[Cari 1.6] wielkosc glosnikow |
Autor |
Wiadomość |
smok85 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2008, 16:16 [Cari 1.6] wielkosc glosnikow
|
|
|
Witam! Od 2 dni jestem szczesliwym posiadaczem carismy chcialbym spytac Was ekspertow jakiej wielkosci glosniki moge w niej zamontowac... bo niestety oryginalne glosniki przy wiekszej glosnosci zaczynaja nieprzyjemnie charczec procz wielkosci interesuja mnie miejsca montazu (wiadomo ze w przednich drzwiach i z tylu na polce...ale gdzie jeszcze mozna...) i jesli macie jakies sugestie co do konkretnych modeli to tez bede wdzieczny...
Pozdrawiam @LL !!! |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2008, 16:52
|
|
|
w drzwi po zastosowaniu paneli 16,5cm |
|
|
|
 |
szczepek76 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2008, 20:29
|
|
|
ja mam z przodu w dzwiach GTO 6505CE 16 cm
a ztylu GTO 6527 i radio 4x50
i fajnie to gra |
|
|
|
 |
smok85 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2008, 22:20
|
|
|
arturro napisał/a: | w drzwi po zastosowaniu paneli 16,5cm |
czyli bez mojej ingerencji normalnie nie zmieszcza sie glosniki 16,5cm bo chodzi o to zeby je zamontowac tak jak fabryczne...
no i kwestia glosnikow z tylu posiadam model jbl tzw. jajka 69 i pytanie czy da sie je zamontowac w fabryczne miejsce czy konieczne jest robienie otworow w polce...i jesli nie zmieszcza sie owe jajka to jakie moge wsadzic glosniki o najwiekszej srednicy...
pozdrawiam! |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
|
|
|
 |
smok85 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2008, 18:57
|
|
|
oki dzieki wielkie! na przod juz wiec o co chodzi... a co z tyle ? co tam sie miesci ? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2008, 21:15
|
|
|
Cytat: | a co z tyle ? co tam sie miesci ? |
wsadzanie glosnikow w tyl jest bezsensowne, lepiej dodaj ta kase do przednich glosnikow i zrob porzadny przod. |
|
|
|
 |
Roche87
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-07-2009, 01:28
|
|
|
A duzy jest problem ze zdjeciem paneli z drzwi. W moim starym aucie (daewoo lanos) bylo to komicznie proste tutaj w mitsu dochodzi elektryka w panelach itp i boje sie zebym nie urwal tych kabli wszystkich |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.9DID 2003r | 145 000km |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 23-07-2009, 08:20
|
|
|
Roche87 napisał/a: | tutaj w mitsu dochodzi elektryka w panelach |
przestan, jaka elektryka?
kostki od podnosnika szyb odepniesz bez problemu,
aby je zdjac musisz odkrecic kilka srobek tj. w klamce, w uchwycie do zamykania drzwi i z boku, nastepnie wypinasz zatrzaski (ciagniesz od dolu z wyczuciem ale zdecydowanie) jak juz wszystko wypniesz i odkrecisz podnosisz tapicerke do gory i po wszystkim. |
|
|
|
 |
|