Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
14-10-2009, 19:05
[EAx 97-04] co sądzicie o tym galancie?
Autor Wiadomość
grzegorz1204 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 15-08-2009, 15:33   [EAx 97-04] co sądzicie o tym galancie?

Witam przymierzam się do kupna galanta. Mam już upatrzony egzemplarz i chciał bym poznać Wasze zdanie na temat tego auta.

Mitsubishi Galant
cena:
10 000 PLN

Sedan / Limuzyna
Informacje:

Rok produkcji: 1997, 168 000 km, Skrzynia biegów: automatyczna, Moc: 136 KM , Pojemność skokowa: 1998 cm3, benzyna+LPG, , Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, przyciemniane szyby,

auto jest w kraju od 1999.10.26.
gaz zało0żony w 2007.8.16

z góry dziękuję za Wasze opinie.
Ostatnio zmieniony przez grzegorz1204 15-08-2009, 16:43, w całości zmieniany 2 razy  

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 15-08-2009, 15:37   

grzegorz1204, przeglądaj dokładnie forum,wszystko o tym Galancie pisane było tu http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=41099

grzegorz1204 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-08-2009, 16:30   

przepraszam za wczesniejsze powtaraznie tematu
teraz zmienilem na innego galata moze cos napiszecie na jego temat

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Wysłany: 15-08-2009, 17:01   

grzegorz1204, powiem tak ogólnie bardzo słabe zdjęcia,poproś sprzedającego o porządne zdjęcia,auto z początku produkcji,nie oryginalny grill i kierunki,środkowy panel sadze ze nie od tego auta,najprędzej mi pasuje ze jest od SE,ze zdjęcia silnika mało co widać jest za słabe,ale komora jest zapuszczona,no i zwykła instalacja gazowa,Galant 2.0 z ta automatyczna skrzynia nie będzie bolidem F1,

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 15-08-2009, 18:06   

Kmer napisał/a:
nie oryginalne kierunkil

na to az tak nie mozna zwracac uwagi, bo przeciez ile osob ( w tym klubowicze ) wymienia sobie kierunki na biale, tak wiec skoro sa biale kierunki, nie mozna powiedziec, ze auto bylo na 100% bite, i dlatego ma zalzone biale kierunkowskazy

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Wysłany: 15-08-2009, 19:18   

Rafal_Szczecin napisał/a:
Kmer napisał/a:
nie oryginalne kierunki

na to aż tak nie można zwracać uwagi, bo przecież ile osób ( w tym klubowicze ) wymienia sobie kierunki na białe, tak wiec skoro są białe kierunki, nie można powiedzieć, ze auto było na 100% bite, i dlatego ma założone białe kierunkowskazy

Rafal_Szczecin a gdzie ja powiedziałem ze auto jest bite,albo coś co miało to zasugerować???wydaje mi się ze podałem co jest nie oryginalnego co do tego modelu,nic ponad to :)

BORIS 
Forumowicz
NO PAPARAZZI! :)

Auto: EA2A SE
Wysłany: 15-08-2009, 20:06   

Kmer napisał/a:
grzegorz1204, nie oryginalny grill i kierunki,środkowy panel sadze ze nie od tego auta,najprędzej mi pasuje ze jest od SE,

grille z wypuklym znaczkiem mitsu byly chyba montowane od '98 wiec na pewno zmieniony..pytanie, czy tylko po to zeby dodac uroku czy moze byl po dzwonie a trafil sie jakis dawca czesci - SE po lifcie, bo panel srodkowy to minimum SE z '99. Osobiscie tez nosze sie z zamiarem zmiany samego grilla od Avance i do tego biale kierunki - taki zestaw w SE wygladalby, jak dla mnie rewelacyjnie :)

grzegorz1204 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-08-2009, 21:06   

dzieki za Wasze opinie
ale mam jeszce kilka pytan
Kmer napisał/a:
auto z początku produkcji

czy ma to ajkies znaczenie czy to jest z poczatku produkcji czy pozniejszej?
oraz
Kmer napisał/a:
no i zwykła instalacja gazowa,Galant 2.0 z ta automatyczna skrzynia nie będzie bolidem F1,

moze ma ktos automat z silnikiem 2.0 (i jeszcze z LPG) i moze cos wiecej napisac czy warto w cos takiego inwestowac??

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Wysłany: 16-08-2009, 21:14   

grzegorz1204, auto po lifcie troszkę inaczej wyglądało różniło się detalami,kolega KaWu posiada 2.0 w gazie na automacie tyle ze on ma sekwencje,jeździłem tym autem i powiem Ci ze do wyprzedzania to się nie zabiera,jak już chcesz 2.0 to manual,albo szukaj z Tip-tronikiem,sam jeżdżę automatem tyle ze mam 2.5,i żałuję ze nie mam tip-tronica,byłby na pewno przydatny.

grzegorz1204 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-08-2009, 22:12   

dzieki Kmer za opinie.
to tego galant chyba sobie odpuszcze i rozejze sie za czym innym :)

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 18-08-2009, 16:42   

grzegorz1204, w tej cenie, z LPG, zarejestrowany w Polsce. Może warto mu się przyjrzeć bliżej? Za tą kasę nie kupisz niczego w full oryginale. Że ma parę detali zmienionych nie znaczy że był mocno bity. Nawet jak dostał delikatnie to nie ma co go dyskwalifikować.
Poproś o zdjęcia robione aparatem a nie telefonem, w rodzielczości przynajmniej 1280:1024 w dobrym świetle. W tym komora silnika i z każdej strony. Będzie można coś więcej powiedzieć.

grzegorz1204 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-08-2009, 21:49   

to ze ma zmienione kieruniki czy grill to mo nie przeszkadza a nawet lepeij z tym wyglada niz orginal.
ale zniecheca mnie ta instalacja LPG gdyby to byla sekwencja to bym sie nie zastanawail
ale ten zwykly gaz przy tym silniku i to jeszczecze z automatem czy to nie bedzie za zardzo zamulac?? i czy nie bedzie problemow z ta instalacja?? jak wogule wyglada obsluga takiej instalacji bo nigdy nie jezdzielm na gazie??

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 18-08-2009, 22:16   

Nie zwróciłem uwagi że to zwykłe LPG, w takim razie rzeczywiście mogą być problemy :/

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi