Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Commercial
Autor Wiadomość
Faraonix 
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Wysłany: 30-04-2009, 22:01   Commercial

Czy ktos wie jaka kara grazi jakby ktos mial auto zarejestrowane jako comercial i zamontowal z tylu kanape i pasy ?
Albo gdyby sie jeszcze kogos przewozilo ?
Auto scholuja, mandat dadza, punkty czy co ? Mial ktos z tym do czynienia ?
Chodzi mi o irlandie nawiasem mowiac

Pozdrawiam

arturopajero 
Nowy Forumowicz

Auto: PAJERO 2.8TD
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 20-08-2009, 21:23   

dostaniesz mandat i zabiora auto i z tego co wiem to jeszcze do sadu mozesz dostac wezwanie

Faraonix 
Forumowicz

Wysłany: 20-08-2009, 23:04   

Juz sobie darowalem tego commerciala, mialem przerabiac ale jednak po zastanowieniu nie bede. Oplaty byly by tansze jakies 1500 euro przy commercial ale mozna przezyc wiec nie bede kombinowal. Za to mysle nad podwojnym zbiornikiem zeby tankowac green diesla - w Nass 60 centow / l

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-08-2009, 23:13   

Faraonix jak sprawdzają na jakim paliwie jedziesz to spuszczają je z pompy - watpię, żebyś zdążył wypalić wszystko w wężykach jak Cię zatrzymają. Zresztą - ryzykujesz więcej niż 1500 Euro - Twoja sprawa.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Faraonix 
Forumowicz

Wysłany: 20-08-2009, 23:24   

Raczej nie maja prawa ingerowac w silnik i odpinac przewody od pompy.
Jak masz auto na gwarancji to nawet mechanikowi innemu niz autoryzowany nie wolno.
W komorze silnika to sobie moga poczytac tabliczke znamionowa a srubokretem brud z za paznokci wydbubywac.
O ile wiem to pobieraja probke ze zbiornika przez otwor ktorym nalewasz.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 20-08-2009, 23:51   

Faraonix napisał/a:
Mają prawo i z niego korzystają. A nie daj Boże gdybys się wybrał tak na północ do Ulsteru ;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

arturopajero 
Nowy Forumowicz

Auto: PAJERO 2.8TD
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 20-08-2009, 23:53   

a jak to jest z tym green diesel mozna lac bez przerobek silnika ?

Faraonix 
Forumowicz

Wysłany: 21-08-2009, 00:00   

Hubeeert napisał/a:
Faraonix napisał/a:
Mają prawo i z niego korzystają. A nie daj Boże gdybys się wybrał tak na północ do Ulsteru ;-)

Czyli jak w nowoczesnych silnikach wszystko jest zabudowane plastikami to wszystko rozkrecaja i jak po ich sprawdzeniu okaze sie ze paliwo jest ok a poprzez odlaczenie pompy wystapily bledy w komputerze albo nie daj boze zapowietrzyli uklad i trzeba pojechac do serwisu na skasowaniu bledow to kto za to palci ? Wizyta w serwisie to minimum 100 euro za podpiecie do kompa i skasowanie bledow. A jesli producent stwierdzi ze przez ich ingerencje traci sie gwarancje na silnik to oni przejmuja dalsza gwarancje ?

Co do green diesla to chyba normalny diesel bez akcyzy z jakims dodatkiem zeby garda mogla to wykryc. Oficjalnie jest do traktorow itp. a tam przeciez sa normalne silniki

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 21-08-2009, 00:24   

:roll:
W baku masz pompę tak? Odłączą wężyk przed filtrem paliwa i włącza zapłon - paliwo samo poleci do pojemnika :roll:

:lol: dream on

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Faraonix 
Forumowicz

Wysłany: 21-08-2009, 01:13   

Nie ma pompy w baku, pompa wtryskowa zasysa samoczynnie ze zbiornika poprzez filter, jak ja odlaczysz to mozesz zapowietrzyc uklad i jest problem. W komorze silnika jest filtr jedynie ale jak zaloze 2 akumulator bo tak fabrycznie tez czasem jest to nie ma dojscia tam. Zeby sie dostac do pompy lub filtra musisz wymontowac akumulator albo intercooler ? W dotatku tam jest masa kabli i silnik wraz pompa jest goracy. Kto to na ulicy bedzie robil podczas kontroli i jakim prawem ?

