Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
21-10-2009, 15:59
[EAx 97-04] Galanty TD Płock Siedlce Rydułtowy
Autor Wiadomość
kamil87 
Forumowicz

Auto: brak
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-08-2009, 12:38   

W sumie to nie mam grubego portfela, ale jeśli bym znalazł zagazowaną wersję V6 to mógłbym bez problemu ją kupić. Bo jeśli miałbym kupić Gala i zainstalować do niego gaz to by mnie nie było stać i tak biorę pare tys kredytu, więc taka opcja odpada.
W sumie dzięki Wam zacieśniłem poszukiwania: TD albo V6 z gazem. Teraz zostaje tylko znależć odpowiedni model i cieszyć się jazdą.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 24-08-2009, 12:46   

kamil87, jeśli nie masz zacięcia sportowca to TD jest ciekawą opcją. Niestety, według mnie Galant nie ma idelanej trakcji na seryjnym zawieszeniu, na polskich drogach nie poszalejesz, wszędzie ograncizenia prędkości, dziury, radary, korki.
Nie wiem jakie masz doświadczenie jeśli chodzi o kierowanie autem, ale nadmiar mocy na początku nie jest dobry.
Hamulce w galu też pozostawiają wiele do życzenia, przedliftowe gale hamują bardzo słabo, co troszkę się gryzie z 2,5V6.
Plusy diesla są takie, że jeździsz w miarę tanio. W trasie przy dynamicznej jeździe pali 7 litrów, po mieście z klimą i mocniejszym wciskaniu gazu pali 9l. Według mnie to wynik nieżły biorąc pod uwagę konstrukcję silnika.
Jego największe wady wypisałem w FAQ. Jeśli dbasz to z głowicą nie musisz mieć problemów.
Nie masz butli w bagażniku, zapominasz co to świece, przewody, szarpanie podczas jazdy. Masz duże komfortowe auto i cieszysz się jazdą.

Ja może kiedyś pobawię się w VR-4 żeby poszaleć poza drogami publicznymi. Póki co mierzę siły na zamiary.
2,5V6 będzie na pewno droższy w utrzymaniu od TD bo na koszty utrzymania nie skłąda się tylko paliwo. Bierzesz kredyt, więc zastanów się czy rzucać się na głęboką wodę.

[ Dodano: 24-08-2009, 12:54 ]
kamil87, niestety w tym momencie nie widzę żadnego TD na allegro godnego zaineteresowania. Ceny z komosu... Może poczekaj na zakończenie wakacji to ceny się uspokoją troszkę.

kamil87 
Forumowicz

Auto: brak
Wysłany: 24-08-2009, 12:56   

No w sumie masz rację. Po pierwsze samochodem nie jeżdżę zbyt długo = 2,5 V6 :mrgreen:
Mieszkam w małym mieście, do pracy mam niedaleko, w sumie wszędzie mam niedaleko. Miesięcznie nie pokonuje dużo kilometrów, ale jestem przekonany że jak kupie kochanego Galanta to będe dużo więcej jezdził, chociażby na zloty.
Jak wspomniałeś nasze drogi nie są zbyt dobre, o czym wszyscy wiedzą więc może TD będzie dla mnie najlepszym wyborem. Szkoda by było gdybym ograniczał jazde ze względów finansowych.
W nawiązaniu do Twojej wypowiedzi odnośnie gazu to jeszcze bardziej mnie to utrwala.
Bardzo dziękuje za dotychczasową pomoc. Będe wrzucał jeszcze różne linki do oceny. Narazie nie znalazłem nic ciekawego z dostępnych ofert. :(

[ Dodano: 24-08-2009, 12:57 ]
Zakup planuje na początek września, nie chciałbym dłużej czekać, chyba że będe musiał ze względu na brak ofert. :evil:

[ Dodano: 24-08-2009, 14:03 ]
Mam jeszcze pytanie, czy jeżeli w ofercie pisze, że było wymienianych parę części, typu rozrząd itp. to mam sobie taki samochów odpuścić ? Awaryjny ? Czy to normalne ?

[ Dodano: 24-08-2009, 14:07 ]
Wracając do mojego pierwszego postu i samochodu nr 1. Czy jest może ktoś z Płocka, aby był tak dobry i oglądnął ten samochód ? Bo wg mnie mimo iż jest to uboga wersja to jego stan wizualny jest dobry i zastanawiam się jaki jest jego ogólny stan.

[ Dodano: 24-08-2009, 19:20 ]
Galanv 5
Dawałem już ten samochód ale sprzedawca zrobił nowe zdjęcia. Bardziej wyraźne

Galant 2.0 TD Siedlce 1999r, proszę o opinię.

Kod:
Cena (brutto):

15 200 PLN / 3 686 EUR
Typ:

Sedan / Limuzyna
Informacje:

Rok produkcji: 1999, 170 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Pojemność skokowa: 2000 cm3, olej napędowy (diesel), Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, ASR, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, ESP, światła przeciwmgielne
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:

AUTO W BARDZO DOBRYM STANIE TECHNICZNYM JAK I WIZUALNYM, BOGATO WYPOSAŻONE, ZAREJESTROWANE W KRAJU, NIE WYMAGA NAJMINIEJSZEGO WKŁADU FINANSOWEGO, GORĄCO POLECAM !!!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi