Subaru Legacy r.2003 w górę |
Autor |
Wiadomość |
spidernet
Forumowicz

Auto: Galant EA2A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-08-2009, 12:38 Subaru Legacy r.2003 w górę
|
|
|
Interesuje mnie zakup nowego Subaru Legacy w wersji po lifcie z rocznika 2003 w górę (kombi, 4WD). Czy ktoś z was miał doczynienia z tym autem? Jakie są jego plusy i minusy? Ogólnie każda wskazówka i uwaga jest w tej chwili dla mnie bardzo cenna zatem proszę o wypowiedzi
 |
|
|
|
 |
irekmiecz
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
|
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 05-08-2009, 18:21
|
|
|
Miałem niewątpliwą przyjemność jeździć Outbackiem 3,0 benzyna w automacie. Może wspomnę o (drobnych) negatywach:
- Ogromny i są problemy z parkowaniem - do tego stopnia, ze mnie mieścił na długość się na miejscu parkingowym pod supermarketem. Oczywiście może to być również zaletą.
- Ponoć wysokie spalenie (osobiście nie sprawdzałem, bo to nie ja tankowałem ).
Zalet można by wyliczyć wiele; praktyczny, wygodny, szybki, bezpieczny, niezawodny. Auto naprawdę godne uwagi. |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 07-08-2009, 21:02
|
|
|
spidernet, przejechałem tymi autami coś w kole 100 000km i uważam, że w tej klasie bardzo trudno znaleźć coś lepszego . Napęd na 4 buty (i to w dobrym wydaniu) plus gang boxera rekompensują drobne wady samochodu. Pytanie z jakim silnikiem chcesz kupować Legacy?
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
spidernet
Forumowicz

Auto: Galant EA2A
|
Wysłany: 10-08-2009, 23:21
|
|
|
Jackie napisał/a: | Napęd na 4 buty (i to w dobrym wydaniu) plus gang boxera rekompensują drobne wady samochodu. Pytanie z jakim silnikiem chcesz kupować Legacy? |
Jeśli chodzi o silnik to myślałem 2.0, ew. 2.5. Interesuje mnie porównanie zużycia paliwa (bo zapewne autko lubi dużo "wypić"...) i awaryjność silnika przy obu jednostkach.
Jackie pisząc drobne wady samochodu - co masz na myśli?
No i jeszcze jedno - jak jest z dostępnością części zamiennych do tego auta i jakie są mniej więcej ceny elementów? Dotychczas korzystam z Galanta i jak na ceny części zamiennych, to okazuje się, że są one dość wysokie
|
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 11-08-2009, 09:55
|
|
|
spidernet, wady to głównie głupotki związane siedzeniem (mam 192 cm i nie mam podparcia dla ud ale to "zaleta" chyba wszystkich japończyków) oraz upierdliwa regulacja drzwi (co jakiś czas należy je lekko podregulować). Silnik 2,5 jest oczywiście nieco szybszy i nie ma znaczących różnic w spalaniu. Co do części zamiennych są dostępne jak do japońca - większość jest ale może zdarzyć się babol i będziesz czekał miesiąc na jakąś głupotę, ceny są nieco niższe niż do Miśków ale generalnie ten sam poziom. O awaryjności nie ma specjalnie co pisać - oprócz eksploatacji nic się w zasadzie nie dzieje.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
|