|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAxx] Nagrzewnica - demontaż i montaż |
Autor |
Wiadomość |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14379 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 25-09-2009, 13:11
|
|
|
Za konsolą środkową na samym dole. Nad samym "tunelem". |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 25-09-2009, 13:21
|
|
|
P1r4t napisał/a: | Bartek napisał/a: | Czujnik (wraz ze sterownikiem w jednej obudowie) airbagów znajduje się pod komputerem wtrysku |
niestety jeszcze nie znam na tyle galanta, a manual jest zawily.. wiec prosze o pomoc gdzie szukac komputer wtrysku? |
Pod komputerem skrzyni
A wszystkie 3 pod nagrzewnicą |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
P1r4t
Forumowicz
Auto: EA2A AT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sie 2009 Posty: 63 Skąd: WWA urs
|
Wysłany: 25-09-2009, 18:53
|
|
|
oki, to juz wszystko wiem tylko jeszcze jedna sprawa, czy aby wymienic go trzeba tak samo rozbierac samochod jak to teraz zrobilem? czy mozna go wyciagnac z zalozona deska i nagrzewnica? nie mam teraz pieniedzy na sterownik i pozniejsza ewentualna wizyte w aso...
a moze sterownik byl wymieniony... to ewnetualnie czy jest mozliwosc sprawdzic czy jest sprawny? zrobil bym to w pierwszej kolejnosci bo po co jeszcze tam to wszystko rozkrecec.. ehh
i poznam jakiegos domoroslego mechanika z warszawskiego co mi abs ogarnie bo ja juz nie mam sily |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 26-09-2009, 19:04
|
|
|
Spokojnie dasz radę po desce wymienić sterownik poduch. A co do absu, jestem z warszawy, dość mocno zabiegany, ale czasem udaje mi się coś pomóc. |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Matik608
Mitsumaniak

Auto: BMW E61 3.0D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 433 Skąd: Sieradz
|
Wysłany: 09-09-2011, 21:13
|
|
|
Witam wszystkich.
Podłączę się pod ten temat ponieważ nie znalazłem innego o demontażu konsoli.
Jak już pisałem w innym temacie, leje mi się woda do samochodu i nie jestem w stanie zdiagnozować którędy dostaje się do środka, postanowiłem zdemontować całą konsole aby dokładnie sprawdzić gdzie jest przeciek, jak zacznie padać i przyjdzie zima to w kaloszach chyba będę musiał siedzieć w samochodzie
I stąd moja prośba do Was, mógł by mi ktoś tak mniej więcej zobrazować jak się zabrać za demontaż całej konsoli? Czy muszę jechać spuścić czynnik z klimatyzacji? I jak wygląda sprawa z milionem kabli od strony kierowcy przy bezpiecznikach? te wszystkie kable trzeba wypiąć?? trochę mnie to przeraża
Wszystkie wskazówki i rady na wagę złota
Pozdrawiam, Mateusz. |
_________________ Był EA2A '98
 |
|
|
|
 |
|
|