Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
17-10-2009, 21:27
Bardzo proszę o pomoc
Autor Wiadomość
86tomasz86 
Nowy Forumowicz
86tomasz86

Auto: W trakcie kupna
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-07-2009, 20:00   Bardzo proszę o pomoc

Witam wszystkich użytkowników,jestem tu nowy i potrzebuje waszej pomocy oraz zdania.Bardzo chce kupić Mitsubishi Galant moje pytanie jest takie,jaki silnik jest najlepszy pod względem nie awaryjności -w sumie mi by wystarczył 1.8 do 2.0 max,na co zwracać uwagę przy kupnie,jak skrzynia automat czy manual.Szukam rocznika max od 97-99 jak powinna być cena auta w tych granicach.

Z góry dziękuje za odpowiedzi,wiem że istnieją już podobne posty ale wolałbym proste i rzeczowe odpowiedzi.

Aleksander 
Nowy Forumowicz

Auto: Misiek
Wysłany: 19-07-2009, 20:23   

Witaj. Na pytanie na co zwracac uwage nie bede ci odpowiadal,bo przerabiane bylo to 100000razy,wystarczy poszukac.! najmniejszy silnik jaki w Galancie znam to 2.0 (1997). Moim zdaniem jesli juz silnika 2.0 a nie 2.5 to tylko i wylacznie MANUAL,automat i wiecej spali,a i jesli chodzi o przyspieszenie,to dobije calkiem tego Galancika 2.0. Jaka powinna byc cena tych aut? dziwne pytanie... chcesz sedana,kombi? musisz sie zdecydowac czego chcesz,a odpowiedz sam znajdziesz na allegro czy otomoto. Ile chcesz wydac na auto nam powiedz,tak bedzie prosciej;)

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 19-07-2009, 22:00   

86tomasz86,

Odnośnie na co zwrócić uwagę przy kupnie Galanta masz wszystko tu http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803 ,temat został stworzony właśnie po to zeby pomoc przy kupnie.
Co do wersji silnikowych to jest parę,jeden Diesel i 3 benzyniaki,można tez spotkać wersje z USA i po przekładce z Japonii,rozpiętość mocy jest od 90 KM do 280 KM,wersji skrzyń jest 3,jedna w manualu i 2 w automacie,przedział cenowy tez jest rożny,przeważnie od 8-40tys,w zależności od wersji i rocznika
Jeżeli masz zamiar montować gaz w miśku to zostają Ci 2 silniki 2.0 136KM lub 2.5 V6 163KM,różnica w spalaniu pomiędzy tymi dwoma silnikami jest nie wielka,i zależy teraz od Ciebie jaka jazdę preferujesz,do dynamicznej polecam V6 i skrzynia nie gra tu żadnej roli czy manual czy automat,stwierdzenie ze auto na automacie jest mało dynamiczne i więcej pali,ja osobiście mam automata i tak nie twierdze,fakt ze tip tronic byłby najlepszy z automatów,jeżeli masz zamiar spokojne jeździć i nie kręcą Cie moce to kup 2.0,albo Diesla 2.0 TD 90KM, 2.4GDI 150 KM jest zapas mocy,ale tego silnika nie zagazujesz,ja uważam ze są to nie do końca udane silniki,możesz trafić także wersje amerykańska 2.4 lub Japońską VR-4,VR-4 Legnum silnik 2.5 V6 Twin Turbo 280KM,każdy silnik ma swoje wady i zalety,nie można powiedzieć ze któryś z nich jest bezobsługowy,mniej lub bardziej awaryjny,niestety sam musisz zdecydować do czego Ci to auto ma służyć,przedstaw linki aut które Cie interesuje,a na pewno dostaniesz wyczerpującą odpowiedz,odpowiedzi,czy jest warte tych pieniędzy i na co powinieneś zwrócić uwagę w danym egzemplarzu,
To tyle co mogę Ci jak na razie powiedzieć i doradzić.

Pozdrawiam.

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 19-07-2009, 23:03   

uffff......Przeczytałem wywód Kmer-a.....Nic dodać nic ująć......

Z Forum (bo nie z doświadczenia) wyczytałem że 2.0 jest najtrwalszy.....choć ja uważam że kwestia użytkującego....Jak dba tak ma.

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 20-07-2009, 07:45   

Forest_Taft napisał/a:
Z Forum (bo nie z doświadczenia) wyczytałem że 2.0 jest najtrwalszy

Dodam tylko, że mechanicy w lubelskim aso mają takie samo zdanie...
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

86tomasz86 
Nowy Forumowicz
86tomasz86

Auto: W trakcie kupna
Wysłany: 20-07-2009, 08:07   

Dziękuje za porady i wasze zdanie-jestem na 100 % zdecydowany iż kupie Galanta.
Poczytam jeszcze tylko kilka informacji na jego temat i zacznę szukać jakiejś okazji :)

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 20-07-2009, 10:50   

86tomasz86 napisał/a:
zacznę szukać jakiejś okazji :)

Okazji tak naprawdę nie ma, poza bardzo nielicznymi przypadkami...

Michalak- nasz mechanik klubowy również twierdzi, że 2.0 jest najtrwalszy... Zresztą wszystko masz w linku który podał Kmer.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi