|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero 2,5 1994 LONG czy warto? |
Autor |
Wiadomość |
Bolszakoof
Nowy Forumowicz
Auto: Brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-09-2009, 13:23 Pajero 2,5 1994 LONG czy warto?
|
|
|
Witajcie, mam okazje kupic to Pajero
Nie znam sie kompletnie na tych autach, predzej jezdziłem A4 i teraz A6 takze terenówka dla mnie to coś nowego.
Prosiłbym Was o opinie na temat tego motoru - 2,5 z 1994 roku, na co powinienem uwazac?
Cena 15500 zł (??) |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 13-09-2009, 15:23
|
|
|
2.5 td. dość mułowaty 100 konny motor,raczej mało oszczędny(ale masa auta też nie mała),jednak bardzo trwały i raczej tani w ekspluatacji.(ptrafią siąść głowica,ale naprawiasz i latasz dalej,zwróć uwagę czy nie ma problemów z temp.itp...)..Kupując takie pajero najważniejszymi punktami które sprawdzasz to 1.)NAPĘDY (czy sprawne i jaki typ najlepiej kupić) 2.)RAMA.Na temat tych elementów jest sporo wiadomości na forum,proponuje abyś poszperał w celu nabycia umiejętności sprawdzenia ich.Reszta jak w innych autach...Buda potrafi rdzewieć(w audi miałeś ocynk więc nie było tam takich problemów),Ale ogółem b.sympatyczne auto i przednia zabawa w terenie.Ten model który pokazałeś mocno "zalatuje"shogunem,czyli angielską wersją...uważaj na to bo sporo jest w polsce przekładek z anglika..jak to poznać to też poczytaj na forum na pewno znajdziesz na ten temat...Trudno znaleźć ladny egzemplarz,ale kto szuka nie błądzi |
|
|
|
 |
Bolszakoof
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-09-2009, 18:15
|
|
|
ale co odnośnie ramy ?
Sprzedawca mówił coś nt lipnego grzania świec, że trzeba dość długo z rana kręcić żeby odpalić |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 13-09-2009, 20:30
|
|
|
odnośnie ramy-czy nie jest pordzewiała-często się zdarza,gdy w młodości auta ktoś nie zabezpieczył antykorozyjnie to rude wyłazi,szczególnie w okolicach tylnego mostu.A jak zapewne wiesz na ramie jest nr. nadwozia...Z tymi świecami morze być różnie(jak na razie jest ciepło więc nie sądzę)...ja mam np problem z układem paliwowym i też długo kręcę rano.Spróbuj poczytać w technicznym pajero 2...Na pewno jest coś nie tak bo pajero powinno palić od strzała... |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 13-09-2009, 22:27
|
|
|
Zapodaj zdjęcia środka.Odnośnie świec to raczej lipa.Co zrobisz zimą? Jaka skrzynia ES czy SS,czy ma blokadę tylnego mostu.2.5 przy Longu to troszkę mało a w teren to może być bardzo mało tak jak gołąbnapisał prawdą jest ruda w okolicach tylnego mostu.podaj nr VIN samochodu on dużo może pomóc i podpowiedzieć.Skrzynia manual czy automat? Napisz coś więcej i koniecznie zdjęcia bo to co podałeś to namiastka informacji.Popytaj kolegów z regionalnego forum może znają te auto lub poproś kogoś z danego regionu aby się z Tobą wybrał na oględziny. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Bolszakoof
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-09-2009, 06:32
|
|
|
jawaldek, Widze po podpisie ze mieszkasz tam gdzie ja na wakacje jezdze Ja nie mam takich terenów u siebie wiec mysle ze te 2,5 nie bedzie taka tragedia.
Dzis bede mial reszte zdjec i wiecej info to napisze, dzieki za podpowiedzi!
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9891889 oto link do ogłoszenia, auto to anglik, w 2000 sprowadzony z niemiec.
Co o tym sądzicie?
NR VIN : jmbonv440pj307316 : moze ktos go rozkodowac?
Pomóżcie koledzy bo nie wiem czy brać czy nie. |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 24-09-2009, 21:27
|
|
|
Bolszakoof napisał/a: | auto to anglik, w 2000 sprowadzony z niemiec. | czyli w papierach jest że anglik,czyli przeróbka->>chyba w przyszłości będziesz miał kłopot ze sprzedażą.Co mi się rzuciło w oczy to:poprawcie mnie bo nie znam wszystkich modeli ale->>tylna szyba,ta za kanapą jest zazwyczaj rozsuwana->tutaj brak-a czy są rozkładane siedzenia za kanapą,w tylnym zderzaku brak świateł, z jakiego samochodu zamontowana jest kierownica bo nie jest to oryginał.Wykładzina na podłodze nowiutka oj bardzo nowiutka->>zajrzyj pod nią,siedzenie kierowcy a właściwie jej deformacja świadczy że jeździła osoba ciężka (mam to samo w swoim Miśku ) Takim newralgicznym miejscem gdzie ruda lubi siedzieć na ramie to okolice tylnego mostu.Poprzyglądam się jeszcze zdjęciom i zobaczę.
Światła przeciw mgielne są ogromne tylko włącznik w oryginale jest po lewej stronie pod włącznikiem tylnych przeciwmgielnych a gdzie są tu?? Cena jest atrakcyjna->>porównaj ceny z tego rocznika.Koniecznie sprawdź napędy-jak?? sorki musisz poszukać na forum->>było to opisywane.VIN rozszyfruje spec i encyklopedia chodząca Gene Słaby rozruch,już pisałem->>co będzie zimą.I wracając do silnika 2500 jest za mały na ten samochód a jak pojedziesz w teren to może tak być właśnie.Ja osobiście szukał bym innego.
[ Dodano: 24-09-2009, 21:48 ]
Bolszakoof napisał/a: | a nie mam takich terenów u siebie wiec mysle ze te 2,5 nie bedzie taka tragedia. |
To tylko po płaskim bedziesz jeździł,zapomnij->> a jak w góry się wybierzesz to jak będzie->>no nie dasz radę ale jakim kosztem |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
|
|