko dobrze pójdzie i dotrę na zlot w Żywcu

a wpadniesz do Bydzi na trochę :) , nie wiem czy dotrę do żywca a z chęcią zobaczyłbym to cacko

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 13-07-2009, 20:17   

Świetna auto, jak napisał DiPi, zapraszamy serdecznie do Bydzi na spota ! :twisted:

FIESTA ST150

jkrzysztof80 
Forumowicz
vrmaniak

Wysłany: 13-07-2009, 20:49   

DiPi napisał/a:

a wpadniesz do Bydzi na trochę :) , nie wiem czy dotrę do żywca a z chęcią zobaczyłbym to cacko

Fragu napisał/a:
Świetna auto, jak napisał DiPi, zapraszamy serdecznie do Bydzi na spota ! :twisted:

Oczywiście tylko zorganizujcie coś w tygodniu bo w weekend nie dam rady :)

autoR
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2009, 22:22   

Ładny bo bialy hehe... a plastik? - pierwszy zmieniony wizualnie na forum, mi nie pasują progi :wink: ale co tam...najwazniejsze się Tobie podoba :wink:

jkrzysztof80 
Forumowicz
vrmaniak

Wysłany: 13-07-2009, 23:22   

autoR napisał/a:
Ładny bo bialy hehe... a plastik? - pierwszy zmieniony wizualnie na forum, mi nie pasują progi :wink: ale co tam...najwazniejsze się Tobie podoba :wink:

Dzięki za opinie, wiesz zostawię tak jak jest nie będę nic zmieniał no chyba że zawieszenie - znalazłem fajne pneumatyczne tylko muszę kogoś znaleźć kto się podejmie wymiany :biggrin:

Krzys 
Forumowicz
SYLVER

Auto: Mitsubishi Galant/Legnum VR4
Wysłany: 14-07-2009, 08:35   

autoR napisał/a:

zaraz,zaraz... juz Czarek zapomniales o swoim bylym galu?? :P :P :P (tez byl "inny")
a Twoj jkrzysztof80 fajny,fajny... jak juz zreszta Ci mowilem :D

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Wysłany: 14-07-2009, 18:12   

Jest fajny :D
Nie słuchaj ich, znaleźliby dziurę w szklance wody... :badgrin:

Można ustawić szybkiego spota z Adamem (Adaxo) gdzieś w okolicach Derby (tak po środku między nami... :mrgreen: ).

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

jkrzysztof80 
Forumowicz
vrmaniak

Wysłany: 14-07-2009, 19:43   

Krzys napisał/a:
a Twoj jkrzysztof80 fajny,fajny... jak juz zreszta Ci mowilem :D

Dzięki Krzys, i swinks_UK,
Nie chciałbym żeby ten plastik skłócił was :mrgreen:

swinks_UK napisał/a:
Można ustawić szybkiego spota z Adamem (Adaxo) gdzieś w okolicach Derby (tak po środku między nami... :mrgreen: ).

Jasne czemu nie jestem za :wink:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi