Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
21-09-2007, 15:29
Sworzeń wahacza
Autor Wiadomość
josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-07-2006, 12:37   

Aaa, no jak się wyjmuje półoś z piasty to tak - trzeba tylko uwolnić od zwrotnicy końcówkę drążka - inaczej nie skręci się zwrotnicy na tyle żeby wyjąć z piasty - przynajmniej w Colcie.

brodzky 
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Wysłany: 28-07-2006, 09:34   

Oki. Bylem u mechanika. Zrobil za 50 zl za sworzen i te gume z tylu wahacza, nie wymienil mi tego silentblocka z przodu wahacza bo niby zly mi sprzedali - srednica wewnetrzna byla za duza ze niby na 14 a tam 10 jest... Prawda to? (Silenblock oddalem)

Minal tydzien a wczoraj mi sie wydawalo ze zas mi kolko zaczyna pukac :/
I tak prawe mam tez do roboty bo slychac je a wczesniej chyba lewe zagluszalo :) Eh... cala zawieche mam do wymiany prawie i chyba jakies lozysko na dodatek bo cos piszczy po lewej stronie

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 30-07-2006, 22:33   

brodzky napisał/a:
niby zly mi sprzedali - srednica wewnetrzna byla za duza ze niby na 14 a tam 10 jest... Prawda to? (Silenblock oddalem)

Nie sądzę żeby sprzedali zły, no chyba że od gti ale nie wiem czy tam były większe.
Jedno jest pewne - trzeba się solidnie namęczyć żeby wprasować przedni silentblock w wahacz, bez dobrego dużego imadła i mydła się nie obejdzie

brodzky 
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Wysłany: 30-07-2006, 23:00   

Moze i sciemnil z ta srednica bo nie mogl wyjac. Anyway tulejke oddal w woreczku wiec nie wiem. Albo najpierw sprawdzil czy pasuje nim ja z woreczka wyjal albo w ogole sie nie przymierzal. Powiedzial, ze i tak nie ma sensu wymnieniac bo tamta jest w porzadku. Pukanie mnie draznilo, drugi amorek z tylu mi juz leje (czekam na zloto zeby wymienic) wiec sie wybralem na szarpaki. Pojechalem pytam ile szarpaki - gratis. Oslupialem. Podjezdzam koles najpierw sprawdzil amorki potem chyba hamulce na rolkach mowi ze amorki przod jest excellent tyl jeszcze ujdze (w maju juz byl pekniety jeden amor). Moze czepialski jestem ale jak testowal tyl do wydawalo mi sie ze widze jak kolo odskakuje od tej blachy co telepie... Normalnie bardziej sie przylozyl niz na przegladzie tak to wygladalo przynajmniej. Jak powiedzialem ze mi cos puka to na tych szarpakach tak dlugo trzepal az znalazl - prawy lacznik stabilizatora. Potwierdzil slowa mechanika, ze tulejka w porzo i powiedzial ze robota jest dobrze zrobiona. Tak swoja droga jakis inny ten sworzen z wygladu niz po drugiej stronie. Blyszczy sie i jakby wiekszy... A z tylu ponoc tylko i wylacznie amortyzatory do wymiany bo zadnych innych luzow nie ma :)

Co do tego gratisu - ponoc jak u nich zrobilem przeglad to caly rok mam taka sciezke zdrowia gratis wiec jak zmienie amorki to zas przyjade :D I na nastepny przeglad tez do nich :D

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2006, 20:42   

Tam gdzie ja robie przeglądy też tak jest, ale nie powiem gdzie to jest, bo nie chce im robić reklamy. Wk... mnie ostatnio ;-)

Odpowiedz do tematu