|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Custom Aluminum Crank Pulley |
Autor |
Wiadomość |
Bogdan9999
Forumowicz
Auto: Probe
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 40 Skąd: Przasnysz
|
Wysłany: 18-07-2009, 23:46
|
|
|
Ja nic takiego nie powiedziałem że tobie sie to nie uda czy nie będziesz jeździł. Zmienisz to na lekkie koło to tylko same + |
|
|
|
 |
n3000
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 496 Skąd: Goleniów
|
Wysłany: 31-07-2009, 08:56
|
|
|
i jak tam lekkie kółko już zamontowane? |
|
|
|
 |
Daro
Mitsumaniak

Auto: Carisma I
Kraj/Country: Belgium
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Lis 2008 Posty: 208 Skąd: Stara Miłosna
|
Wysłany: 31-07-2009, 10:16
|
|
|
Poki co zbieram kase na remont zanim rozgrzebiemy wszystko
[ Dodano: 31-07-2009, 10:16 ]
Od razu mowie, ze ciezko bedzie porownac w zwiazku z tym, ze pokryje sie to wlasnie z generalka
[ Dodano: 24-09-2009, 17:45 ]
Dobra dorobiłem to kółko, chociaż kosztowało mnie to więcej zachodu i pieniędzy niż z początku myślałem. W porównaniu z ponad trzykilowym seryjnym kółkiem to waży około 1,2 kilograma. Co prawda kółko z 3sx jest lżejsze (870 gram), ale to jest dorobione z innego stopu (a aluminium lotniczego), który jest dużo trwalszy i twardszy niż CNC 6061, więc kółko na pewno więcej wytrzyma. Można by ściągnąć z niego jeszcze więcej masy, ale nie było już czasu (składamy silnik), poza tym kółko jest dokręcane dużym momentem, więc nie chcieliśmy zmniejszać głębokości dwóch otworów w środku w które wchodzi klucz, żeby nie poszło. Poniżej, jak ktoś chce popatrzeć, kilka fotek. Jeżeli komuś się to podoba, to niech się odzywa na PW. Tak, jak pisałem wcześniej wpływ kółka będzie mi ciężko ocenić ze względu na równoległy remont silnika. Pozdrawiam!
 |
|
|
|
 |
|
|