|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Wentylatory |
Autor |
Wiadomość |
marek85
Mitsumaniak -23°C i ciągle spada

Auto: CarismaGDI '98r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-08-2009, 17:27 [Cari 1.8 GDI] Wentylatory
|
|
|
Witam,
wyczytałem na forum, że po włączeniu klimatyzacji (automatyczna) powinny się też uruchomić oba wentylatory. W mojej Cari nie włącza się żaden, ani od klimy ani prz chłodnicy.
Sprawdziłem bezpieczniki i przekaźniki - są w porządku,
wentylatory podłączane "na krótko" - działają,
temp. płynu chłodzącego, nawet podczas jazdy latem w korku - w połowie skali, wentylator przy chłodnicy oczywiście się nie włącza,
klimatyzacja podczas jazdy - chłodzi
i teraz już sam nie wiem o co chodzi, dlatego proszę o poradę.
z pozdrowieniami
marek |
_________________ nałogowo spalam benzynę
--
 |
|
|
|
 |
czester_
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 TD Titanium 98'
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Maj 2009 Posty: 160 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18-08-2009, 08:59
|
|
|
Po prawej stronie masz skrzyneczkę z przekaźnikami od klimy i wentylatorów. Wyjmij przekaźniki i podłącz na krótko, jak cyka to sprawdź czy zwiera wyjścia. Podejrzewam że to z nimi coś nie tak.
Edit:
Nie dczytałem że sprawdzałeś. |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 18-08-2009, 10:28
|
|
|
w bloku silnika jest czujnik temp który jak sie nie myle odpowiada rozwniez za załaczanie sie wiatraków, ale co on ma do klimy to nie wiem.. moze to ci cos naswietli |
|
|
|
 |
marek85
Mitsumaniak -23°C i ciągle spada

Auto: CarismaGDI '98r.
|
Wysłany: 18-09-2009, 15:43
|
|
|
i już po problemie, co prawda pierwsze podpięcie pod komputer nie dało rezultatu, ale po odłączeniu czujnika temp. (tego w bloku) komputer złapał błąd i po jego wykasowaniu wentylatory śmigają |
_________________ nałogowo spalam benzynę
--
 |
|
|
|
 |
|
|