|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Spot w formie... biwaku |
Autor |
Wiadomość |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-07-2006, 18:17 Spot w formie... biwaku
|
|
|
No wlasnie - co byscie powiedzieli na taka forme ? Moglibysmy gdzies wyskoczyc paka na sobote/niedziele, zabrac ze soba namioty, wieczorkiem spokojnie usiasc przy piwie...
Proponowalbym przyszly tydzien - moze Kaszuby, moze gdzies nad morzem.
Czekam na Wasze opinie... |
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 21-07-2006, 08:55
|
|
|
Pomysł fajny, nawet bardzo. Muszę jednak wiedzieć o nim wcześniej, bo sprzęt biwakowy mam w Malborku i przynajmniej tydzień przed wyjazdem muszę mieć możliwość przewiezienia go do 3miasta.
Pogadam z Baśką - mamy działkę w Ocyplu, więc może uda się coś tam zorganizować. Niestety całkiem goła - czyli żadnej infrastruktury tam nie ma. No i nie wiem ile aut by się mogło zmieścić - myślę, że góra 5-7 - żeby jeszcze miejsca na namioty starczyło. |
|
|
|
 |
fiszhop [Usunięty]
|
Wysłany: 22-07-2006, 00:26
|
|
|
Tomek,dobry pomysł Chętnie podjedziemy z Hipkiem.Co do spraw organizacyjnych to dryndnij do mnie bo od 25 07.bede pozbawiony netu
a w nowym miejscu pewnie gdzieś za dwa miechy dokopią się do mnie z kablem |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 23-07-2006, 20:54
|
|
|
Dobra - po rozmowie: działka jest za mała (500 m2, ale są drzewa itp.), by pomieścić tyle aut, co napisałem. Przemyślałem, i żeby spokojnie manewrować wśród namiotów (linki) to max. 3-4 auta.
Dlatego jest inny pomysł - kajaki. Mamy miejsce - Czarna Woda - bierzemy kajaki i płyniemy w zależności od chęci: 12 (4h), 20 lub 30 km (ok. 10 h), po drodze wypijając góra 2 piwka, żeby zdążyło wywietrzeć. Gość potem przyjeżdża po kajaki i po nas. Na miejscu jest infrastruktura - krany, kible, pole namiotowe, sklepy itd. Po przybyciu więc albo się rozbijamy i palimy ognisko, albo wracamy (pod warunkiem trzeźwości - kto wypije więcej jak 2, to osobiście zadzwonię po policję, żeby go zwinęła).
Miejsce znamy od lat, bo jeździmy tam już przynajmniej od 2001 roku. Gość - właściciel - też ma Mitsubishi (L300 4G63, gaźnik) i już dawno chciał je wymienić, gdyby nie to, że się nie psuje .
Musimy tylko już zarezerwować miejsce i kajaki (min. 2 tyg.), bo inaczej dadzą nam bez kila i będą się kręciły w miejscu - tragedia a nie frajda z pływania. A jakie krajobrazy po drodze - bezcenne
Aaaa - cennik - o ile pamietam, to kajak za dobę to ok. 20 zł, pluz przyjazd po nie - jakieś 50 zł do podziału na kajaki - jak będzie np. 5, to każdy płaci 10 zł.
Dodatkowo - na samym końcu (przy 30 km, chociaż to mordęga) jest leśniczówka, gość ma bigosik, strzelnicę - super frajda. Ew. obok jest pole wymiotowe.
To tak wygląda ogólnie - przedyskutujecie? |
|
|
|
 |
Tomba [Usunięty]
|
Wysłany: 23-07-2006, 22:00
|
|
|
tja pomysł całkiem niezy jak by co to pewnie bede chetny |
|
|
|
 |
scandik [Usunięty]
|
Wysłany: 23-07-2006, 22:34
|
|
|
Pomysł jest fajny. ja bym sie na zapisał |
|
|
|
 |
zachar [Usunięty]
|
Wysłany: 23-07-2006, 22:38
|
|
|
pomysl macie idealny my tak w szczecinie bawilismy sie w ten weekend |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 24-07-2006, 10:10
|
|
|
Ale mało chętnych... - jeśli bedziemy jechać, to musimy ustalić konkretnie. Śruba - może powysyłaj do wszystkich maila, żeby się wypowiedzieli w temacie.
Proponuję sobotę 19.08. Jak się nie zbierze min. 5 kajaków (ale takich na 100%), to nie zawracam gościowi głowy. Kajaki są 2 osobowe - jak ktoś chce płynąć z dziećmi, to może ew. trzecią osobę z tyłu dołożyć. Info muszę mieć napóźniej do przyszłego poniedziałku, co wcale nie gwarantuje, że uda się zarezerwować kajaki - czasem gość ma zgłoszeń na ponad miech naprzód. I teraz ważne - zostajemy tam na noc czy wracamy. Jak zostajemy, to możemy popłynąć więcej km, bo nie będziemy się spieszyć - byle przed nocą rozbić wymioty. Miejsce na ognisko jest, kibelki są, umywalki też - ja serdecznie polecam, bo od lat przynajmniej 1 weekend w roku tak spędzam. Acha - dla bojących się - jest to rzeka Wda, z reguły jest tak, że widać jej dno, a czasem się wręcz ociera kajakiem o piasek - jest tam tak płytko, że naprawdę ciężko byłoby się utopić. |
|
|
|
 |
Rafal2 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2006, 13:51
|
|
|
Super pomysł, jak coś to dajcie znać. RGX
[ Dodano: 24-07-2006, 13:54 ]
A, jeszcze jedno. Zarejestrowałem się jako Rafal2 na nowo bo coś nie moglem sie zalogować, a po dostaniu nowego hasła tez mnie wywalało. Rafał |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2006, 16:43
|
|
|
ajj szkoda ze nie jestem w Polsce:( ale to juz niedlugo sie zmieni |
|
|
|
 |
raddex
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
|
Wysłany: 24-07-2006, 22:12
|
|
|
ja odpadam, wiadomo dlaczego, synek za mały jeszcze |
_________________ Mitsubishi Lancer GT 2,4 MIVEC - 2016 US ver.
Mitsubishi Galant Kombi 2,0 elegance - 2001r. - LPG - sprzedany
Mitsubishi Lancer Kombi 1,6 16V 113KM, 1997r. - sprzedany 05.07.2010
 |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
|
Wysłany: 26-07-2006, 12:26
|
|
|
kajaki są fajne, ale... odciski na rękach robią się bardzo bolesne
Krzyżak pisał o działce w Ocyplu, ja z kolei mam działkę w Osieku (tam, gdzie są organizowane festiwale muzyki gospel) - kilka kanap jest w domku, trochę miejsca na namioty też...
A Wda też płynie całkiem niedaleko (na jez. Kałębiem, nad którym leży Osiek, często startują kajakowe wycieczki) |
_________________ Oto jak sobie zaśpiewałam do kawałka Leszka Falińskiego z Dżemu:
https://youtu.be/Jl4lvnKijX8
A tu Hymn Mitsumaniaków: http://www.akbi.pl/image/mitsu_hymn.mp3
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 26-07-2006, 12:46
|
|
|
Ja pojadę i do Osieka, jak będzie trzeba. Ale coś ruch w temacie niewielki - widzę, że nic z tego nie wyjdzie.
Z tym, że na nasze działki to możemy w każdej chwili jechać, a kajaki, to muszę mieć min. 2 tyg., żeby zamówić. Do piątku czekam na jakieś deklaracje - jak nie będzie, to możemy próbować u Efy - jeśli się zgodzi i jej też będzie pasowało. |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
|
|
|
|