Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E33A 2.0] jakie klocki hamulcowe ??
Autor Wiadomość
Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2006, 22:48   [E33A 2.0] jakie klocki hamulcowe ??

planuje wymienic klocki hamulcowe z tylu , chcialbym Was prosic o rade jakie wybrac zeby byly w miare tanie i dobre - z gory dziekuje za pomoc
( jezeli bylaby mozliwosc to prosilbym o podanie orientacyjnej ceny)
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 29-05-2007, 19:26, w całości zmieniany 2 razy  

swees 
Mitsumaniak

Auto: Volvo V60 CC T5 2018
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-07-2006, 23:27   

nipparts, ebc, textar.

pozdr

EDIT: byłbym zapomniał do listy dopisać Ferodo!

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2006, 23:43   

do swees : a moglbys podac orientacyjne ceny takiego zestawu klockow hamulcowych na tyl ?

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2006, 23:44   

tylko ferodo. cena/jakość wychodzi najlepiej. oczywiście Ferodo Premier... Targety to paście straaaszne.

ferodo od 80 do 100 zł za premiery

swees 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-07-2006, 10:56   

hehe, nie, nie tylko Ferodo...

EBC, Ferodo kole 80zł
nipparts ~ 70zł
textar 100zł

pozdr

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2006, 13:16   

wlasnie chyba sie skusze na Ferodo ale jeszcze pomysle nad tym , w przyszlym tyg chcialbym juz je wymienic , dzieki za rady

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Wysłany: 01-08-2006, 22:02   

Ferodo okropnie brudzą.

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2006, 23:26   

kupilem klocki hamulcowe firmy WOKING ( czy jakos tak ) sprzedawca w sklepie powiedzial ze sa dobre , zaplacilem za nie 70zl , uzywal ktos takich ??

swees 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-08-2006, 23:41   

...?

ciekawe czy rzeczywiście są dobre, czy też może to były jedyne jakie sprzedawca miał w sklepie, więc nie mógłby powiedzieć że są złe...

pozdr

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2006, 23:43   

mial jeszcze jakies japonskie ale nie pamietam nazwy ale nie Nipparts na pewno - kosztowaly one 90zl ale mowil ze jakosciowo sa takie same jak te WOKING

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 01-08-2006, 23:58   

u mnie na tyle w htb pekly 2szt bo nie odbily i sie przegrzaly :|
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2006, 00:24   

pewno kashiyama... jeśli jakościowo podobne do woking to możesz od razu sprzedać to na złomie. ferodo brudzą strasznie ale hamują, czego nie można powiedzieć o kashiszicie. kashiyama NIE zatrzyma galanta E3 z prędkości 150 km/h w 100 metrów, bo jak zejdzie prędkośc do 70-80 jest już taki fading że praktycznie nic nie hamuje. na ferodo hamowałem z >200 do 0 i było spoko, tylko tarcze się pokrzywiły (JC ofcourse). ja teraz założyłem ferodo premiery do w126 i jestem bardzo zadowolony - przejście z Boschów na premiery - hamowanie bez porównania lepsze...

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 02-08-2006, 00:55   

shovel napisał/a:
pewno kashiyama... jeśli jakościowo podobne do woking to możesz od razu sprzedać to na złomie. ferodo brudzą strasznie ale hamują, czego nie można powiedzieć o kashiszicie. kashiyama NIE zatrzyma galanta E3 z prędkości 150 km/h w 100 metrów, bo jak zejdzie prędkośc do 70-80 jest już taki fading że praktycznie nic nie hamuje. na ferodo hamowałem z >200 do 0 i było spoko, tylko tarcze się pokrzywiły (JC ofcourse). ja teraz założyłem ferodo premiery do w126 i jestem bardzo zadowolony - przejście z Boschów na premiery - hamowanie bez porównania lepsze...

wszystko prawda, tylko: ferrodo brudza straszliwie!!! kashiyama to shit!!! ale nie brudza. Wiem co jest wazniejsze ;) ale moze jakis kompromis? moze ktos sie wypowie na temat Textara albo EBD?

W kazdym badz razie Meteo jesli te Woking to takie same dobre jak te JC (czyt. Kashiyama) to kupiles straszne gowno. Fading straszliwy i nie ma mowy o bezpiecznej jezdzie z wiekszymi predkosciami, tak jak napisal Shovel.

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2006, 11:43   

dla mnie ważniejsze jest to żeby zahamować niż żeby mieć czyste felgi. zresztą - ja używałem do felg preparatu ARVA do mycia silników - wystarczyło przepłukać wodą i felgi się świeciły.

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2006, 14:38   

jak je zaloze to zdam relacje jak sie sprawuja

Odpowiedz do tematu