|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] Drgania kierownicy |
Autor |
Wiadomość |
tyrel79 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2009, 22:43 [1G 90-94] Drgania kierownicy
|
|
|
Witam. Mam problem ze swoim miśkiem. Tak przy 100 km/h są odczuwalne drgania kierownicy. Wiem, że koła są na 100% dobrze wyważone, jeden drążek kierownicy został wymieniony drugi podobno jest dobry. (tak stwierdził mechanik) Tarcze hamulcowe są OK przy hamowaniu nie drga. Były po szlifie. Podobno jest luz na poduszkach stabilizatora ale to nie powinno powodować drgań kierownicy. Amortyzatory też są w porządku (są nowe). Na przeglądzie nic więcej nie wykryli. Drgania te przy 160 km/h nie są wiele mocniejsze. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł co to może być bo strasznie mnie to wnerwia. Za udzieloną pomoc z góry dziękuje. |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 19-08-2009, 22:52
|
|
|
po wymianie drążka kierowniczego jak i ingerencja w inne elementy powoduje przymus dokładnego ustawienia zbierzności, zła zbierzność + poduszki może spowodować drgania, przedewszystkim ustaw zbierzność, jak to nie pomoże to spróbuj jeszcze raz sprawdzić wyważenie, pozatym mogą być felgi krzywe i bić rantem, opona mogła źle siąść na feldze, pozatym tylną oś też nie można całkiem wykluczyć przy czymś takim... drgania przenoszą się po całym układzie jezdnym auta... trzeba by kazać sie przejechać jakiemuś mechaniorowi albo z zakładu wyważającego koła, może się już z tym spotkali, ale najpierw zbierzność pożądnie wg. książki serwisowej ustawić |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
tyrel79 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2009, 23:06
|
|
|
Zbieżność jest raczej dobrze ustawiona na boki nie ściąga. Żeby felgi były krzywe to mało prawdopodobne zresztą na stalowych mam to samo,po za tym mam oryginalne felgi od eclipsa to są piętnastki więc mało prawdopodobne żeby przy tak dużej oponie mogły się skrzywić. Tylnej osi dokładniej przyjrzę się jeszcze. |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 19-08-2009, 23:10
|
|
|
trzeba sprawdzić wszystko taka prawda aż znajdziesz powód, może być nawet zapieczony tłoczek albo klocki...może być zapowietrzony układ po tym wszystkim... jak wszystko będzie ok to znaczy że ci sie wydaje a jak nic nie znajdziesz to szukaj jeszcze raz.. ;/ może wypowie sie ktoś kto miał z czymś takim styczność |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
mariano
Forumowicz
Auto: Eclipse G1
|
Wysłany: 20-08-2009, 18:01
|
|