|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Awaryjne otwieranie tylnej klapy |
Autor |
Wiadomość |
watcher79
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-09-2009, 10:44 [3.2 DID] Awaryjne otwieranie tylnej klapy
|
|
|
Czolem
Czy jest jakas opcja "dojścia od wewnątrz" do cięgna klamki tylnej klapy w Pajero.
Jakis czas temu zacięła mi się klamka ale udało mi się ją po delikatnym rozruszaniu otowrzyć auto.
Wczoraj klamka zacięła się na amen. Wciska się cała do oporu a zapadka nie puszcza drzwi.
Później trzeba delikatnie ją poruszać żeby się opuściła (tak jakby linka klinowała). Jak już jest niby w pozycji prawie normalej wcisnięcie jej znów powoduje jej zapadnięcie się do środka i brak reakcji na zapadke.
Może miał ktoś podobne problemy i może wie jak sobie z tym poradzić.
Przede wszystkim nie wiem jak awaryjnie otworzyć tylną klapę żeby zerknąć na mechanizm. Nie znalazłem w środku żadnego dojścia. |
_________________ Pajero '01 - 3,2 DID, automat (V78)
Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY
 |
Ostatnio zmieniony przez Gene 15-09-2009, 16:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 15-09-2009, 11:28
|
|
|
U mnie to samo się dzieje, na szczęście jakiś czas temu problem ustąpił. Dojścia od wewnątrz również nie znalazłem, ale spróbuj ściągnąć z zewnątrz plastikową osłonę na której masz tablicę rejestracyjną. Może tam coś będzie. |
|
 |
Morox
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 DID
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Gru 2008 Posty: 51 Skąd: Jaworzno
|
Wysłany: 15-09-2009, 18:17
|
|
|
Witam... miałem ten sam problem nie mogłem otworzyc klapy tylnej wiec zdemontowałem blende rejestracji która mocowana jest na klipsach. Nastepnie wybiłem "Bolca" od zapadki co dało mi dostep do skorodowanego elementu zamka. Uzyłem smaru w sprayo i hula do dzisiaj
Pozdrawiam |
_________________ Nie wiem czy starczy jedno dobre słowo,
Aby odrodzić się i żyć na nowo.
Na zgliszczach, które płoną wybuduję nowy dom.
Otworzę okno w nim i głośno puszczę to... |
|
|
|
 |
watcher79
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
|
Wysłany: 16-09-2009, 09:36
|
|
|
Nalałem WD40 przez otwór w drzwiach w miejscu montowania klamki i po przejechaniu kilometra zapadka puściła i drzwi się otworzyły. W najbliższym czasie postaram się to rozkręcić i wyczyścić/nasmarować co się da.
Jakieś rady do rozkręcania... Na co zwracać uwagę, co i w jakiej kolejności odkręcać żeby nie połamać jakiś elementów? |
_________________ Pajero '01 - 3,2 DID, automat (V78)
Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY
 |
|
|
|
 |
|
|