Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C5xA] Colt 1.5 GLXi 91r. + LPG ?
Autor Wiadomość
kamil09 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1.5 GLXi 12V 92r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-09-2009, 12:30   [C5xA] Colt 1.5 GLXi 91r. + LPG ?

Witam wszystkich. O roku jestem posiadaczem colcika, jestem z niego zadowolony, ale przydal by sie samochod z gazem. I tu wlasnie moje pytanie. Czy do mojego colta 1.5GLXi 91r. , przebieg ; 212065 jest sens zakladac instalacje gazowa?

PABLO998 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,6; Outlander I 2,4
Wysłany: 05-09-2009, 12:34   

Ja mam takiego Colta z instalacją gazową i nie narzekam. Instalację założyłem, jak miałem 180 tys, a teraz mam 310 :) . I dalej jeździ, a owa instalacja zwróciła się już po 16 tyś. Tylko trzeba pamiętać o wymianie świeć, kabli itd, częściej niż przy jeździe na benzynie. Ja bym polecał.

kamil09 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1.5 GLXi 12V 92r
Wysłany: 05-09-2009, 12:47   

Wielkie dzięki za odpowidz. Chyba skusze sie na zalozenie tej instalacji :) Pozdrawiam

rus_one 
Mitsumaniak

Auto: Colt(sold) MSR 1,8 94r sold
Wysłany: 05-09-2009, 21:49   

I tak gazownik powinien sprawdzić najpierw silnik czy się nada. Jeśli tego nie zrobi, to znaczy że zakłada do wszystkiego, a potem unika klientów jak ognia... Jak masz ciśnienia ok i nie pali oleju to zakładaj.

A to mój colcik :-) )) Sprzedany... MSR 1,8 automat 94 r sprzedany... MM nr. 507 Obecnie hmmm- opel

Uploaded with ImageShack.us

dekolt 
Mitsumaniak

Auto: Space Gear PA4W , Colt C52
Wysłany: 13-10-2009, 01:22   

PABLO998 napisał/a:
Ja mam takiego Colta z instalacją gazową i nie narzekam. Instalację założyłem, jak miałem 180 tys, a teraz mam 310 :) . I dalej jeździ, a owa instalacja zwróciła się już po 16 tyś. Tylko trzeba pamiętać o wymianie świeć, kabli itd, częściej niż przy jeździe na benzynie. Ja bym polecał.

a ja stoję przed dylematem, zdejmować czy zostawiać gaz.
z pewnych powodów muszę zalegalizować lub zdjąć ;)

i teraz liczę i kombinuję, bo wolałbym wrócić na Pb, ale koszta..
gazownicy proponują w okazyjnej cenie instalke (w kosztach przejechania 2700km na Pb)
i nie wiem co wybrac... co robić.

Auto właśnie na demontażu gazu. Postanowiłem, że jednak Pb, ale zostawiam rezerwę na powrót do gazu (z możliwością doinstalowania później).

No i efekt jeżdżenia na LPG - przepływomierz do wymiany, zostały strzępy, gaz zdjęty.
PS.
Gaz zdjęty, ale przepływomierz cały, bo działa nadal. :)

Odpowiedz do tematu