|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C51A 1.3] Woda w Colcie |
Autor |
Wiadomość |
Gogo88
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 91 1,3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-07-2009, 15:15 [C51A 1.3] Woda w Colcie
|
|
|
Witam Wszystkich forum trafiłem szukając odpowiedzi na pewien problem. Otóż mam Colta w budzie 88-92. Jak wynika z tematu mam przeciek deszczówki do wnętrza auta:/ Przeciek ten pochodzi na 100% z kanalików odprowadzających wodę pod maską (chodzi o te kanaliki wzdłuż szyby;) ) i tu pojawia się pytanie: jak to ... uszczelnić. Walczę już 3 tydzień. Dojście z boku po zdjęciu nadkola nic nie daje-dalej nie widać miejsca przecieku. Dojść od środka nie dałem rady-deskę rozbieram od połowy w dół ale nie jestem w stanie ściągnąć jej górnej części. Czy wiecie jak ją zdjąć albo jakiś inny pomysł macie jak zwalczyć ten problem? |
|
|
|
 |
PABLO998
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,6; Outlander I 2,4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 490 Skąd: Cedynia
|
Wysłany: 14-08-2009, 22:54
|
|
|
U mnie także była woda, również szukałem przecieku, ale w końcu znalazłem i przypuszczam że w opisanym przez Ciebie przypadku będzie to samo. Sprawdź najpierw wejście wiązki kabli do kabiny, wiązka ta jest otulona taką gumową uszczelką i być może właśnie ta guma sparciała i tamtędy leci woda. Guma ta znajduje się przy lewym przednim błotniku, więc musisz odkręcić nadkole lewego błotnika i tam będzie ją widać. Jeśli woda jest po stronie kierowcy to na 100% tamtędy się dostała. |
|
|
|
 |
lipa40
Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v `94
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 561 Skąd: Lubelskie
|
|
|