|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: witek.w-wa 07-12-2007, 01:37 |
Mam zamiar kupić 3000GT, Proszę o Pomoc ??? |
Autor |
Wiadomość |
megapol [Usunięty]
|
Wysłany: 21-05-2006, 16:34 Mam zamiar kupić 3000GT, Proszę o Pomoc ???
|
|
|
Otóz mam zamiar stać się posiadaczem 3000GT. To będzie moje pierwsze mitsubishi w życiu, obecnie jestem fanem BMW,. Co byście poradzili na początek. Chce 3000GT napewno z przodem nowym, fajniejsze lampy. Największy dylemat to silnik , czy te 3000 ccm3 180PS dają radę z tą masą samochodu czy lepiej mocniejszą 225PS ???
Zna ktoś jakieś namiary do kogoś kto sprowadza takie wozy, albo ma coś fajnego na oku , byłbym wdzięczny za pomoc w zakupie. na allegro znalazłem coś takiego , chodzi mi coś takiego po głowie:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1180624
Ile taki samochód pali przy spokojnej jeździe ????
Z góry dziękuję
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 22-05-2006, 09:33
|
|
|
nie było wersji 180 ps, były 163 ps (3.0 12v, muł totalny - porównywalne do 320i), potem 225 ps (jakoś to jeździ), no i 285/320 hp (vr4 - tutaj wygląd w miarę dorównuje parametrom)
w przypadku 3000 GT musisz brać ze sobą do każdego egzemplarza DOBREGO mechanika który sprawdzi to auto... właściciele będą ci gadać że to auto jest super, wspaniałe itp. a w rzeczywistości po polsce jeździ zaledwie kilka nie-zarżniętych, nie-bitych 3000GT |
|
|
|
 |
rafi [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2006, 23:37
|
|
|
shovel napisał/a: | nie było wersji 180 ps, były 163 ps (3.0 12v, muł totalny - porównywalne do 320i), potem 225 ps (jakoś to jeździ), no i 285/320 hp (vr4 - tutaj wygląd w miarę dorównuje parametrom)
w przypadku 3000 GT musisz brać ze sobą do każdego egzemplarza DOBREGO mechanika który sprawdzi to auto... właściciele będą ci gadać że to auto jest super, wspaniałe itp. a w rzeczywistości po polsce jeździ zaledwie kilka nie-zarżniętych, nie-bitych 3000GT |
Widzę ,że kolega zamiast doradzać to psuję markę .Niebardzo rozumię "285/320 hp (vr4 - tutaj wygląd w miarę dorównuje parametrom" przecierz u kolegi jest tylko 60 koni i kolega jeżdzi takim miśkiem .?
Osobiście uważam ,że tą sprawą powinien zająć się Witek jego 3000GT jest no.1 w EUROPIE ( osobiście myślę , że niema drugiego takiego na świecie). |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24298 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 24-05-2006, 10:04
|
|
|
rafi napisał/a: | Osobiście uważam ,że tą sprawą powinien zająć się Witek jego 3000GT jest no.1 w EUROPIE ( osobiście myślę , że niema drugiego takiego na świecie). |
oj chyba jest - wiesz, amerykanie mają pieniądze i czas, by swoje auta pieścić
są też na świecie i inne narody, które mają podobne atrybuty - także ta nota jest trochę na wyrost (nie umniejszając autu Witka, które jest faktycznie w doskonałym stanie) |
|
|
|
 |
arrow [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 23:42
|
|
|
A ja powiem tak , samochody te potrafia sie odwdzieczyc za zainteresowanie ale sa tez kaprysne i nie polecam go totalnym laikom bo po prostu beda sie meczyc ,chyba ze chca zaczac przygode z ciekawym samochodem i czegos sie o nim dowiedziec , nie jest to samochod do eksploatacji bez oleju w glowie ,zreszta jak kazdy..., no ale chodzi mi o trzasniecie drzwiami i wyjscie z garazu , bo taka eksploatacja sie szybko konczy, mozna podejsc dwojako do tematu:
-kupic jak Witek autko w super stanie ale liczyc sie ze sporym wydatkiem i tylko utrzymywac jego stan lub ewentualnie cos podtuningowac jesli ktos to lubi,ja uwazam ze tego auta reczej nie nalezy ruszac ,choc tu o gustach nie bedziemy gadac
- kupic starszy model za mniejsza kase ale sobie go powolutku robic , ostatnio wlasnie robilem renowacje takiej starej SL i powiem Wam ze lubie patrzec jak praca daje efekt nie mowie tu o swojej SL
Tak czy siak dla chcacego nic trudnego !
a tak przy okazji RAFI powiem Ci ze moje 225 KM ladnie sobie radzi i 7 sek jak na 1600 kg to uwazam niezle biorac pod uwage wiek |
|
|
|
 |
witek.w-wa
Forumowicz

Auto: 3000GT VR4 Europa 2 gen.
|
Wysłany: 08-06-2006, 00:20
|
|
|
Wersja europa 286 istnieje tylko na papierze, faktycznie jest to 320. Roznice to w europie dodatkowe spryskiwacze reflektorow, brak aktywnego wydechu, wezsza felga i automatycznie opona, wieksze turbiny 13 zamiast 9 (pod koniec i w USA montowano 13), brak oryginalnego radia, brak ogranicznika predkosci, nie podswietlane lusterka w klapkach przeciwslonecznych, szersze miejsce na tylna rejestracje, ukryty hak z przodu, brak podswietlenie maski, no i wiadomo odpowiednie migacze i oswietlenie, kreci o ok 250 obrotow wyzej niz USA, jeden ze wskaznikow jest zegarkiem
Arrow ma racje sa dwie drogi...... |
_________________ 3000GT VR4, Europa, 2 gen. 2001
 |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 21-07-2006, 19:17
|
|
|
heh, pare sprostowan, sadze ze bmw 320i z racji swojej masy odjedzie 180konnemu GTO.
kiedys niewierzylem ze takim autem jak GTOvr4 da sie krecic baczki na asfalcie, widzialem filmik klubu z szwecji, nieweim czy to byla seria ale baczek pierwsza klasa tym autkiem wychodzi.
a text showela ze vr4 moc dorownuje wygladowi jest oczywista, samochod przynajmniej wyglada jakby mial ponad 400 koni, katalogowe 5,9 to w tych czasach troche malo.
jednak gdybym mial gdzie trzymac GTO to kupil bym go sobie bez wachania. |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24298 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 23-07-2006, 21:09
|
|
|
nie wiem, jak z 320i, ale 520i, to Daniel swoim Coltem C52 robi jak chce |
|
|
|
 |
|
|