Tanie CA |
Autor |
Wiadomość |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2009, 15:37
|
|
|
Hmm dzięki Kamyk. Kenwood w CA ponoć jest całkiem niezły, szczególnie seria KAC.
Mam w każdym razie większe przekonanie do niego.
Przemyślę to wszystko, kupie coś na pewno i wtedy dam znać.
A nie można tych rozdzielaczy zamontować bezpośrednio przed wzmacniaczem? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21953 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 17-08-2009, 17:00
|
|
|
KamykGdynia napisał/a: | Firma jest zupełnie niesłusznie wrzucana do worka z popularnymi markami niskiej jakości | Moim zdaniem również. A Blaupunkt to największa padaka na świecie tylko tunery radiowe w tych radiach są super. |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2009, 18:20
|
|
|
AnoniM79 napisał/a: | A nie można tych rozdzielaczy zamontować bezpośrednio przed wzmacniaczem? |
Da się jeżeli kupisz rozdzielacz 1xdamskie złącze-> 2xmęskie złącze.
Zwykle są one trudniej dostępne od wymienionych wcześniej przeze mnie.
Hugo napisał/a: | tunery radiowe w tych radiach są super. |
Niestety jest to dość obiegowa opinia i sprawdza się tylko w przypadku starszych modeli.
Te nowe mają niewiele do zaoferowania, nie słuchałem wysokich serii (w testach dość dobrze oceniane). |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 17-08-2009, 21:08
|
|
|
Jedziecie po Blaupunkcie jak po łysej kobyle, a czy ktoś z Was miał przyjemność sprawdzić jak gra wzmacniacz z serii GTA? Co Wy oczekujecie za tą kasę?
Poza tym napisałem, że w tej kategorii cenowej ten wzmacniacz oferuje najwięcej? Ten kenwood nie ma opcji 2+1.
KamykGdynia napisał/a: | BP które w znacznej większości są sprzętem CA dla ludzi nie wiedzących nic o nim. Nie jest to nic złego, w końcu ten segment sprzedaży jest znaczący natomiast świadomym wyborem wg. mnie będzie ten Kenwood. |
Ekspertem od CA to ja nie jestem, ale mój wybór odnośnie BP był w pełni świadomy. Czytałem o GTA4 na różnych forach w tym na elektrodzie i nie znalazłem jakiejś konkretnej krytyki. Opinii typu masuje z tubą plecy nie brałem pod uwagę, to tak uprzedzając sarkazmy.
Hugo, rozumiem, że miałeś do czynienia z tym wzmakiem? Czy bazujesz na info, bo brat szwagra ciotki powiedział?
Pozdro |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21953 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 17-08-2009, 22:50
|
|
|
KamykGdynia napisał/a: | sprawdza się tylko w przypadku starszych modeli | Akurat tymczasowo po sprzedaży JVC mam starego trupa (model LUBECK) i tuner jest naprawdę super, a kaseta oczywiście nie działa |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 18-08-2009, 07:40
|
|
|
Owczar napisał/a: | Jedziecie po Blaupunkcie jak po łysej kobyle, a czy ktoś z Was miał przyjemność sprawdzić jak gra wzmacniacz z serii GTA? |
Nie ma co się tak unosić, to tylko wzmacniacz
Tak, miałem przyjemność sprawdzić.
Cytat: | Co Wy oczekujecie za tą kasę? |
Chociażby poziomu Sonego XM starej serii ktory bije tego BP na glowę
Cytat: |
Poza tym napisałem, że w tej kategorii cenowej ten wzmacniacz oferuje najwięcej? Ten kenwood nie ma opcji 2+1. |
Nie wiem o czym mowisz wspominajac o 2+1. Dla mnie brzmi to jak jakas perwersja i wole moich wzmacniaczy w to nie mieszac
A tak na serio to 2 kan mostkujesz i masz razem.... 2+1=3 Chyba ze chodzi Ci o trimode - tutaj nie widzę takiej potrzeby.
Cytat: | na różnych forach w tym na elektrodzie i nie znalazłem jakiejś konkretnej krytyki. |
Noooo własnie. O ile Panowie z elektrody pomogli mi w wielu sprawach na tyle wiekszosci wypowiedzi nt CA nie da sie brac poważnie
Pozdrawiam
Kamyk |
|
|
|
 |
AnoniM79 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
biriapro
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Pruszcz gdański
|
Wysłany: 20-08-2009, 18:48
|
|
|
Blaupunkt MEMPHIS najlepszy "szmelc" jaki słyszałem a to i tak nie topowa półka Panowie nie generalizujmy marek Pozdrawiam
[ Dodano: 20-08-2009, 18:50 ]
Hugo napisał/a: | A Blaupunkt to największa padaka na świecie tylko tunery radiowe w tych radiach są super. |
|
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
|
|
|
 |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2009, 19:19
|
|
|
Hmm ten kenwood ma 4x35 prz 4 Ohm
i 4x50 przy 2.
Porównując do Blau to jest to mizerne, ale myślę, że to są inne RMS'y
Jeśli uważacie że ten KAC 746 kenwooda jest ok to zalicytuję.
Pzdr |
|
|
|
 |
biriapro
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Pruszcz gdański
|
Wysłany: 20-08-2009, 21:12
|
|
|
A jesli o wzmacniaczach mowa to co myślicie o next bardzo rzadka marka bodajże z Niemiec jak byś był zainteresowany to moge pogonić bo na hifonicsa zbieram,jutro podeśle foto
A co do danych to 4x80 rms przód hi pas tył low pas wizualnie robiony na axtona,co do grania to ciężko mi się wypowiedzieć bo kiedy na próbe podłączyłem to wcześniej wpiety był dls więc ciężko porównać,a tak ogólnie to ktoś słyszał może?Pozdrawiam |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 21-08-2009, 08:28
|
|
|
AnoniM79 napisał/a: |
Pzdr |
No i bdb decyzja, mysle ze bedziesz zadowolony |
|
|
|
 |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-08-2009, 20:25
|
|
|
KamykGdynia napisał/a: | AnoniM79 napisał/a: |
Pzdr |
No i bdb decyzja, mysle ze bedziesz zadowolony |
Przelicytowałem wszystkich i już dziś osobiście odebrałem.
Wzmacniacz już podłączyłem w samochodzie.
Pierwszy raz miałem do czynienia z czymś takim.
Instalacja poszła gładko.
Strojenie już znacznie dłużej.
Ustawiłem Sub na Lpf do 80Hz
głośniki tył na Hpf - powyżej 100Hz.
Przy okazji okazało się, że w mojej skrzyni (Sub) głośnik to była jakaś padaka i się lekko spalił (tzn zaczął charczeć, rzęzić itp. i przy okazji czuć było jakiś dziwny smród). Potem grał już znacznie ciszej... Mam nadzieję, że to głośnik nie wzmacniacz .
Ogólnie jestem zadowolony - w końcu mogę posłuchać muzyki głośniej i bez dziwnych trzasków.
Dzięki za rady i Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|