Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
29-05-2007, 19:30
[E54A 2.0 V6] swiecaca kontrolka od ABS pomocy!!!!!!
Autor Wiadomość
zapalpola1
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2006, 10:22   [E54A 2.0 V6] swiecaca kontrolka od ABS pomocy!!!!!!

:( witam serdecznie mam taki problem jakis czas temu zakupilem sobie nowszego galanta niz mialem teraz 2.0l v6 24v 95r. i jest problem z ABS pali sie caly czas lampka jak zakladam zwore na 4 i 1 pin w zlaczu diag. to lampka check ladnie pokazuje kody a lampka od ABS pali sie sztywno caly czas jakby nic sie niezmienilo , nastempny objaw jaki zauwazylem to jak zalaczam stacyike na lampce ABS jest taki objaw ze pali sie jasno a zachwile przygasa , jak bylem na kompie w aso poznajomosci to poprosilem goscia zeby sprawdzil ten ABS to powiedzial ze zwalony jest przekaznik tylko teraz pytanie ktory sprawdzilem te 2 przekazniki przy abesie czyli podmacha przy pompie abs-u one sa dobre jedyny objaw to przy zalaczeniu zaplonu ten metalowy sie zalacza a ten w gumie nie ale jest dobry bo pzretestowalem go jeszcze jest jeden w puszce bezpicznikow no i wlasnie tu zabardzo niewiem poniewaz niebylo tu przekaznika od abs ja wsadzilem taki sam co inne czyli np.... od klaksonu wydaje mi sie ze jest taki sam jak zalaczam stacyjke to sie wlacza nie wiem jestem juz glupi a moze kompek od ABS-u padl tylko gdzie on jest tego niewiem nawet zeby go wymontowac a jeszcze ten kod bledu w aso to byl 53 moze to cos pomoze w zdjagnozowaniu mojego problemu. z powazaniem zapalpola1@go2.pl
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 29-05-2007, 19:31, w całości zmieniany 1 raz  

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-07-2006, 11:06   

No 53 to przekaźnik główny - ten, który jest przy ECU i steruje zasilaniem reszty układów (m.in. ABS). Znajdziesz go gdzieś koło schowka pasażera i ECU.
A wszystkie bezpieczniki sprawdziłeś? Bo ta kontrolka zachowuje się dziwnie - powinna ten błąd wymrygać, a tak wygląda jakby coś było namieszane z kablami :)

zapalpola1
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2006, 12:04   

witam cie krzyzak dzieki za odpowiec zawsze mozna liczyc na ciebie wielkie dzieki zerkne dzisiaj na ten przekaznik no masz racje ze namieszane w instalacji ale nie jest zle jusz wiekszosc naprawiona gosciu laczyl przewody na kostki elektryczne ale jazda
, moze ten przekaznik robi jakies obciarzenie i dlatego nie pokazuje tych bledow ogulnie tojest taki wynik ze jak odpalam stacyjke to gasnie ladnie check , srs, a ABS nie potem jak odpale silnik to ABS gasnie i nieswieci sie jak zaczynam ryszac to sie zapala tak to wyglada , a gdzie jest ten komputer od tego ABS czy to moze ta mala puszeczka podobna do kompa tyle ze mniejsza niedaleko kompa-ecu czytak prosze o potwierdzenie

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-07-2006, 12:48   

Wydaje mi się, że komp abs jest w bagażniku, na błotniku, po stronie kierowcy - ale tak mi się wydaje, pewności nie mam.
To wygląda, jakby jednak któryś z czujników przy kołach powodował problem, bo inaczej - dlaczego zapala się po ruszeniu?

zapalpola1
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2006, 23:39   

no wlasnie tez tak przypuszczam ale dlaczego nie wymruguje kodow tego niewiem znalazlem ten komputer abs siedzi sobie w tym samym miejscu jak w naszych galach z 92r. ECU . krzyzak nie znalazlem tam gdzie muwiles przekaznika jest tam tylko jakies cos mala puszeczka cos o wiekosci paczki papierosow nastepnie pod takim schowkiem zaraz obok mozna powiedziec nastepna puszeczka z jednym zlaczem chyba 8 piniwym tez niewiem co to jest ale przypuszczam ze to komp od tempomatu, potem ECU , no i do stony kierowcy dojscie do sondy i przekaznik coc wstylu jak w galach 92r. ten co jest pod schowkiem i tak to wyglada , wracajac do aspektu o lamke abs na desce jak zalaczam stacyjke to kontrolka abs pali sie jasno slychac przytym przelaczenia przekaznika tego przy abs-sie zachwile slychac jak cos sie przelacza w pompie dzwiek jakby przekaznik i wlasnie w tym momecie pojawia sie przyciemnienie kontrolki abs na desce i wiadomo ze niegosnie gasnie dopiero przy odpaleniu silnika , mam nadzieje ze to nie komp abs-u , jak sie mierzy czujniki to znaczy jaka ma byc rezystancja niewiem , instalacja wydaje sie byc wporzadku wewnacz auta wszystko jest na miejscu bylo troche kichy pod maska przy prawym blotniku ale to juz naprawione co tu dalej myslec o tym ,co myslisz na ten temat odpisz zgory dziekuje zapalpola1@go2.pl

Odpowiedz do tematu