|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kredyty |
Autor |
Wiadomość |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-08-2009, 11:50
|
|
|
A ja tylko dzieki kredytowi potrafie coś zaoszczędzić i mieć, spłaciłem już 3 kredyty na łaczną kwote 24 tys
Poprostu trzeba sobie dac za cel, że wpierw opłata na kredyt |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
halbog
Mitsumaniak Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
|
Wysłany: 26-08-2009, 12:11
|
|
|
Jak szukaliśmy kredytu na mieszkanie, to skorzystaliśmy z pomocy expandera. Doradzili, przeliczyli, wytłumaczyli i mimo, że wzieliśmy we franku . Jak się nam posypała Suzuki i z ekonomicznego punktu widzenia nie było sensu w nią inwestować, to wzieliśmy kredyt w PEKAO, gdzie mamy konto. Mieli akurat promocję dla stałych klientów i wyszło trochę taniej. Jesteśmy z ślubną przeciwnikami zadłużania się, ale mieszkania za gotówkę nie dalibyśmy rady kupić a MSS cenowo był dopasowany do naszych możliwości i mieliśmy 20% własnych pieniędzy. Zawsze wszystko dokładnie kalkulujemy, tak że raty nie stanowią lwią część naszego dochodu. Czego i innym życzę
Pozdrawiam
Bogdan |
_________________ Z wiatrem we włosach:)
 |
|
|
|
 |
WaldezZ
Nowy Forumowicz
Auto: fajnie gdyby Galant E5x
|
Wysłany: 12-09-2009, 01:29
|
|
|
Dawno tu nie zaglądałem i sorry jeśli za bardzo odnowię temat
Generalnie auto jest mi potrzebne a wręcz niezbędne do tego, abym mógł pracować i wykonywać działalność zarobkową we własnym zakresie. Rozwijam własną firmę dodatkowo a także pracuję na etat i to 17 km poza miastem. Bez auta mam wiele problemów z dojazdami do pracy. Tracę także możliwości dojazdu do klientów a co za tym idzie tracę pieniążki Kredyt jak się obecnie okazuje, jest tylko to początku przyszłego roku, bo późnej rodzice mi pieniążki pożyczą i spłacę kredyt.
Gdyby auto nie było dla mnie produktem pierwszej potrzeby, to uwierzcie, nie rzucałbym się na żadne kredyty. Nikt chyba nie jest zwolennikiem ich zaciągania a ja robię to już naprawdę w ostateczności. Generalnie na chwile obecną złożyłem wniosek w BZWBK bo mam tam konto od lat i dali mi ciekawą ofertę.
Krzyzak bardzo chętnie kupiłbym takie auto za które mógłbym zapłacić jednorazowo z pensji, ale niestety na chwile obecną to niemożliwe a wręcz paradoksalnie brak auta blokuje mi dostęp do większych zarobków. Gratuluję Ci, że w życiu udało Ci się na tyle aby móc pozwolić sobie na kupno auta z 1/3 pensji. Życzę tego wszystkim i sobie:)
Student Jestem gotowy na takie wydatki i tu też asekuracyjnie zabezpieczyłem się finansowo. Zniżki na ubezpieczenie będę dziedziczył po Ojcu, bo to On będzie właścicielem autka a ja współ-
Dzięki wszystkim za pomoc i zainteresowanie. Mam nadzieję, że dołączę do grona posiadaczy 3 diamentów
Pozdrawiam
uff ale się rozpisałem |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-09-2009, 08:58
|
|
|
WaldezZ napisał/a: | Gratuluję Ci, że w życiu udało Ci się na tyle aby móc pozwolić sobie na kupno auta z 1/3 pensji. Życzę tego wszystkim i sobie:) |
nie pisalem tego, by w jakis sposob sie pochwalic, bo sukces w zyciu moze byc mierzony na wiele sposobow - nie tylko zasobnoscia portfela
tym niemniej pieniazki znacznie to zycie ulatwiaja i tym ostatnim Twoim zdaniem sie z Toba dziele |
|
|
|
 |
|
|