Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
zawieszenie
Autor Wiadomość
yetti768
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 20:03   zawieszenie

sory za ponawianie tematu ale nie moglem znalesc wczesniejszegho postu.
powracam znowu do tematu zawieszenia. bylem juz w paru sklepach z czesciami i z tego co mi wiadomo to z amorami nie bedzie problemu ale sprezyny to juz inna bajka, a mianowicie normalne sprezyny to jeszcze dostane ale ja szukam niebieskich krotszych. na allegro niestety tez nic nie znalazlem. Moze mi ktos powiedziec gdzie dostane takie sprezynzy do cari zeby autko obnizyc o jakies do 4 cm?? i jakie to musza byc(model czy dokladny rozmiar

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 24-01-2007, 20:09   

a czemu akurat niebieskie?? to jakas firma ?? :shock: :lol:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 21:06   

yetti768 napisał/a:
Moze mi ktos powiedziec gdzie dostane takie sprezynzy do cari zeby autko obnizyc o jakies do 4 cm??

wszedzie tj. w kazdym sklepie tuningowym i nawet bedziesz mogl sobie kolor wybrac:
czarne - HR
czerwone - eibach, lesjoforce itd.
zielone - weitec
zolte - koni
hmm niebieskie :? bedziesz musial jednak poszukac ale sa tylk nie pamietam nazwy,
a kolor sprezyn musi pasuowac do koloru nadwozia :?:

yetti768
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 21:11   

nie nie o to chodzi mechanik powiedzial mi ze to jakas klasyfikacja jezeli chodzi o twardosc zawieszenia.
a co do tego sklepu tuningowego to w mojej wiosce tego niestety niema.
a nie znacie jakis dokladniejszych danych technicznych tych sprezyn bo w niektorych sklepach u mnie mieli nawet problemy ze zwyklymi sprezynami do cari.(mieli w katalogach tylko gdi)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 21:25   

o to mechanik pewnie przygotowywuje twoja cari na jakis OeS :D
z kupnem takich sprezyn nie ma problemu, wystarczy podac rok i silnik.

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-01-2007, 10:30   

Nie wiem jaką to ma twardość ale jest:
Zestaw sprężyn zawieszenia Lesjofors 4559200
Obniżenie: 35mm
Zastosowanie: Carisma hatchback i sedan do 1992.02, 1.6 i 1.9TD

Dobrane w/g katalogu Inter Cars. Poszukaj sobie tego modelu w katalogu producenta, to może dowiesz się coś więcej.
Sprężyny dostępne w Inter Cars - 1 komplet w centrali. Ściągają do dowolnej filii na drugi dzień. Cena detaliczna: 603.91zł
Macie filię u siebie:
Jelenia Góra, ul. Flisaków 10

bomar007 
Mitsumaniak

Auto: Carisma GDI
Wysłany: 27-05-2009, 18:03   

Czy można do Carismy kupić sprężyny do tyłu które będą sztywniejsze od standardowych (nie chodzi mi o obnizone zawieszenie) o tej samej długości. Pytam się bo mam wrażenie że te które mam to są trochę za miękkie ( przy 4 osobach, dość mocno tył potrafi się bujnąć na nierówności, duży skok sprężyny). Mam 150tys km i amortyzatory w dobrym stanie około 80%
Pzdr

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 27-05-2009, 18:38   

to ze maja 80% nei znaczy ze sa dobre, napisze po raz kolejny - przed wymiana tyl ok. 70% po wymianie - 63%, a roznica w prowadzeniu na nowe nieporownywalnie lepsza od starych amorow
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

SHARK1979 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Wysłany: 28-05-2009, 00:59   

http://moto.allegro.pl/it...hi_eclipse.html
Pytaj tu ja kupiłem za niezłe pieniądze -40 :mrgreen:

[ Dodano: 28-05-2009, 01:00 ]
A jak chcesz zobaczyć jak to wygląda wejdź w mą galerie :wink:

[ Dodano: 28-05-2009, 01:02 ]
bomar007 napisał/a:
mam wrażenie że te które mam to są trochę za miękkie

wsadź pomiędzy sprężyny gumy usztywniające i będzie git, ja tak kiedyś miałem, koszt koło 4zł za sztuke :)

Najładniejsza Cari zlotu 2011 :)
Najładniejsza Cari zlotu 2012 :D
Najładniejsza Cari zlotu 2013 :mrgreen:
Najładniejszy Colt zlotu 2014 :D :D

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 28-05-2009, 08:10   

Przekładki powodują zmniejszenie przyczepności na nierównościach i na tyle zwiększają nadsterowność a na przodzie podsterowność. :badgrin:

bomar007 
Mitsumaniak

Auto: Carisma GDI
Wysłany: 30-08-2009, 20:04   

Wczoraj założyłem nówki amortyzatory KAYABA i różnica jest kolosalna (gazowe), nie puka, a samochód zupełnie inaczej się prowadzi, tył sztywny, ładnie przejezdza nierówności. Wcześniejsze miałem Monroe olejowe (na 90% oryginał) niby wychodziło ponad 60% sprawności a poruszanie się po pofałdowaniach było tragedią ze względu na bujnięcia . Sprężyny są oki :)

maverick001 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander 2,0
Wysłany: 21-09-2009, 22:46   

Witam , jestem nowy u was w klubie dlatego też jest bardzo milo mi powitać wszystkich. jestem posiadaczem już 2 Carismy. Pierwsza byla to GDI z '97 , coż ogolnie fajne autko ale miala problemy z falujacymi obrotami. Teraz jestem posiadaczem Carismy 1,6 90 KM silnik pracuje fantastycznie lecz mam ogromny problem z zawieszeniem z tyłu , strasznie mi skrzypi, ostatnio przesmarowałem smarem w sprayu i nic , bez rezultatu. Nie moge zlokalizować co mi tak skrzypi ponadto jest tak straszne twarda , że gdy jade po dziurach to boje sie , że mi koła odpadna a amory wymieniałem 3 mce temu. Proszę o pomoc w " zllokalizowaniu skrzypienia"

adaśko 
Mitsumaniak

Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Wysłany: 21-09-2009, 23:36   

ja bym obstaiwał ktoraś z tulekek metalowo gumowych ale to juz trzeba na szarpaki sie przejechac i zobaczyc co i jak bo jest tam tych tulejek troszeczke

SHARK1979 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Wysłany: 12-10-2009, 14:06   

maverick001 napisał/a:
strasznie mi skrzypi,

Jeśli objawy najczęściej po deszczu lub wilgotnym to temat był kiedyś, więc wszystko rozbija sie o oryginalne sprężyny, jak dostają piasku jest taki efekt, dwie rady: wymiana sprężyn np: -35 :wink: albo są w sklepach moto takie gumy do usztywnienia zawiesz i to zakładasz i po sprawie koszt tego 4zł za sztuke :) pozdro

Najładniejsza Cari zlotu 2011 :)
Najładniejsza Cari zlotu 2012 :D
Najładniejsza Cari zlotu 2013 :mrgreen:
Najładniejszy Colt zlotu 2014 :D :D

Odpowiedz do tematu