Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
29-05-2007, 17:51
[EAxx] Chłodnica klimatyzacji
Autor Wiadomość
yaro1976 
Mitsumaniak
Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-05-2007, 13:25   [EAxx] Chłodnica klimatyzacji

Witam, stało się wykryto u mojego Misia dosć poważną awarię w układzie klimatyzacji, mianowicie ma q..a dziurę, przez którą to sp... uciekł czynnik chłodzący.

Cena nowej jest powalająca: 600 - 700 pln-ów, używki od 250 - 450, naprawa od 150 bez gwarancji powodzenia + 150 demontaż/montaż. I tu juz się robi poważna kwota!

I teraz jest pytanie, czy istnieje możliwość dobrania takiej chłodnicy z innego modelu? Za rozsądniejsze pieniądze, oczywiście.

pzdr
yaro
Ostatnio zmieniony przez Owczar 24-09-2009, 10:03, w całości zmieniany 2 razy  

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 14-05-2007, 13:31   

WItam.Ostatnio mialem identyczny problem u siebie.Niewarto naprawiac.Koszta wyokie i brak gwarancji.Lpiej poszukaj uzywanej-pewnej.Duzo jest takich np na Litwie, gdyz tam jest teraz w modzie sciaganie aut z angli i sprzedawanie czesci.W taki oto sposob ja kupilem swoja.
Pozdrawiam
PS.Wymiany mozesz dokonac sam.Nie ma w tym zadnej filozofii!!!Zanim zamontujesz nowa-uzywana poprosc by ci ja gdzies sprawdzono przed montazem.Pozdrawiam

yaro1976 
Mitsumaniak
Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Wysłany: 14-05-2007, 15:42   

cimon102 napisał/a:
WItam.Ostatnio mialem identyczny problem u siebie.Niewarto naprawiac.Koszta wyokie i brak gwarancji.Lpiej poszukaj uzywanej-pewnej.Duzo jest takich np na Litwie, gdyz tam jest teraz w modzie sciaganie aut z angli i sprzedawanie czesci.W taki oto sposob ja kupilem swoja.
Pozdrawiam
PS.Wymiany mozesz dokonac sam.Nie ma w tym zadnej filozofii!!!Zanim zamontujesz nowa-uzywana poprosc by ci ja gdzies sprawdzono przed montazem.Pozdrawiam

no to mnie załamałeś tą naprawą, bo w chwili obecnej to była najtańsza opcja :( , cimon102 masz może jakiś namiar na kogoś kto mógłby mi pomóc w znalezieniu takiego towaru?

Pozdrawiam
yaro

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 14-05-2007, 21:48   

yaro, kiedyś miałem problem ze zwykłą chłodnicą i miałem ją spawaną u fachowca od naprawy chłodnic. Podjął się tego i dał gwarancję, że będzie ok. I tak było. Podejrzewam, że w przypadku skraplacza klimy jest tak samo. Ja kiedyś wymieniałem swój skraplacz i został mi stary, bardzo lekko uszkodzony, z tego co się dowiadywałem to koszt załatania nie przekroczyłby 100zł.
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

krzych
[Usunięty]

Wysłany: 14-05-2007, 22:56   

Ja ostatnio wymienialem chlodnice klimy, co prawda w MSS ale ceny powinny byc podobne. Za nowa chłodnicę zapłaciłem 400 zł ( oczywiście zamiennik) Kupowałem ją razem z usługą w warsztacie w Krakowie. Zadzwońcie do Japaneze ( telefon jest gdzieś na forum)

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 15-05-2007, 01:05   

Macia wez pod uwage ze w ukladzie chlodzenia a w ukladzie klimatyzacji sa inne cisnienia. :wink: Wiec zwykla chlodnice mozesz sobie lutowac/spawac bez obaw co innego jest przy skraplaczach.Pozdrawiam

Tomasz82 
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 15-05-2007, 02:48   

yaro 1976 odezwij sie jutro do mnie 505417027 a moge ci zalatwic nowa w przytepnej cenie.pozdrawiam

Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 15-05-2007, 03:02   

tomasz, czy posiadasz jakies inne elementy ukladu klimatyzacji do innych aut-astra II??

Tomasz82 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-05-2007, 03:03   

chodzi ci o skraplacz klimy to mam taki ale to jst nowy i jest gwaracja na to.

Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)

Tomas79
[Usunięty]

Wysłany: 15-05-2007, 10:31   

Ja proponuje zorientować sie na allegro, ostatniu jest sporo anglików wiec moze co wyszarpiesz, jeśli będziesz jeszcze autem dłużej jeżdził to ja proponuje kupić zamiennik

Tomasz82 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-05-2007, 02:37   

450pln nowa klima.

Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)

matyr 
Forumowicz

Auto: galant diesel
Wysłany: 23-09-2009, 21:58   Chłodnica klimatyzacji

Wysiadła mi klima. A raczej umarła powolną śmiercią. Od 2 tygodni chłodziła coraz słabiej, wczoraj w zasadzie już wcale, a dziś nawet przestała uruchamiać się sprężarka. Pojechałem do fachowców..., którzy stwierdzili dziurę w chłodnicy. Niby od kamiena. Nie bardzo chce mi się w to wierzyć, nie wiem czy mnie po prostu nie naciągają. Za nowy zamiennnik + robota krzyknęli 900 zł, moim zdaniem totalna przesada. Na allegro można kupić taką chłodnicę od 150 do max 380 zł.

I teraz pytanie - czy są różnice w chłodnicach do diesla i benzyny?

Poza tym wydaje mi się, że dziura od kamienia spowodowałaby natychmiastową ucieczkę gazu, a nie powolne kończenie się klimatyzacji...

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Wysłany: 23-09-2009, 22:36   

Wszystko zalezy jakiej wielkości jest dziura :wink: , czynnik może uciekac nawet 2 dni jak mała dziurka , wystarczy zrobic próznię ok 30 min i sprawdzic jak szybko ucieka , jak mała dziurka może jest szansa pospawania :)
Odnosnie chłodnic klimy do EA jest spory problem wszystkie te z np Allegro w zasadzie nie pasują przekonałem sie osobiscie jak szukałem dla siebie :? Np. GDI , Diesel , i Benzyna róznią sie mocowaniem przewodów niskiego i wysokiego ciesnienia .

matyr 
Forumowicz

Auto: galant diesel
Wysłany: 24-09-2009, 08:19   

zasatanwiam się, czy czasem nie pasuje chłodnica od starszego galanta 1.8td, zdaje się, ze np. filtry są takie same...

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 24-09-2009, 09:59   

matyr, proszę używać szukajki przed napisaniem nowego tematu. Jeśli w znalezionym teamcie nie ma odpowiedzi, to kontynuuj istniejący.
Tutaj masz temat: http://forum.mitsumaniaki...ca+klimatyzacji

Poza tym proszę o tagowanie tematów.

Odpowiedz do tematu