Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ozonowanie wnetrza
Autor Wiadomość
rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-07-2009, 19:38   ozonowanie wnetrza

Witajcie!!! Mam mozliwosc darmowego ozonowania wnetrza czy jakos tak. Nie mam zadnego syfu w środku ani nic grzybów też :P Wnetrze zadbane. I teraz pytanie skorzystać z tego ??? Czy moze mi to uszkodzic tapicerki czy cos. Chcialem to zrobić z ogolnej dbałosci... no i w koncu za darmo. Tylko czy to moze zaszkodzic????
POZDRO
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 23-07-2009, 19:41   

Ozonowanie neutralizuje wszelkie bakterie, grzybki, roztocza, zapachy itp. Nie uszkadza niczego bo to taki sam gaz jak tlen czy "dwupierdzian kapustny" ;)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 23-07-2009, 20:10   

... i ma sens jesli ktos ma klime

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 23-07-2009, 20:25   

arturro napisał/a:
... i ma sens jesli ktos ma klime

i tu sie nie zgodze, bo ozonowanie neutralizuje rowniez zapach wilgoci, dymu papierosowego lub innych zapachow
u siebie zrobilem w obu autach, ale w volvo mimo wszystko parownik zapsikalem odgrzybiaczem przez brak filtra pylkowego,
jak masz za darmo to czemu nie skorzystac
i nie wiem skad wziales te watpliwosci zeby Ci mialo cos z tapicerka zrobic, no bo jak ??
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

BigTomala 
Mitsumaniak
MOD Black Dragon

Auto: GALANT Sport Edition EA5A V6
Wysłany: 23-07-2009, 20:33   

EDIT
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 10-01-2010, 23:36, w całości zmieniany 1 raz  

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 23-07-2009, 20:44   

Matejko napisał/a:
i tu sie nie zgodze, bo ozonowanie neutralizuje rowniez zapach wilgoci, dymu papierosowego lub innych zapachow

a ja polecam odkurzacz, czestszy prysznic i mniej jedzenia powodujacego wzdecia :D

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 23-07-2009, 21:56   

arturro napisał/a:
a ja polecam odkurzacz, czestszy prysznic i mniej jedzenia powodujacego wzdecia :D

nie kazdy tak traktuje auto :twisted:
ogolnie tez sporo poczytalem przed zrobieniem ozonowania i jest to skuteczne, bo moj starski majac problemy z plucami - przy brudnej klimie momentalnie ma kaszel, po ozonowaniu moze jezdzic z klima i nic mu nie jest :)

[ Dodano: 23-07-2009, 21:56 ]
arturro napisał/a:

nie kazdy tak traktuje auto :twisted:
ogolnie tez sporo poczytalem przed zrobieniem ozonowania i jest to skuteczne, bo moj starski majac problemy z plucami - przy brudnej klimie momentalnie ma kaszel, po ozonowaniu moze jezdzic z klima i nic mu nie jest, a to dla mnie najwazniejsze :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 23-07-2009, 22:15   

Matejko napisał/a:
przy brudnej klimie momentalnie ma kaszel, po ozonowaniu moze jezdzic z klima i nic mu nie jest :)

ja rowniez ozonu uzywalem do zabica syfu w klimie

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 23-07-2009, 23:04   

A czy możecie rozszerzyć troszkę temat,o instrukcje jak to robić?
Ewentualnie jakie koszta,i gdzie to można dostać.
Temat przyda się niewątpliwie :)

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 23-07-2009, 23:11   

Samemu się tego nie da zrobić(no chyba że masz do tego specjalne urządzenie ale tanie nie jest:P).
Robi się to w zakładach serwisujących klimę koszt od 50-120zł(takie ceny znalazłem szukając po serwisach klimy).

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 24-07-2009, 01:09   

No jak działa ozon i co to jest to wiem doskonale tylko takie rodniki tlenowe sa bardzo reaktywne i obawiałem sie np czy np nie wypłowieje wnętrze albop coś
No ale skoro juz ktos robił i było OK to sie skusze choc w aucie mi tam nie śmierdzi :P :lol:
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 28-07-2009, 13:07   

mi jak jeszcze miałem Carisme i oddałem ją do warsztatu u siebie na spory serwis, koles podczas odbioru wstawił mi do auta takie cos:

http://moto.allegro.pl/it...ch_faktura.html

Tak jak jest w instrukcji, wstawil na srodek kabiny, odpalil i zamknal wnetrze na 15 minut a potem wietrzenie.

Efekt w tym kilkuletnim wnetrzu byl rewelacyjny. Niby we wnetrzu nie bylo palone, autko regularnie sprzatane i czyszczone a jednak po zastsosowaniu tego zapach we wnetrzyu byl bardzo "neutralny" i taki fajny :)
Także jak ktoś ma kilkuletnie autko to polecam.
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 28-07-2009, 23:02   

stanik napisał/a:
, koles podczas odbioru wstawił mi do auta takie cos:

to ma sens tylko gdy masz klime to zrobic wlasnie po czyszczeniu bo tak to efekt bedzie krotkotrwaly
Lexus IS220D
Calish4nia

Odpowiedz do tematu