Przewody od zbiornika sa nieosiagalne bez kanalu pozatym rozszczelnienie ukladu nie wchodzi w rachube. To nie benzyna ze jest pompka i poleci samo do silnika. Zapowietrzysz uklad i auto stoi. Watpie zeby ktos takie cos ryzykowal bo wina na niego spada, mozesz byc umowiony na wazne spotkanie i go pozwac ze nie zdazyles i przez to staciles 50 tys. euro bo ci auto na drodze rozbieral. Kontrola na drodze chyba nie moze trwac kilka godzin ?

A propo jazdy na roznych niedozwolonych paliwach slyszalem ze do przewodu wlewowego wciskaja druciaka - taki do szorowania garnkow. Nie moga wtedy wlozyc sondy do pobrania probki, a jak nie moga to ich problem, niech sobie kupia lepszy sprzet ktorym beda mogli. Kierowca nie odpowiada przeciez za droznosc rurek a paliwo przeciez sie wlewa. Choc wtedy moga sie wpienic i wymyslec cos innego. Ja wolalbym miec podwojny zbiornik, niech sobie zassaja normalnego diesla i sie ciesza

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 21-08-2009, 01:28   

Faraonix napisał/a:
Kto to na ulicy bedzie robil podczas kontroli i jakim prawem ?

Pamiętaj - nie mieszkasz w Polsce - zresztą - widzę, że wiesz lepiej - rób jak uważasz i tylko mogę Ci podpowiedziec - dyskusja z Policją nie jest taka jak w Polsce.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2009, 12:36   

nie wiem jak jest w Irlandi, ale w UK wkładaja taka specialna pompe do baku i zasysaja paliwo do kontroli, wiem bo u mnie pod robota maja fajna miejcówke i czesto kontroluja diesele.

ps kiedys nawet policjant sie przygladał czy moja carisma GDI to czasem nie diesel :D

Faraonix 
Forumowicz

Wysłany: 21-08-2009, 12:53   

Moj tato widzial jak tez cos do baku wkladali i sprawdzali ja osobiscie nie. Ale poprzez wlew baku to chyba jedyna mozliwosc pobrania probki do kontroli, raczej nie moga grzebac i odkrecac nic z auta na ulicy.

shinai 
Mitsumaniak

Auto: , Galant 2,5 V6 sport
Kraj/Country: UK
Wysłany: 21-08-2009, 16:03   

Wydaje mi sie że to nie jest miejsce na dyskusje o nielegalnych manewrach (hubert w innych działach tepisz takie rzeczy). dla mnie chlopie to jestes typowym polaczkiem ktory tylko patrzy jak tu tylko jakis przekret zrobic, a potem wszyscy mowia ze czemu polacy maja zla opinie, zwlaszcza ze zapewne stac cie na normalne paliwo, chcesz mniej placic za paliwo kup mniejsze auto. Nie jestes w Polsce respektuj prawo.

werdew 
Forumowicz

Auto: Omega 2.2 Dti
Kraj/Country: UK
Wysłany: 21-08-2009, 19:52   

shinai napisał/a:
zwlaszcza ze zapewne stac cie na normalne paliwo, chcesz mniej placic za paliwo kup mniejsze auto. Nie jestes w Polsce respektuj prawo.

Jałć :lol: ale pojechałeś hardkorem :mrgreen:
Ja nawet gazu nie zakładałem :mrgreen:
Jak mawiał znajomy: " Stać Cie na konia, to i na bat wystarczy" :mrgreen:
ex: Galant 2.0 automat 98r
ex: SAAB 9-5 2.3t
ex: Astra 1.6 16v 01r
ex: MG ZT 190+ 2.5 V6 03r
ex: Volvo S40 automat 97r
aktu. Omega 2.2 Dti sedan 01r

Odpowiedz do tematu