Chcę kupis Grandisa |
Autor |
Wiadomość |
vidus19790805
Mitsumaniak

Auto: carisma 1.8 gdi elegance 2000r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-09-2009, 16:26 Chcę kupis Grandisa
|
|
|
chce kupic tego grandisa napiszcie mi czy warto........ tu jest link http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9188083
moze cos niepokojącego zauwazycie ....... pozdrawiam |
_________________ Nie ma to jak Mitsubishi
 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 11-09-2009, 17:05
|
|
|
emblemat z tylu Grandis jakby byl krzywo przyklejony ale to moze kwesta zdjecia jest
poza tym ladne z wydladu autko
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Grandisek
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis
|
Wysłany: 19-09-2009, 10:33
|
|
|
auto wygląda bardzo fajnie i ma super wyposażenie, ale...
parę miesięcy temu byłem w podobnej sytuacji, też szukałem Grandisa
po obejrzeniu kilku fur mam tylko jedno spostrzeżenie: auto przyjechało z zagranicy, kosztuje obecnie 47.800, sprzedający spuści cenę do 47.000, sam musiał zapłacić za transport jakieś 1000, zostaje 46.000 od tego odejmij marżę komisu, gdzie kupił to auto, np. Belgia myślę, że jakieś 2-3 tys (poszukaj na google informacji na temat przebijanych numerów aut z tego regionu - mi aż kopara opadła i pamiętaj, że jeśli auto będzie z "wadą prawną" to ci je odbiorą i jeszcze będą ciągać) zostaje 43000 a komisant w polsce też chce coś zarobić czyli masz 40000. Odpowiedz mi, kto sprzedaje auto warte jakieś 14000 po upływie niespełna 3 lat za 28% ceny? Ja za swojego, kupionego w tej wersji w Polsce, serwisowanego regularnie w ASO, z wymienionym rozrzadem itp o przebiegu 100000 dałem 72 koła. Byćmoże ktoś napisze, że dałem się zrobić w ... , ale wiem czym jeżdżę, spokojnie przekraczam garnicę, nie boję się kontroli policji i śpię spokojnie. A w ASO jak pojechałem na 1 przegląd, to mi powiedzieli, że mam bardzo dobre i zadbane autko, które jeszcze parę setek km przejedzie. Powodzenia w szukaniu, ale w autach okazji nie ma i to jest smutna, ale zamknięta historia. Powodzenia, i gdybyś miał pytanka na temat Grandkó to wal śmiało. |
|
|
|
 |
w_dobro
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DID 2006 Raliart
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 91 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 20-09-2009, 08:38
|
|
|
Prawie widziałem to autko... dzwoniem ale podobno autko zaliczkowane(1000 PLN)chciałem porównać z moim pewne elementy(taka chora ciekawość)
Sprawdź kolego sobie mobie.de..jeśli ustawisz aukcje prywatne(raczej nie kombinowane autka w przeciwieństwie do kupowanych u handlarzy...głównie turków)
CENY TO 12-13TYS EURO...do przemyślenia.
Ja za swojego(salon kraków, odkupiony od człowieka który kupił go w salonie...czekałem na koniec leasingu)ten sam rocznik identyczne wypos. zaplaciłem prawie 58 tys.,mniejszy przebieg ale to nie jest takie "ceno dawcze" |
|
|
|
 |
vidus19790805
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-09-2009, 21:14
|
|
|
dziekuje wam bardzo koledzy ..... tez sklaniałem sie ku głembszemu sprawdzeniu samochodu .....jesli bym sie zdecydowal na autko to przed zakupem zalicze sewis mitsu i komende policji bo przecierz mozna proscic o sprawdzenie czy auto nie jest kradzione nawet gdyby to mialo kosztowac to wato takie jest moje zdanie ...... dziekuje za wskazowki i napewno zwroce sie do was jesli bede mial jakies wątpliwosci ...pozdrawiam |
 |
|
|
|
 |
Grandisek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-09-2009, 21:39
|
|
|
co do tego sprawdzania to nie jest to aż takie proste ...
sam interesowałem się tym tematem parę m-cy temu
generalnie spojrzą, sprawdzą numery vin i to wszystko
trzeba by jeszcze sprawdzić czy chociaż niebite numery albo ćwiartka nieprzespawana a tu już jest problem
generalnie dziwi mnie to, że nie można za odpłatnością dostać pełnej ekspertyzy od fachowca
p.s. grandis ma mała wadę - dość mocno słychać silnik - jest to ciszej niż w innych popularnych vanach, ale ...
dużo daje klapka pod kierownicą, której oryginalnie nie ma (tzn dodałem trochę wygłuszeń i między innymi tą klapę i efekt jest zadziwiająco dobry) - polecam |
|
|
|
 |
vidus19790805
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-09-2009, 06:23
|
|
|
OOO dziekuje kolego a czy masz pomysł jak sprawdzic czy nie sa bite numey lub wspawana ćwiartka..??? a jak juz zakupie tego grandisa to poprosze o szczególy tej modernizacji ....dziekuje i pozdrawiam |
 |
|
|
|
 |
Grandisek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-09-2009, 22:15
|
|
|
mogę poradzić tylko rzeczoznawcę, który na ocdzień pracuje w firmie ubezpieczeniowej bo fachowcy potrafią zmienić ćwiartkę i wspawać idelanie w miejscach fabrycznych spawów
dlatego kupiłem auto krajowe )) ze znaną historią, jednym właścicielem i naprawami w aso
widzę, że się nie spieszysz, więc może mojego Ci za jakiś czas swojego Grandka odsprzedam ))
w każdym razie życzę powodzenia i jak najmniejszej liczby wypadów w celu obejrzenia auta z rozczarowaniem na miejscu - nie rozumiem, dlaczego sprzedawcy tak często czerpią dziką przyjemność z tego, że ktoś przejedzie kilkaset km i na miejscu ... wiadomo, małą ryska zmienia się w wymianę wielu elementów albo zapominają, że na tylnej kanapie jeździł pies |
|
|
|
 |
vidus19790805
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-09-2009, 10:18
|
|
|
dzieki bardzo ....co do spieszenia sie to fakt nie spiesze sie za 2 tygodnie jade do niemiec poogladac kilka grandkow i zobaczymy moze bedzie cos fajnego i oczyiscie bede sie starał aby od osoby prywatnrj (niemca lub holendra) i pierwszego wlasciciela ...... co do zeczoznawcy jesli kupie za ganicą to juz nie bedzie potrzebny....... pozdrawiam |
 |
|
|
|
 |
30_alan [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2009, 00:39
|
|
|
Co widac z linku:
- auto z południowej Francji, region Tarn-et-Garonne
- sprowadzone przed sierpniem 2009 (na podstawie wzoru blach)
- auta porownywalne we Francji to ok. 15.9K EUR, np. tutaj:
http://www.autoscout24.pl...id=l1y4q3qdjpuv
- zastanawia kolor - nie widzialem osobiscie jeszcze takiego grandka w fioletowej barwie - ja mam cool silver i widzialem w salonie jeszcze srebrny wpadajacy w braz)
- zastanawia stan lakieru - idealny po 190K przebiegu.... we Francji.... malo prawdopodobne
- DID z 2006 roku mialy 136KM (100kW)
- klimatronik jest podwojny (strefa przod/tyl) - nie potrojny jak to pisze ktos w ogloszeniu
Jesli szukasz aut w Niemczech to zanim pojedziesz odwiedz ta strone:
http://www.gebrauchte.com...cfm?pg=2&cldn=1 |
|
|
|
 |
w_dobro
Forumowicz

