Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
pomocy!!!!!!
Autor Wiadomość
andrzej5 
Nowy Forumowicz

Auto: 3000 vr4 93r
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 14-08-2009, 13:18   pomocy!!!!!!

Witam.
Od jakiegoś czasu chcę kupić 3000. Hmmm... VR-4, żeby za jakiś czas nie "pluć sobie w brodę" ze nie kupiłem topowej wersji.. Już pisałem w poście niżej... I lektura tego forum raczej wyleczyła mnie z utopii, że można to auto kupić za niewielkie pieniądze :)
Kilka dni temu na mobile.de znalazłem to auto

http://www.fotosik.pl/pok...91e78359af.html

prawie za darmo - 2800 E

notabene w mailu dostałem kilkanaście zdjęć - jest spojler z przodu, silnik turbo, wszystko super :/

wysłałem maila i zadzwoniłem na telefon - nie ma takiego numeru....
eeee... myślę znowu fikcyjne ogłoszenie dla zaniżenia ceny.....
ale wczoraj dostałem odpowiedź że auto jest na sprzedaż gość chciał je szybko sprzedać, bo musiał wrócić do Hiszpanii. Teraz jest w Hiszpanii, auto w niemczech i proponuje takie załatwienie sprawy:

I bought the car from Germany and it's still registered in Germany but now i'm in Spain like i said in my first email.
Here is how I want to go about delivery and payment for the car which will be through Start Trans escrow company and will also give you the chance to inspect the car before I receive the payment for it. I will explain to you step by step how this will work:
A. First you have to send me your shipping information (your name,address and a copy of your id or passsport).
1. After I receive your shipping info, I will go to escrow company and leave the car onto your name and with your shipping address as the intended receiver.
2. The escrow service will check the car also the legal papers to see that everything is OK with it.
B . You will receive a notification from escrow service as a confirmation that the car is in their custody and also, that the car has been tested.
1. After that, you will have to send the payment to escrow service so they can bring you the car at your house for inspection.
NOTE: Payment is by Bank Wire Transfer not Western Union or other method.
2. The escrow service will verify the Transfer, and if everything is in order, they will deliver the car directly at your door.
3. After you will receive the car and you will be completely satisfied with it, they will register the car on your name and your address.
C. If by any reason, you will not be satisfied, you will return the car to escrow service with no expense.
I will support all the taxes and fees, you will have between 2- 10 days period to inspect the car and if you are not satisfied in it you will be fully refunded within 24 hours. Any damaged or returned unit will be either replaced or refunded.
If you agree with the conditions please provide me your full name and address for shipping, so I can initiate the transaction through escrow service.
After that they will contact you with transaction details, invoice, payment instructions and more information about escrow service protection.
Please reply as soon as possible because I have lots of interested customers.
Regards,

Nie wiem.. :( ( nigdy tak nie kupowałem auta
Nie wierze w okazje... czy Ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tym względzie??
czy prędzej to jakiś przekręt :/
Auto na mobile było w Dreźnie.
Wybijcie mi to z głowy albo coś poradźcie, bo prawie całą noc nie spałem.

Ktoś z Was kupował coś w ten sposób????

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 14-08-2009, 13:41   

andrzej5, ja dałbym sobie spokój w załatwianiu w ten sposób transakcji,na niemieckich stronach ukazało się parę podobnych ogłoszeń z rożnymi rodzajami Miśków,i to wszystkie są mniej więcej z tego samego rejonu,czyli okolice Drezna,samochód którym był zainteresowany kolega to EA5W,ogłoszenie bez nr tel i jakichkolwiek danych,po wysłaniu maila kolega dostał podobna propozycje ze auto zostanie wysłane przez jakąś firmę z Anglii na 5 dni do testów i ze będzie musiał pokryć polowe kosztów,bo koleś wyjechał do Anglii i chciał tam zarejestrować to auto ale podobno nie da rady go zarejestrować i ze opłaty są większe niż w Niemczech,także ja bym się zastanowił nad taka okazja,chyba ze masz za dużo pieniędzy???

n3000 
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Wysłany: 14-08-2009, 16:45   

Hehe, według mnie to zwykły przekręt założę się że będzie taki moment kiedy zażądają żebyś zrobił przelew to wyślą ci auto jak przelejesz kasę to kontakt się urwie, poza tym pomyśl facet pisze że ci przyprowadzą auto pod dom z Drezna to spory koszt bo to kawał drogi a cena auta śmieszna komu to by się to opłacało, kiedyś czytałem o takich okazjach na mobile ludzie wpłacali zaliczki żeby sprzedający przytrzymał dla nich auto by zdążyli dojechać bo jak twierdził sprzedawca ma masę zainteresowanych po wpłynięciu przelewu kontakt się urywał, odradzam takie pseudo okazje bo stracisz tylko pieniądze, czas i nerwy.

