przymierzam sie do zakupu lancera 1.8 intense |
Autor |
Wiadomość |
bili5
Nowy Forumowicz
Auto: jeszcze laguna I
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-08-2009, 11:29 przymierzam sie do zakupu lancera 1.8 intense
|
|
|
Witam
Wszystkich jestem tu nowy.:)
Zamierzamy sie z moja polowica do zakupu nowego lancera, i teraz pytanie jaki salon polecacie w okolicach slaska poniewaz jak czytalem polecacie bialystok troche daleko;/
Bylem wczoraj w salonie sobczyk w katowicach.
I na moj gust lipa poniewaz (czytajac co wy wytargowaliscie to jestem pod wrazeniem) mi gosciu zaproponowal dodatkowo alarm za 1k i ze nic sie nie da utargowac. Poza tym powiedzial mi ze rabaty rzedu do 12k na 2009r moga byc gdzies w pazdzierniku.
A dzisiaj patrze na strone mitsu i widze ze maja jeszcze roczniki 2008 z rabatami nawet 10k.
i teraz pytanie do Was czy oplaca sie brac 1.8 intense SB z 2008 r. (nadpisze jeszcze ze interesuje mnie leasing).
Oprocz tego moja mama chce kupic colta 1.3 i tez oczywiscie mily sprzedawca poinformowal ze nie da sie nic utargowac i nie wiadomo czy beda rabaty poniewaz colty sie bardzo dobrze sprzedawaja.... jak na moj gust w czasie kryzysu jak ktos chce jakby nie patrzec kupic 2 samochody to powinni go "ciut" lepiej potraktowac ale moze sie myle..
Dobra rozpisalem sie troche poradzcie co zrobic.
Pozdrawiam wszystkich i z gory dzieki za pomoc. |
|
|
|
 |
mp29
Nowy Forumowicz
Auto: O3 2.0
|
Wysłany: 23-08-2009, 11:58
|
|
|
W Krakowie u Filipowicza po pierwszej rozmowie do SB Invite proponowali mi:
-ubezpieczenie gratis,
-dywaniki,
-czujnik cofania
-chlapacze - ale to już z dużym trudem
a i jeszcze gdyby był brany kredyt [ale nie ten z promocji 50/50] to mają coś dorzucić
A w salonie podawali Ci jakieś info jakie to są dostępne SB z 2008 ? W Krakowie brakuje nawet tych z 2009, podobno transport się opoźnił, trzeba czekać do września. |
|
|
|
 |
bili5
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-08-2009, 12:10
|
|
|
Akurat nic mi nie powali bo nic nie wiedzieli co maja jedynie ze maja na stanie 2 colty na salonie
wiec generalnie fajnie bylo hehe. |
|
|
|
 |
pekaes
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.8 Invite
|
Wysłany: 23-08-2009, 15:34 Re: przymierzam sie do zakupu lancera 1.8 intense
|
|
|
bili5 napisał/a: |
Bylem wczoraj w salonie sobczyk w katowicach.
I na moj gust lipa poniewaz (czytajac co wy wytargowaliscie to jestem pod wrazeniem) mi gosciu zaproponowal dodatkowo alarm za 1k i ze nic sie nie da utargowac. Poza tym powiedzial mi ze rabaty rzedu do 12k na 2009r moga byc gdzies w pazdzierniku.
|
1. Alarm to w porządnych salonach dają na wejściu Stąd mniemam, że ten w Katowicach do porządnych nie należy (do tego jedynie te dwa Colty...)
2. 12 tys. rabatu na 2009 rok? Brzmi interesująco, choć jak na moje oko bardzo mało realnie (dość powiedzieć, że na stronie Mitsu jest info, że dostępne są jeszcze auta z rocznika 2008 z rabatem 9,3 tys., no ale to już dwuletnie auto)). |
|
|
|
 |
bili5
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-08-2009, 17:07
|
|
|
alarm w cenniku mitsu ejst za 2k z groszami mi go proponowal za 1k i ze nic wiecej sie nie da urwac... ani dolozyc.
co do rocznika 2008 wlasnie tez to dzisiaj zauwazylem na stronce i powiem ze sie zastanawiam bo jest wersja wlasnie co mnie interesuje tylko ze za chwile bedzie mial wlasnie 2latka;/ ale nie wiem czy przy rabacie 9k to itak nie bedzie sie oplacalo a mysle ze i tak by sie dalo cos dolozyc do tego ze strony salonu.
jak sadzicie ladowac sie w taki interes z rokiem 08 czy lepiej poczekac do stycznia np. i kupic 09 tylk oze nie wiadomo jakie byly by rabaty.
pozdro |
|
|
|
 |
Pawcho
Forumowicz Pawcho
Auto: Lancer 1.8 SB Intense
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Kwi 2009 Posty: 265 Skąd: Sieradz
|
Wysłany: 23-08-2009, 22:47
|
|
|
Wersję wybrałeś niezłą Ja osobiście bym brał rocznik2008 z tym rabatem. Już wielokrotnie spotkałem się z opinią, że tylko u nas przy sprzedaży używanego auta patrzy się tak mocno na rocznik.Owszm jest ważny ale chyba ważniejszy jest przebieg, stan techniczny ogólne zużycie itp. A ten rabacik wydaje się zachęcający. |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-08-2009, 23:41
|
|
|
Temat ten pozwolil mi odkryc ze salon gdzie kupilem mojego Lancerka przestal byc autoryzowanym dealerem, a pozostal tylko ASO i niezaleznym dealerem Mitsu...
Mowie o MOTO Katowice na Paderewskiego...
Jakie sa w ogole kryteria? Kwestia zakupu przez MMC i poza nimi? |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
bili5
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-08-2009, 17:07
|
|
|
Ja bylem na francuskiej u sobczyka akurat, no ale jak pisalem nie byli mnie w stanie niczym zainteresowac ani nic zaoferowac pojade moze pod koniec tygodnia do zabrze zobaczymy co tam mi zaproponuja jak nie to pojade do krakowa:) |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 25-08-2009, 19:25
|
|
|
bili5, tylko wlasnie tam na Paderewskiego w MOTO byli bardziej chetni do negocjacji... i juz mialem Ci polecic gdy sprawdzilem, ze nie ma go juz na liscie autoryzowanych... (tylko serwis) |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
|