|
Wysłany: 25-09-2009, 08:57
|
|
|
30_alan napisał/a: | Co widac z linku:
- auto z południowej Francji, region Tarn-et-Garonne
- sprowadzone przed sierpniem 2009 (na podstawie wzoru blach)
- auta porownywalne we Francji to ok. 15.9K EUR, np. tutaj:
http://www.autoscout24.pl...id=l1y4q3qdjpuv
- zastanawia kolor - nie widzialem osobiscie jeszcze takiego grandka w fioletowej barwie - ja mam cool silver i widzialem w salonie jeszcze srebrny wpadajacy w braz)
- zastanawia stan lakieru - idealny po 190K przebiegu.... we Francji.... malo prawdopodobne
- DID z 2006 roku mialy 136KM (100kW)
- klimatronik jest podwojny (strefa przod/tyl) - nie potrojny jak to pisze ktos w ogloszeniu
Jesli szukasz aut w Niemczech to zanim pojedziesz odwiedz ta strone:
http://www.gebrauchte.com...cfm?pg=2&cldn=1 |
JEST TAKI KOLOR.. WIDZIAŁEM SALONÓWKĘ W KRAKOWIE U FILIP... |
|
|
|
 |
Grandisek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2009, 16:50
|
|
|
na tym z francji jest fajne zuzycie - nawet producent zalozyl, ze nie spali mniej niz 6,6
p.s. ile wasze pala - moj dochodzi do 6,5 ale w weekendowy wieczor na dlugiej trasie
ogolnie w miescie 7,9; na trasie do 70 km 7,2 (normalna jazda z wyprzedzaniem) a raniutko jak nie ma jeszcze ruchu do na odcinku kilkunastu km jest 6,9
a jak u Was? |
|
|
|
 |
w_dobro
Forumowicz

|
Wysłany: 28-09-2009, 20:19
|
|
|
Grandisek napisał/a: | na tym z francji jest fajne zuzycie - nawet producent zalozyl, ze nie spali mniej niz 6,6
p.s. ile wasze pala - moj dochodzi do 6,5 ale w weekendowy wieczor na dlugiej trasie
ogolnie w miescie 7,9; na trasie do 70 km 7,2 (normalna jazda z wyprzedzaniem) a raniutko jak nie ma jeszcze ruchu do na odcinku kilkunastu km jest 6,9
a jak u Was? |
dziś rano w korkach 9/100km..normalnie na trasie 6,7-7,2 na 100...
wersja z tkw chipem(i tu podkreśl wężykiem że mitsu zrobiło z tym raillyartem dowcip) |
|
|
|
 |
30_alan [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2009, 23:37
|
|
|
O spalaniu mowiono sporo w watku Grandis ogolnie - Grandis a konkurencja
30_alan napisał/a: | Spalanie mojego grandka rowniez nie jest tak piekne jak podaje kolega TomCis. Moj rekord to 60km autostrada z tempomatem ustawionym na 130 i wynik 5.2l/100km.
Miasto to wyniki bardzo zroznicowane: od 7.5 do 11l/100km. Zwykle cos w przedziale 8.5-9.5l. Jazda powyzej 150km/h to spalanie ok. 10l/100km. Jazda bez tempomatu poza miastem to zakres od 7 do 9l/100km, zwykle 8-8.5. Do ksiazkowej wartosci sredniej (6.8) jest mi bardzo daleko.... Grandek juz dotarty, nie spodziewam sie juz zmiany na lepsze. |
|
|
|
|
 |
vidus19790805
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-09-2009, 10:26
|
|
|
dziekuje wam bardzo koledzy własnie sprawdzam strony od 30_alan mam nadzieje ze cos tam znajde bo juz szukam 2 miesiace ...... moze sie trafi cos ładnego ......pozdrawiam |
 |
|
|
|
 |
|