|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 Tdi] Pajero II 2.5 Tdi vs Space Gear 2.5 Tdi |
Autor |
Wiadomość |
todd4
Nowy Forumowicz
Auto: Opel Frontera 3.2 V6 Long
|
Wysłany: 13-07-2009, 22:12 [2.5 Tdi] Pajero II 2.5 Tdi vs Space Gear 2.5 Tdi
|
|
|
Witam
Mam takie pytanie:
Czy silniki 2.5 Tdi w Pajero II i w Space Gear to ten sam silnik ? Czy ktoś się orientuje ?
Potrzebuje to dość szybko wiedziec.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-07-2009, 13:39
|
|
|
Dzien dobry,
pytanie oporowe ale nie wiem czy moja odpowiedz Ci wystarczy. Z moich informacji wynika, ze to nie to samo. "Krotki" silnik ma inny symbol niz ten z Pajero. Najprawdopodobniej jest to jakies rozwiniecie lub zblizona konstrukcja do 4D56 (nie slyszalem o innym diesel'u 2.5 uzywanym przez Mitsubishi) ale nie jest identyczna. Co gorsza w P II dokonano kilku zmian w okresie dziesiecioletniej produkcji. Poczynajac od 1993 przez 1995 a konczac na 1998 roku zmienialy sie silniki. Modyfikacje/roznice moga nie byc duze ale jednak byly.
Jesli szukasz zamiennika to raczej odradzam choc jak wspomnialem moja wiedza jest dosc uboga i oparta na informacjach ksiazkowych.
powodzenia |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
|
|