[MSS 1.6] Świst przy szybie czołowej |
Autor |
Wiadomość |
rafalwiec
Nowy Forumowicz
Auto: space star 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-08-2009, 12:20 [MSS 1.6] Świst przy szybie czołowej
|
|
|
Witam-po dłuższej przerwie znów przesiadłem się do miśka(w między czasie hondka-wiec tez japoniec)i wszystko było by ok tylko-czy ktoś poradził sobie ze świstem powietrza w okolicy przedniej szyby??szukam na forum i widzę ze uskarża się na hałas parę osób ale może ma ktoś na to patencik??powyżej 100 szału można dostać-wstępnie wydaje mi się że świszczy listwa dachowa w miejscu przejścia z szyby na dach.Ma ktoś "pomysła"?? |
Ostatnio zmieniony przez cns80 25-08-2009, 14:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
masha
Forumowicz MASHA
Auto: MSS 1.8 GDI AVANCE
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2007 Posty: 63 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-08-2009, 16:03 Re: Świst przy szybie czołowej
|
|
|
rafalwiec napisał/a: | Witam-po dłuższej przerwie znów przesiadłem się do miśka(w między czasie hondka-wiec tez japoniec)i wszystko było by ok tylko-czy ktoś poradził sobie ze świstem powietrza w okolicy przedniej szyby??szukam na forum i widzę ze uskarża się na hałas parę osób ale może ma ktoś na to patencik??powyżej 100 szału można dostać-wstępnie wydaje mi się że świszczy listwa dachowa w miejscu przejścia z szyby na dach.Ma ktoś "pomysła"?? |
Kolego. Może z bardziej prozaicznych: przyczyn zobacz czy nie masz zbyt wysoko umiejscowionych wycieraczek w stanie spoczynku. Jeżeli są ok. 8-10 cm od dolnej krawędzi szyby spróbuj je może przesunąć w dół. Może ten zabieg pomoże. |
_________________ Pzdr
MASHA
MSS 1.8 GDI AVANCE '01 |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 25-08-2009, 19:31 Re: Świst przy szybie czołowej
|
|
|
rafalwiec napisał/a: | Witam-po dłuższej przerwie znów przesiadłem się do miśka(w między czasie hondka-wiec tez japoniec)i wszystko było by ok tylko-czy ktoś poradził sobie ze świstem powietrza w okolicy przedniej szyby??szukam na forum i widzę ze uskarża się na hałas parę osób ale może ma ktoś na to patencik??powyżej 100 szału można dostać-wstępnie wydaje mi się że świszczy listwa dachowa w miejscu przejścia z szyby na dach.Ma ktoś "pomysła"?? | nie slyszalem jeszcze żeby taki świst występował w zdrowym miśku, takie rzeczy najczęściej wyłażą po nieudanej naprawie blacharskiej |
|
 |
brutus25
Forumowicz

Auto: MSS 1.6 Family 2003
|
Wysłany: 25-08-2009, 20:22
|
|
|
xjacobs, mam to samo a blacharki nie było. Przy ponad 120 km budza się świstaki, z tą różnicą że świst wydobywa się z dolnych okolic przedniej szyby lub kratek nawiewu. |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 26-08-2009, 00:02
|
|
|
brutus25 napisał/a: | xjacobs, mam to samo a blacharki nie było. Przy ponad 120 km budza się świstaki, z tą różnicą że świst wydobywa się z dolnych okolic przedniej szyby lub kratek nawiewu. | 1. raz slysze zeby w takich miejscach występował świst :O |
|
 |
dlugiad [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2009, 16:49
|
|
|
A sprawdzał ktoś czystość kanałów wentylacyjnych. czy przypadkiem nie ma tam żadnych listków które mogą powodować takie objawy? |
|
|
|
 |
|