Daro 
Mitsumaniak

Auto: Carisma I
Kraj/Country: Belgium
Wysłany: 14-08-2009, 21:35   

Spróbuj sobie znaleźć tą firmę "Start Trans" w google, jakoś nie widać jej..

andrzej5 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-08-2009, 21:54   

hehe... próbowałem.... z wiadomym skutkiem.... tak więc dzięki za utwierdzenie mnie w przekonaniu że to przekręt, zresztą napisałem mu rano, że muszę auto obejrzeć i chcę znać najpierw numer VIN. Bez odpowiedzi dotychczas :) A tak patrząc na auto, to wg mnie same felgi warte z 1000E i na tym zdjęciu tego może nie widać, ale czemu baz blach??

witek.w-wa 
Forumowicz

Auto: 3000GT VR4 Europa 2 gen.
Wysłany: 15-08-2009, 13:56   Re: pomocy!!!!!!

andrzej5 napisał/a:
Witam.
Od jakiegoś czasu chcę kupić 3000. Hmmm... VR-4, żeby za jakiś czas nie "pluć sobie w brodę" ze nie kupiłem topowej wersji.. Już pisałem w poście niżej... I lektura tego forum raczej wyleczyła mnie z utopii, że można to auto kupić za niewielkie pieniądze :)

no i jak widzisz sam sobie przeczysz lapiac sie na jakies.......juz nie powiem co.......

to tak jak kazdy kupujacy auto w polsce wierzy, ze wlasnie jego 15 letnie auto jest tym jedynym wyjatkiem, ktory ma ten orginalny mniejszy niz 100tys km przebieg....wiedzac jednoczesnie ze w naszym kraju dziwnym trafem jest tak, ze czy auto ma 3 lata czy 15 to ma niecale 100tys przejechanych km........

Jak chcesz naprawde kupic pewne auto to poszukaj dealera MMC w Niemczech i wtedy po tak dogadane auto mozesz jechac w ciemno......
Ja po swoje polecialem samolotem, dealer mitsu po mnie wyjechal, pomogl zalatwic wszelkie formalnosci "rejestracyjne" potrzebne do wyjazdu do kraju i wszystko w sympatycznej, pewnej atmosferze..nawet wyszukal mi fajny hotel na wylotowej trasie aby przespac sie przed wyjazdem po zalatwieniu wszelkich formalnosci.
Fabrycznie VR4 model europa (niemiecki) kosztowal 50tys euro. W porownaniu z USA mial wieksze turbiny, podgrzewane przednie siedzenia, spryskiwacze reflektorow, szersze tarcze i inne dodatkowe drobiazgi. Ostanie sztuki zostaly zaimportowane do Niemiec przez MMC pod koniec 2000 roku wiec maksymanie najmlodsze GT mozna spotkac z pierwsza rejestracja w Niemczech z 2001 roku

udi 
Forumowicz

Auto: GTO MR mk3
Wysłany: 15-08-2009, 18:49   

Na 100% jest to przekret!!!!!
Jakis miesiac temu moj szef chcial kupic auto i znalazl w niemczech i bylo tansze okolo 5 razy od ceny gieldowej.Po wykonaniu telefonu do kolesia stwierdzil ze wysle auto kurierem po przelaniu polowy kasy i masz tydzien ma testy ,jak ci sie spodoba to reszta kasy jak nie spodoba sie to oddaja kase.Gosc twierdzil ze wyprowadza sie do Anglii z Niemiec.Oczywiscie nie mozna bylo samemu odebrac auta od kolesia.Na szczescie udalo mi sie szefowi to odradzic.
Nie dajcie sie nabrac!!!!!!!!!!!!!!!
Blow off HKS,Turbo Timer HKS,filter powietrza HKS twin mushroom,zmodyfikowany downpipe 2w1,calkowity wydech ZESS,zawiecha gwint Tein SuperStreet,magnacor KV85,,polerowany Y-pipe,bixenon,Wallbro 255,regulator paliwa,MBC i 0,95 bara,NGK Iridium,

andrzej5 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-09-2009, 10:54   

Sprawa zakończyła się tak - gdy napisałem że auto koniecznie chcę zobaczyć i w każdej chwili mogę jechać do Drezna, okazało się że auto jest już w Hiszpanii - i dalej mi pisał że tylko przez Start Trans możemy załatwić zakup to ja napisałem, że nie mogę znaleźć informacji na temat tej firmy i proponuję Escrow Europe (ale nie miałem zamiaru tak załatwiać sprawy), i kontakt się urwał :)

To jest screen z mobile. de jak auto było w Dreźnie

http://www.fotosik.pl/pok...5142c6c751.html

Dopisałem to wszystko innym ku przestrodze, bo "dziwnym" trafem auto jest teraz do sprzedania w Munchengladbach :)

http://www.fotosik.pl/pok...47637e9522.html

Odpowiedz do tematu