Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Naprawa Grandisa na gwarancji. Drgania silnika 2.0 did
Autor Wiadomość
30_alan
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2008, 01:29   Re: Naprawa Grandisa na gwarancji. Drgania silnika 2.0 did

To moze wizyta w innym ASO ? Z mojego poprzedniego auta (Ave) mam obserwacje, ze to co jest niemozliwe w jednym ASO staje sie dziecinnie proste w drugim :D
A te drgania wystepuja w czasie jazdy czy rowniez na biegu jalowym, na postoju ?
Gdzie czujesz drgania - na plastikach, na kierownicy, na drazku zmiany biegow ?

Mysle ze zanim pojdziesz do sadu warto zaczac od wizyty w UOKiK -> w instrukcji Grandisa nie ma przeciez zapisane, ze auto moze sie trzasc i jest to normalne. A wiec jest to usterka, jesli jej nie naprawili to gwarant ma problem.

w_dobro 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DID 2006 Raliart
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-09-2009, 18:34   

...co prawda temat stary.. ale może jakaś płęta... jak sprawa się zakończyła??

Jak-Szymon 
Forumowicz

Auto: Grandis DiD 136 kM 2007/8
Wysłany: 11-11-2009, 09:55   

Nie wykluczałbym szukania przyczyn drgań w uszkodzeniu jednej (chyba z trzech) poduszek. Czy są one w dobrym stanie, można określić raczej dopiero po ich wymontowaniu . Mogą mieć ukryte pęknięcia miałem takowe w swoim vanie) nie widoczne przy oględzinach zewnętrznych. Wszystkie on muszą mieć taką samą charakterystykę ((sprężystość) inaczej auto zacznie wykazywać np przechył lub właśnie drgania. Przy bardzo precyzyjnym zestrojeniu zawieszenia wszelkie tego typu niby-drobne usterki mogą wywoływać poważne efekty uboczne.
Przy mojej pękniętej poduszce występowały drgania na kierownicy przy szybkości 50-70 km/h
Łączę pozdrowienia.

plus13 
Nowy Forumowicz
PLUS

Auto: Mitsubishi Grandis 2.0 DI-D
Wysłany: 10-12-2009, 20:46   

Jak-Szymon napisał/a:
Nie wykluczałbym szukania przyczyn drgań w uszkodzeniu jednej (chyba z trzech) poduszek. Czy są one w dobrym stanie, można określić raczej dopiero po ich wymontowaniu . Mogą mieć ukryte pęknięcia miałem takowe w swoim vanie) nie widoczne przy oględzinach zewnętrznych. Wszystkie on muszą mieć taką samą charakterystykę ((sprężystość) inaczej auto zacznie wykazywać np przechył lub właśnie drgania. Przy bardzo precyzyjnym zestrojeniu zawieszenia wszelkie tego typu niby-drobne usterki mogą wywoływać poważne efekty uboczne.
Przy mojej pękniętej poduszce występowały drgania na kierownicy przy szybkości 50-70 km/h
Łączę pozdrowienia.

Ja mialem w swoim Grandisie po przebiegu 300tys. takie same objawy-wymienilem wiazke kabli od pompowtryskiwaczy ktore leza w oleju i od temperatury stracily wlasciwosci izolacyjne-po wymianie drgania zniknely! Uwaga serwisy zazwyczaj wskazuja na pompowtryskiwacze bo sa o wiele drozsze!!!!!

w_dobro 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DID 2006 Raliart
Wysłany: 06-01-2010, 19:50   

kolego opisałem mój przypadek z drganiami przenoszonymi przez uchwyt filtra paliwa.. z tym że u mnie najbardziej denerwujące były wibracje na pedałach ...
Jeden warsztat też zabierał się do dwumasy.. jednak najpierw zadzwoniłem do głównego centrum obsługi Mitsu Motor Polska i tam jakiś mocno doinwestowany w wiedzę technik zasugerował pewną zmianę technologiczną która zaszła w uchwycie filtra paliwa po 2007 roku(późny miesiąc) .. zmieniłem i jak ręką odjął..

NUFI 
Forumowicz

Auto: RVR 2.0 4x4, Chrysler T&C
Wysłany: 06-01-2010, 20:01   

w_dobro napisał/a:
kolego opisałem mój przypadek z drganiami przenoszonymi przez uchwyt filtra paliwa.. z tym że u mnie najbardziej denerwujące były wibracje na pedałach ...
Jeden warsztat też zabierał się do dwumasy.. jednak najpierw zadzwoniłem do głównego centrum obsługi Mitsu Motor Polska i tam jakiś mocno doinwestowany w wiedzę technik zasugerował pewną zmianę technologiczną która zaszła w uchwycie filtra paliwa po 2007 roku(późny miesiąc) .. zmieniłem i jak ręką odjął..

w_dobro powiedz jakie zmiany są potrzebne w uchwycie filtra paliwa ? U mnie są to bardzo delikatne wibracje ale je czuć także chętnie bym sie ich pozbył :)

Odpowiedz do tematu