|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
3000 GT II- automat, 4 WD |
Autor |
Wiadomość |
mario1975
Nowy Forumowicz
Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-07-2009, 22:37 3000 GT II- automat, 4 WD
|
|
|
Witam wszystkich. moje pytanie może banalne ale nigdzie nie moge na ten temat znaleść odpowiedzi. czy była wersja 3 tysiączki w automacie i z napędem 4x4? nie wspomne już o wersji z napędem na 4 kółka + 4WS z automatem( co było by szczytem marzeń), ale jeśli ktoś byłby tak uprzejmy napisać choć w skócie to będe wdzięczny. szukam takiej wersji- jestem na kupnie, ale nie moge nigdzie znaleść. interesuje mnie oczywiście wersja po lifcie. pozdro dla mitsu maniaków!!! |
|
|
|
 |
n3000
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Pomógł: 26 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 496 Skąd: Goleniów
|
Wysłany: 12-07-2009, 22:45
|
|
|
Witam, nigdy nie interesował mnie automat więc nie jestem pewien ale chyba była taka wersja zdaje się na angielski rynek, druga sprawa to 225 koni w automacie z napędem na 4 koła to raczej średni pomysł, będzie szybki tylko z wyglądu |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 13-07-2009, 09:20
|
|
|
n3000 napisał/a: | ... druga sprawa to 225 koni w automacie z napędem na 4 koła to raczej średni pomysł, będzie szybki tylko z wyglądu |
Bez przesady. Takie skrzynki działają jak manual kiedy wciśnie się pedał gazu mocno w podłogę. Przy max. lub gwałtownym wychyleniu przepustnicy skrzynia ciągnie jak dzika. Inna sprawa to moment obrotowy. Nie 225 koni tylko niski moment sprawią, że autko nie pojedzie. |
|
 |
n3000
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Pomógł: 26 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 496 Skąd: Goleniów
|
Wysłany: 13-07-2009, 10:18
|
|
|
automat działa jak manual hehehe dobre, przejedz się najpierw 3000gt w manualu a potem w automacie i jeszcze raz napisz ze nie widzisz róznicy, pierwszy z brzegu przykład eclipse 2g z silnikiem 2.0 16v w automacie prędkosc maksymalna 180km/m, zwykły automat w sportowym aucie to nieporozumienie. I jeszcze mała informacja silnik w 3000gt o którym mówimy ma taki sam moment obrotowy zarówno w wersji z manualem jak i z automatem równo 272Nm i nie jest to wcale taki niski moment, z manualem zbiera się całkiem niezle a z automatem mulasto szczególnie na 1 biegu widac róznice i mówię tu o wersji z napędem na przód, to teraz dorzuć do tego jeszce 4WD i bedzie tak jak napisałem wyżej szybki tylko z wyglądu
A wracając do pytania Mario1975 sprawdziłem i rzeczywiście była wersja 4wd, 4ws w automacie szła na angielski rynek. |
|
|
|
 |
|
|