co najlepiej zrobic? Skradziono prawo jazdy za granica |
Autor |
Wiadomość |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-07-2009, 09:51 co najlepiej zrobic? Skradziono prawo jazdy za granica
|
|
|
czesc ,mam maly problem i chcialbym dowiedziec sie kilku rzeczy, bedac na wakacjach skradziono mi portfel a w nim mialem prawko, szukuje sie do przyjazdu do polski, wtym chcialbym wpasc na jeden dzien zlotu mitsumaniakow... Czy jako osoba z prawnym pozwoleniem na kierowanie samochodu ale bez posiadania fizycznie zadnego dokumentu...czy bede mogl prowadzic samochod do czasu wyrobienia nowego dokumentu? Czy jest jakas szansa zlozyc podanie o nowy dokument nie osobiscie? Czy konieczne bedzie do polski leciec dwa razy zeby zlozyc wniosek... Przy okazji ile czasu sie czeka na dokument w polsce?
Jesli ktos przeszedl taka sytuacje to bylbym wdzieczny za jakies porady. |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
|
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
|
Wysłany: 25-07-2009, 13:40
|
|
|
okej, jest jasniej, ale nadal niewiem, czy bede mogl poruszac sie samochodem na urlopie bez dokumentu prawa jazdy jesli prawo do jazdy mam ???? |
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 25-07-2009, 13:55
|
|
|
bez papieru nie mozesz sie poruszac autem, nawet na zaswiadczeniu z policji, ze skradziono, czy tam ze ubiegasz sie o wtornik, musi byc prawojazdy i tyle(chociaz w UK dobrze zbajerzysz to pewnie uwierza ze na kartke papieru mozesz jezdzic(to tak jak ten mandat wypisali na imie i nazwisko i wpisali Prawo Jazdy), u nas dostaniesz mandat)
chyba o prawko mozesz tez sie ubiegac w ambasadzie - warto sie dowiedziec nie bedziesz musial specjalnie przylatywac |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
|
Wysłany: 25-07-2009, 21:46
|
|
|
juz mam bilet na dwadziescia dni przed zloem, wpadne sobie zlozyc papiery o wtornik, niema ze boli...mam nadzieje ze przynajmniej dokument bedzie gotowy na czas. |
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
|
Wysłany: 26-07-2009, 10:01
|
|
|
Sylwia teraz robiła prawko i po opłaceniu dokumentu był do odbioru po 2 tygodniach więc powinno Ci starczyć czasu chociaż mówią że do miesiąca. tak jak Matejko, pisze bez papira w ręce nie możesz kierować |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
|