[2G 95-99] turbina do Eclipse |
Autor |
Wiadomość |
sebcio
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 2GT 1995
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-08-2009, 18:44 [2G 95-99] turbina do Eclipse
|
|
|
witam wszystkich jestem tutaj nowy mam eclipse 2GT z 1995 roku wersja amerykanska.Mam pytanko zastanawiam sie na zalozeniem do mojego autka turbiny i mam pytanko czy jest to wogule mozliwe jaka musiala by to byc turbina i jaki jest koszt takiej przerobki.Z gory dziekuje za odpowiedzi na nurtujace mnie pytanka.Pozdrawiam!!! |
_________________ Sebcio |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 22-11-2009, 10:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 24-08-2009, 22:14
|
|
|
sebcio, nie ma takiego modelu Eclipse jak GT Jest RS, GS, GST, GSX. Określ jaki model posiadasz, a my podpowiemy co zrobić. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 24-08-2009, 23:08
|
|
|
no i oczywiście zdjęcie silnika Adaho, bo może tam siedzieć 420a a może siedzieć 4G63
sebcio tak czy inaczej, zaczyna sie od około 4 tys jak kupisz same używane seryjne części od silnika 4G63T, poprzez około 10tys na w miare dobrym komplecie części wraz z wałem, tłokami, kolektorami i przepustnicą od wersji turbo aż do 20tys na nowych częściach...
uzbierasz 10k to coś zdziałasz jak będziesz cierpliwy, pomysłowy i pracowity
możesz zrobić swap silnika, kupić używany silnik turbo na ebayu, też wyjdzie w sumie koło 10k
i pamiętaj, ze wzrostem mocy, zmieniasz hamulce i zawieszenie
i im więcej mocy tym więcej wahy i droższe utrzymanie ... |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
sebcio
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-08-2009, 09:04
|
|
|
Dzieki za odpowiedz kase mam ale czy warto czy nie lepiej kupic Eclipse z turbina i naped na 4 kola musze to przemyslec.Dzieki za opdowiedz.Pomyslalem o tej turbinie bo poporostu wydaje mi sie ze mi jakos ten samochod slabnie.Ostanio scigalem sie z audi A3 1.9 TD rok ok 98 i mnie lykla wiec sie wkurzylem ze mnie jakis dizelek lyka:-( wiec kombinuje jak tam doladowac mocy to tej Eclipsy.Dzieki i Pozdrawiam !!!
[ Dodano: 26-08-2009, 09:14 ]
Chlopaki sorki jednak mam GS SILNIK 2.0 SFI DOHC 16V 420 A |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 26-08-2009, 19:44
|
|
|
kup lepiej eclipsa 4WD turbo, jednak te 200 koni na sam przód to troche zdradzieckie jest, a w zimie nieocenione, wg mnie jak już sie ma ecli to doprowadzić do dobrego stanu i jeździć
ale ile kosztuje audi a3? ile pali? i ile kosztują części? czysta kalkulacja, niema nic za darmo niestety, ecli to starcze auto za 5 tys złotych i mimo 150KM ma tylko 176NM a taki diesel pewnie ponad 250 jak nie ponad 300, to musi jechać ;p |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
Nikoś
Mitsumaniak
Auto: 2 razy civic 5G
|
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 26-08-2009, 22:47
|
|
|
Nikoś, to Turbina do Ecli GST czyli Turbo tylko lekko większa, do GS się nie nadaje bez większych modyfikacji opisanych w 1547 postach na tym forum |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 27-08-2009, 01:47
|
|
|
jak chcesz sie w to bawić to zacznij od kupna tego właśnie pamiętaj że trzeba zmienić troche (TROCHE) dolot, zmiejszyć kompresje na tłokach, wymienić wałki rozrządu a najlepiej głowicę no i wiele innych rzeczy ale jak chcesz układać te klocki, to zacznij od kupna tego klocka potem już tylko z górki xD |
|
|
|
 |
sebcio
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-08-2009, 09:07
|
|
|
Oki dzieki wiec chyba sobie oduszcze za duzo przerobek ile kosztuje eclipse seria 2 4WD turbo i kto chce sprzedac?:-) |
|
|
|
 |
Nikoś
Mitsumaniak
Auto: 2 razy civic 5G
|
Wysłany: 27-08-2009, 09:12
|
|
|
Oj na 2 g z turbo i napędem na dwie osie jusz troszke będziesz musiał wydać myśle że za 20 dostaniesz w fajnym stanie |
_________________ Nikoś widzi Nikoś wie, że trzy diamenty są THE BEST |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 27-08-2009, 10:53
|
|
|
niesą tanie ale przecież przeciętny kowalski takiego niema a takim to już można pobrykać |
|
|
|
 |
artj
Nowy Forumowicz
Auto: Calibra
|
Wysłany: 21-10-2009, 17:04
|
|
|
Kurcze Ja również chorowałem na Eclipse II gen z turbiną i 4x4
A że nie miałem kasy to kupiłem niemca z takim zestawem |
|
|
|
 |
beben1982 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
MATi1G
Forumowicz
Auto: Eclipse 1G N/A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 337 Skąd: WWA/Raszyn
|
Wysłany: 12-11-2009, 17:21
|
|
|
Jest to jedynka klubowa dość ostro zmodyfikowana ,dużo $erca włożone i ciężkiej pracy z tego co wiem auto chodzi świetnie no i jest to AWD Godne polecenie |
|
|
|
 |
|