Skrzypienie Sprzęgła :( |
Autor |
Wiadomość |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2006, 10:36 Skrzypienie Sprzęgła :(
|
|
|
Hallo witam jestem nowy Mam dziwaczny problemik ze Sprzęgłem a mianowicie przy wciskaniu pedału wydobywa sie skrzypienie zarówno jak go wciskam i jak puszczam . Rozumiem ze to jest sprzegło hydrałliczne wiec ocieranie sie jakiejkolwiek linki nie wchodzi w rachube . co robic z tym? bo mnie to denerwuje !! Dodam ze jestem laikiem jezeli chodzi o sprawy techniczne przesiadłem sie z malucha i mnie to przerasta )) |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 01-11-2006, 11:19
|
|
|
U mnie tez cos bardzo delikatnie skrzypialo, ale wcisnalem troche smaru w.....no wlasnie nie bardzo wiem jak to wyjasnic. Pod maska, jak wcisniesz sprzeglo jest taka dzwignia, ktora sie porusza. Obok niej jest taki "kapturek"-musisz go zdiac (taki gumowy) zdiac i wcisnac troche smaru! Mi pomoglo
Sorki inaczej nie potrafie wyjasnic...
pozdrawiam |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 01-11-2006, 11:50
|
|
|
Robson86 napisał/a: | Pod maska, jak wcisniesz sprzeglo jest taka dzwignia, ktora sie porusza. |
To sie wysprzeglik nazywa |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2006, 14:22
|
|
|
a no wiem co to jest i gdzie znalazłem to dzisiaj Dzieki za pomoc jeszcze takie drobne pytanko a moze byc WD -40 bo mieszkam w angli a ty ciezko o takie zeczy jak smar ) |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 01-11-2006, 14:33
|
|
|
Odradzam Ci WD-40-> ten srodek moze Ci cos wyplukac albo cos...Nie stosuj go!!!
Ja stosowalem smar grafitowy,... w miare ok jest tez smar STP-wiem ze w Polsce sa ale w Anglii-nie mam pojecia !! Poszukaj ewentualnie jakiegos smaru do maszyn. Tylko zeby nie byl plynny(jak WD-40 czy Ronson)
Pozdrawiam |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Marek-L [Usunięty]
|
Wysłany: 09-07-2009, 11:58
|
|
|
Witam,
temat stary ale najbardziej pasuje do mojego problemu.
Od pewnego czasu w czasie jazdy Miśkiem (zwłaszcza po nierównościach - o co nietrudno ) słyszę dość intensywny odgłos skrzypienia dobiegający z okolic tunelu środkowego, dźwigni zmiany biegów, hamulca ręcznego. Trudno jednoznacznie zidentyfikować źródło.
Skrzypienie rozlega się czasami nawet w czasie postoju przy wciskaniu jak i puszczaniu pedału sprzęgła też z tych samych okolic.
Czy ktoś z Was miał coś takiego i co zaradził?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
tombro84
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 23-07-2009, 19:50
|
|
|
Marek-L u mnie też to słychać mi się wydaję, że to skrzynia biegów. Tez przydałaby mi się rada co z tym zrobić? |
|
|
|
 |
fsubishi
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1,9 TD 1998r
|
Wysłany: 23-07-2009, 20:14
|
|
|
No to ja mam problem w czasie ruszania przy dodawaniu gazu wtedy tez mi coś piszczy i skrzypi i tak przy zmianie kolejnych biegów. Ale na wolnym biegu jak dodam gazu nic, tylko jeszcze jak gaszę silnik.
Kurcze pomocy |
|
|
|
 |
|