|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Po sprzegle? |
Autor |
Wiadomość |
vtiii
Forumowicz
Auto: 3000gt VR4 '92
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-07-2009, 09:41 Po sprzegle?
|
|
|
MOzed opisze sytuacje.Wczoraj jechalem sobie po trasie i jakto na drodze kilka sportowych albo pseudo sportowych fur i ganianie. W pewnym momencie przy ktorejs redukcji na 2 biegu wciskam pedal gazu a tu obroty ida do gory a samochod slabo przyspiesza i dopiero gdzies przy 5 tys wystrzelil i przy tym bylo czuc jakby sie sprzeglo palilo a wcale nie bylo wcisnieniete.Teraz jak przyspieszam stopniowo to wszystko jest dobrze ale jak wcisne pedal do podlogi to sie slizga. Da sie to jakos podciagnac? Dodam, ze sprzeglo jest nowe moze z poltora tys na nim zrobilem.Kupilem exedy bo nic innego nie bylo ale cos chyba nie przetrzymalo. |
|
|
|
 |
n3000
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Pomógł: 26 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 496 Skąd: Goleniów
|
Wysłany: 14-07-2009, 11:45
|
|
|
Witam, to jest własnie problem z seryjnym sprzęgłem exedy jest za słabe nie nadaje sie do naszych aut, ja zabiłem juz kilka kompletów (jedno nowe padło w pare dni) pisałem o tym zresztą na forum. Przegrzałes sprzęgło i nadpaliły sie okładziny teraz bedzie ci sie slizgać szczególnie na wyższych biegach z gazem w podłodze. To jest sprzęgło sterowane hydraulicznie i nic sie nie podciąga, pozostaje ci tylko wymiana. Musisz rozebrać i obejrzeć prawdopodobnie wystarczy zmienić samą tarcze ale proponuje kupić mocniejsze sprzęgło w uk lub usa bo u nas tylko seria exedy a to jak sam widzisz lipa jest. |
|
|
|
 |
slawekpurc
Forumowicz

Auto: 3000gt vr4 1g
Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Paź 2008 Posty: 238 Skąd: wroclaw
|
Wysłany: 14-07-2009, 21:23
|
|
|
ja lada dzien bede mial wstawione spzreglo z 3sx. spec stage 4.. dam znac jak sie sprawuje... jesli nei planujesz jakis modow moze exeddy albo ACT cos takiego wystarczy czy inneg tego typu z ebaya..
ja wzialem cos co zniesie 550ft/lbs ok . 650-700Nm. ale dam znac.. bo to nie jest pelna tarcza tylko 6 pukowei i tu mnie kolega n3000 jednak przestrzegl ze moze byc problem z jezdzeniem po miescie na takim spieku.. eh.. dam znac.. moze nie warto , albo warto doplacic do modelu spec stage 4+ z pelna tarcza. |
_________________ galant 1988 glsi 2.0......najfajnieszy
galant 1998 2,5 V6 24v
mondeo st220 2003.
aktualnie 3000gt vr4
modyfikacje 3kgt. : downpipe,kolektory,cat back greddy, datalogger MMcd, wskazniki boost, egt, temp oleju,cisnienie oleju,FMIC, felgi 19oz superleggery,sonda innovateLC-1,HKS EVC IV wtryski 550cc, swiece NGK,pompa walbro+hotwire,sprzeglo SPEC stage 4, , transfer case bracket.gwint ksport, greddy emanage ultimate.wtrysk metanolu , chlodnica alu,regulowane kola rozrzadu, HKS DLI
zainstalowane na 0.7 bara
2xGT2871r , 2x wastegate Tial , BOV tial Q,
AEM reg.paliwa |
Ostatnio zmieniony przez slawekpurc 15-07-2009, 18:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
vtiii
Forumowicz
Auto: 3000gt VR4 '92
|
Wysłany: 15-07-2009, 10:11
|
|
|
kurde nie wiem jak mam to wytlumaczyc ale misiek odstal 2 dni. Wczoraj go wyprowadzilem, zeby troche pojezdzic i to sprzeglo nie dziala tak jak dzialalo ale o dziwo deptalem na 2 i 3 biegu i to dosc mocno i sie nie slizgalo.Mozliwe, ze sie jakos tam ulozylol? Oczywiscie wariowal juz nie bede, zeby go nie wykonczyc.dzieki za odp. |
|
|
|
 |
Bogdan9999
Forumowicz
Auto: Probe
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 40 Skąd: Przasnysz
|
Wysłany: 16-07-2009, 00:10
|
|
|
Jak nadpaliłeś sprzegło to juz po nim może zrobisz ileś tak km albo i nie. Rada moja jest taka wzmocnic docisk złożć podwójny jak tak lecą te sprzęgła. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|